Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 164
  • 708
  •   1
Отговори
# 585
Единствено АЕГ и Електролукс имат модели с термопомпа и филтри
за мъхове. Става дума за 3-4 модела общо.
Няма други уреди на БГ-пазар, които да имат тези неща.

# 586
Сега погледнах ,че и моята има функция за само почистване на барабана.
Не съм използвала сушилнята много ,но сега зимата ,ще я използвам редовно.
Можете ли да ми кажете на какво време да я пускам да се почиства?
На месец или на по-кратък период?
Днес я пуснах ,тъй като от както е купена не съм я почиствала (сложена е март месец тази година).

# 587
Ако я използвате интензивно, поне веднъж седмично я пускайте. Иначе, аз бих пуснала едно изплакване, след като съм приключила със сушенето за деня.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:03 от petiaivanov

# 588
Ако я използвате интензивно, поне веднъж седмично я пускайте. Иначе, аз бих пуснала едно изплакване, след като съм приключила със душенето за деня.
Много благодаря за съветите!
Ще бъдат задължително приложени!

# 589
Аз пускам след всяко сушене, но я ползвам рядко само за чаршафи и хавлии. Затова от два отделни уреда минах на комби.

# 590
Здравейте, колебая се между
HAIER-HWD90-B14959-U1-S
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 35?tab=reviewsTab
и
AEG LWR71944B 1400
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … WR71944B/p/651420
Знам, че най- добрите варианти са два отделни уреда или комби с термопомпа, но и двата отпадат по финанкови и пространствени причини. Така че сега се чудя струва ли си да дадем 300 лв. повече за това AEG. Никога не съм имала комбиниран уред и приемам всякакви съвети и насоки Simple Smile

# 591
Моята е този Haier и съм доволна, но тук в темата препоръчват АЕГ.

# 592
Дали можете да кажете от колко време я използвате?
Гледам, че тежи едва 65 кг и барабанът е с обем само 63 литра. Това ми се струва малък обем, за да се изсушат 6 кг без да се смачкат.
Комбито, което имам е със  73 литров барабан за 6 кг пране за сушене и тежи 100 кг.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:09 от petiaivanov

# 593
Използвам я от март месец. Барабана е по-голям от старата ми пералня, която беше за 7кг пране и от старата сушилня за 5 кг.пране.  За намачкване, не излизат по-намачкани от преди, но аз гладя така, че не ми е проблем. Само дето от време на време на 1400 оборота подскача. За мен това не е проблем.

# 594
Да, и аз видях, че се пропоръчва AEG, но моделът с термо помпа. Чудех се дали 7ма серия не е аналогична на този haier. Бихте ли ми казала, дали дрехите излизат сухи или леко влажни от сушилнята?

# 595
Използвам я от март месец. Барабана е по-голям от старата ми пералня, която беше за 7кг пране и от старата сушилня за 5 кг.пране.  За намачкване, не излизат по-намачкани от преди, но аз гладя така, че не ми е проблем. Само дето от време на време на 1400 оборота подскача. За мен това не е проблем.
За теб не е, но за машината е и ще се изяви с времето, сега е още много млада. Нивелирай я добре.

# 596
7 серия не е аналогична на нито един Хайер. Определено е по- качествена изработка.
Щом подскача, си правете сметка за какво иде реч- лошо проектиран баланс.
При комбитата и Електролукс е много добър вариант.

# 597
За парите си и съответно 6 години гаранция съм преценила, че ме устройва. Нагледах се на разядени алуминиеви носачи на барабана. Изкарват гаранцията и край. За Haier вече има и носачи, от тази гледна точка съм ок.
Във връзка със запитването колко сухи излизат дрехите , като пусна на гардероб си излизат сухи. Избирам през приложението как искам да са ми дрехите.

# 598
Извинете, че отново Ви заниманам, но може ли да ми кажете каква е продължителността на едно нормално пране на 40°? Видях, че има програма 15мин., но ми се вижда прекалено кратка. Има ли нещо за около 1ч. 30мин. до 2 часа?

# 599
Обикновено има една много дълга "еко" програма заради сертифицирането. А освен това нормалните програми (поне на АЕГ) може да се съкращават на три степени, например 3 часа, 2 часа, час и половина. Горе долу такива са при мен, но аз съм сложила две допълнителни изплаквания. Иначе ще са значително по-кратки.

Общи условия

Активация на акаунт