Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 272
  • 708
  •   1
Отговори
# 570
Аз също я препоръчвам, не че я търся 😄

# 571
  • София
То е просто ниша, в коридора едно ъгълче, не знам как да го опиша 😆 но влиза само пералня в него и нищо повече, зад кутиите е водомера

Скрит текст:

Носталгия ме обзе, имах същия хотпойнт, за една година 3 пъти се развали, вие колко време я ползвате ?
Сушенето беше много агресивно за дрехите си спомням.
Вземете 9 серия АЕГ и ще се родите. Няма база за сравнение с хотпойнта.

10та година кара с два ремонта евтини, два пъти по 50лв 😆. Много ме дразни, много е шумен, сушенето е ок , да агресивно е , но повече прането ме дразни, съсипва ми дрехите

GG стените от страни са супер тънки няма как да се вкопае нищо там, Абе ново строителство...

# 572
Благодаря за изпратените модели, ще ги разгледам.
Разрових малко повечко, за да изчистя нещата, които искам да има и още повече се обърках. Знам, че търся комбинирана, с термопомпа и контейнерчета за мъх, както и да е с инверторен мотор. Всички останали функции и програми са горе долу едни и същи на всички комбинирани перални със сушилни. Бях се насочила към БОШ, но не откривам нещо с тези три изисквания. Тааа вече съм отворена и за всякакви други предложения, ако има такива ще съм благодарна.

mmm_2024, моята е тази. Ако я вземете от магазин на Технополис, ще ви направят отстъпка и то обикновено е доста добра, но едва ли ще е под 2000.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe

Имаше и модел на Електролукс с термопомпа, които хвалеха, но не се сещам кой е.
Май беше този :https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

Хвалеха и един модел на Хайер, дано се включи някой, който ползва.

# 573
  • На брега на реката
Ами тогава, според изискванията си, гледай само АЕГ и Електролукс.
Другите нямат ТП и филтри.

# 574
  • София
При AEG разлика между 9та и 7ма серия освен термопомпата има ли?
То не, че имам вариант за 9та.

# 575
При AEG разлика между 9та и 7ма серия освен термопомпата има ли?
То не, че имам вариант за 9та.
Коренно различни принципи на работа. Всичко им е различно при сушенето. Тези без термопомпа използват почти толкова вода с колкото перат докато охлаждат по време на сушене.

# 576
От почти два месеца съм с машината на Електролукс с термопомпата. Периодично я пускат на 2099 лв в Технополис, това е и цената на която аз я купих. Наистина си заслужава. Голям кеф е да пуснеш комби програма, забравяш за местенето на дрехите от една машина в друга.

Кеф е, ама не е най-доброто. Аз винаги вадя, изтръсквам да не са толкова намачкани, развързвам оплетени ръкави, вадя неща, които не искам да суша (пера всичко накуп, но някои изкуствени тениски и фин трикотаж суша навън, ама те лесно изсъхват). И после пускам сушилнята. Вадя и много тежки и мокри неща, евентуално пускам после.

# 577
Aма чакай малко, и аз съм с комби и изобщо не апелирам за отделни. Само обсъждах технологията - дали със или без вадене.

# 578
Здравейте, отново. Наскоро бях попитала за съвет за комбиниран уред за майка ми. Искам да споделя, че в крайна сметка избрахме ето този модел: ELECTROLUX EW7W5697QE . За съжаление нямаше място за моделите с термопомпа. Но този се справя засега добре. Това което искам да попитам обаче е как се чисти този модел от мъхове. Аз имам отделен уред, който е само сушилня, и има 2 места които специално отварям и почиствам след всяко пускане, едното е кошницата на вратата, а другото е долу филтъра до крачетата. В книжката на този модел обаче не пише почти нищо за почистване на мъхове, единствено пише да се забърсва барабана и уплътнението. Има един филтър на помпата за източване, но за да се почисти той трябва да се изключи уреда от контакта, а това е трудно, защото уреда е в ниша и контакта е зад него, следователно трябва да се вади целия уред всеки път. Като цяло обаче този филтър сякаш не е предвиден да се чисти редовно, а само при грешка и проблем с уреда. Тъй като не съм работила с комбиниран уред досега нямам идея дали изобщо се предвижда редовно почистване от мъхове на тези уреди?

# 579
Да не е с почистваща програма? Аз на комбито нямам филтри за чистене, пускам почистваща програма след всяко сушене, макар по упътване да е препоръчано на 10 цикъла и светване на индикатор.

# 580
Сега отново чета упътването и действително има някаква програма за премахване на мъх, но тя отново е за барабана. 
"За да премахнете пуха в барабана, задайте специална програма: Изберете програмата Почистване на машината и режима на сушене заедно, за да активирате функията срещу мъх. Препоръчва се този цикъл да се използва веднъж месечно."  Малко често ми се вижда, но щом Вие всеки път я пускате, предполагам, че е нормално поне веднъж на месец. Пише че има индикатор който ще светне при нужда от почистване. Явно все пак няма отделен контейнер в който се събира мъх и да е необходимо редовно почистване. Просто исках да съм сигурна и да се консултирам и тук, че да не прецакаме уреда от недоглеждане. Благодаря.

# 581
Здравейте, отново. Наскоро бях попитала за съвет за комбиниран уред за майка ми. Искам да споделя, че в крайна сметка избрахме ето този модел: ELECTROLUX EW7W5697QE . За съжаление нямаше място за моделите с термопомпа. Но този се справя засега добре. Това което искам да попитам обаче е как се чисти този модел от мъхове. Аз имам отделен уред, който е само сушилня, и има 2 места които специално отварям и почиствам след всяко пускане, едното е кошницата на вратата, а другото е долу филтъра до крачетата. В книжката на този модел обаче не пише почти нищо за почистване на мъхове, единствено пише да се забърсва барабана и уплътнението. Има един филтър на помпата за източване, но за да се почисти той трябва да се изключи уреда от контакта, а това е трудно, защото уреда е в ниша и контакта е зад него, следователно трябва да се вади целия уред всеки път. Като цяло обаче този филтър сякаш не е предвиден да се чисти редовно, а само при грешка и проблем с уреда. Тъй като не съм работила с комбиниран уред досега нямам идея дали изобщо се предвижда редовно почистване от мъхове на тези уреди?
Решението е елементарно и се свежда до един разклонител, който да сложите върху уреда. Така, както сте го включили сега, не е редно. Винаги трябва да имате достъп да изключите.
Въпросният филтър си е филтър на помапта, какъвто има всяка пералня и се чисти редовно.
Ако искате да я поизчистите от мъхове, просто я пускайте празна на някоя програма на 60 градуса от време на време. А след всяко сушене пускайте едно изплакване да с еотмият останалите мъхове. Друго няма какво да ѝ се направи. Това е уред без филтри за мъхове, не очаквайте чудеса.

# 582
Помните ли кога ревах от едни зелени кърпи на Панагюрище? И че от тях от първо пране излезе от барабана мъх (и излизаше цикли наред с друго пране), колкото не бях събирала общо за 4 години ползване на уреда, а съм прала и сушила почти всекидневно? А колко е заминал по трасето извън събрания ръчно от мен, е отделен въпрос. Направо бях сигурна, че ще запуши машинката, хем пусках двойни цикли за почистване след тях, какво ли не правих...И резултатът не закъсня. Малко по-късно забелязах, че дрехите излизат по-влажни - изчаках няколко сушилни да се ориентирам - все пак понякога е до конкретни дрехи и натоварване, обаче когато по-миналата седмица и хавлиени кърпи след интензивно сушене се наложи да досушавам за време, разбрах, че действително се е задръстила. Обадих се на сервиза и я взеха за почистване.  Специално питах в какво състояние е била, защото предполагам, че има връзка с тези кърпи и ето какво ми отговориха от сервиза: "На местата, на които обичайно се събира постепенно и с времето мъх, почти беше чиста, нямаше толкова, колкото при други сушилни, въпреки продължителността и интензивността на ползване, обаче на едно място, точно пред вентилатора, се е събрала топка, която е запушила извода и това състояние отговаря да е причинено точно по описания от мен начин - с ударно еднократно натрупване на мъх, който се е събрал, където не трябва". Казаха още, че ако не е бил този "инцидент", машината е била в много добро състояние, дори чиста за годините си и не би се наложило почистване още поне година-две. С две думи - внимавайте какво купувате (имах доверие, все пак стар производител, с техните кърпи сме отгледани, но в момента качеството поне на тези, които взех, е под всякаква критика) и почиствайте редовно с програма или ръчно, според особеностите на машината.
Позволих си да споделя в детайли, защото и чуждият опит е опит, дано нямате личен.

# 583
Кубратова, с термопомпа ли е уредът?

# 584
Кубратова, с термопомпа ли е уредът?
Не мисля, макар че не съм се задълбочавала в техническото устройство, когато я купувах - трябваше ми комбинирана, за пълно вграждане, взех Neff, то почти нямаше избор. Работи си добре и съм доволна и от начина на изпиране, и от сушенето, нямам нито една повредена дреха. 
Но чистя редовно - не по упътване, а след всяко сушене, защото съзнавам, че е уред с особености, искаше ми се максимално да отдалеча във времето момента да се носи за почистване, че е вградена - трудно се вади и прибира, пък тежи, тежи... - 100 кг е. Веднъж месечно или на два месеца поне пускам с почистващ прахообразен препарат или малко прах за пране (да речем 1-2 супени лъжици, не повече) програма на 90 градуса за общо почистване. 
И тъй, както внимавах, ето на какво се случи с едни кърпи.
Скрит текст:
Зор да бъдат този цвят, пък единствените други със същия цвят струваха по 100 лв бройката и ми се видя скъпо за кърпа. После купих и два комплекта от скъпите, че да ми дойде акълът Simple Smile, а панагюрските не ползвам, ще отидат в колите и няма да ги пера даже след замърсяване, направо ще ги изхвърля.     

Общи условия

Активация на акаунт