Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 30 717
  • 708
  •   1
Отговори
# 675
Кактус, виж последните страници на темите за сушилнята и пералнята. Зависи какъв бюджет сте определили Simple Smile

# 676
E, то ако има място за два отделни уреда няма какво да се говори. Но темата е за тези, които нямат тази възможност и вече е решено, че ще е комби.
П.П. Моето кара седма година и си е ОК за сега. Но и не го претоварвам в сравнение с някои хора, които май на ден перат колкото аз за седмица. И лятото суша навън каквото може.

# 677
Въпрос към потребителите, които имат комбиниран уред от по-дълго: Мечтата да заредиш пералнята и като се присетиш след няколко дни, че си сложил пране, то вече да е изпрано и изсушено, реалистична ли е?
На практика оправдани ли са притесненията ми, че:
1. цикълът, който е непрекъснат е с много малък капацитет (колкото за 1 панталон и 1 блузка) и прането на, на пример, 1 двоен спален комплект и 1 хавлиен халат не може да се вмести;
2. има остатъчна влага, от която след няколко дни в пералнята прането да се вмирише, нищо че е минало и цикъл на сушилня;
3. уредът често дава аларми, които изискват човешка намеса и на практика няма непрекъснат цикъл.
Оглеждам въпросните комби уреди с термо помпа, но въпросът е като цяло, защото вкъщи голям източник на напрежение е, че се пуска пералня и се забравя.

# 678
Мога да кажа за нашия евтинджос Whirlpool. Не е по конкретните въпроси, но ми е абсолютно невъзможно да оставя в пералнята пране след сушене, защото ще ми трябва повече време да го гладя, отколкото да го чакам да изсъхне. Стигам до нервен срив като видя намачкано пране Grin

# 679
Въпрос към потребителите, които имат комбиниран уред от по-дълго: Мечтата да заредиш пералнята и като се присетиш след няколко дни, че си сложил пране, то вече да е изпрано и изсушено, реалистична ли е?
На практика оправдани ли са притесненията ми, че:
1. цикълът, който е непрекъснат е с много малък капацитет (колкото за 1 панталон и 1 блузка) и прането на, на пример, 1 двоен спален комплект и 1 хавлиен халат не може да се вмести;
2. има остатъчна влага, от която след няколко дни в пералнята прането да се вмирише, нищо че е минало и цикъл на сушилня;
3. уредът често дава аларми, които изискват човешка намеса и на практика няма непрекъснат цикъл.
Оглеждам въпросните комби уреди с термо помпа, но въпросът е като цяло, защото вкъщи голям източник на напрежение е, че се пуска пералня и се забравя.

1. Не е така. Всяка програма може да се пусне само за пране, само за сушене или двоен цикъл.
2. Ако настроиш за много добро изсушаване влага може би няма да има. Освен някои завързани ръкави или калъфка за възглавница влязла в плика за завивката. Обаче тази гаранция води до пресушаване на другите дрехи. И яко гънки.
3. Никакви аларми няма.

И добавка - непрекъснат цикъл е възможен, но за мен непрактичен. Аз винаги след пране вадя, оправям завързани ръкави, стопчени неща и прочее и пак пускам. Като междувременно не суша всичко, а някои неща суша навън. Така няма прегорени или недосушени дрехи, минимизира се мачкането и се запазват дрехите. Ето на, утре пускам едно "шарено" пране. Нищо не разделям, всичко цветно вътре и с прането няма проблем. Но после вадя мъжките ризи, мъжките дебели суичъри и някои тънки спортни неща от изкуствена материя. Останалото пускам да се суши.
Ризите вадя, защото са огромни и с тези ръкави все се усукват около нещо и пречат на сушенето. В същото време на една закачалка изсъхват за два часа и без сушилня. И после не им трябва гладене, защото съм ги поизпънала докато са мокри. Със суичърите е подобно, но са много дебели и докато изсъхнат останалото пране ще се пече ненужно. Затова ги слагам на една сушилка и после полусухи може да пусна и тях да се сушат. Или не. А тънките изкуствени спортни екипи хем не е здравословно да се сушат заедно с памуците, хем изсъхват за половин час.

И ако забравяш за един час има една функция да лашка прането лекичко да не се намачква. Но цял ден да стои за мен е неприемлива небрежност и рецепта за много измачкани дрехи. Иначе няма да мухляса нищо за един ден.

# 680
  • Бургас
Забравяла съм, но аз суша основно хавлии, чаршафи, бельо, чорапи. Нищо им няма освен, че са намачкани. Не ми е драма че някой чаршаф е намачкан. Няма как да изсуша ен броя чорапи на простора. Нямам толкова щипки и простор.
Моето комби върти дрехите май около три часа след приключване на сушенето.
Връхни дрехи рядко пускам на сушене. Евентуално ако вали и е много влажно. Тук има вятър бързо съхнат на простора в сухо време.
Никакви аларми не дава. От както изключих и звука за край на програмата, само щракането като отключва вратичката чувам.

# 681
  • при него
През приложението, пращат нотификация, когато приключи цикъла, разбира се, човек може и нотификацията да не види, макар че все сме по телефоните  Simple Smile
За мен лично, уреда трябва да се проветри, независимо колко добре е изсушил. Не знам и дали толкова дълго забравени, няма да придобият миризма на застояло. Ако се случи, аз най-вероятно бих изпрала и изсушила отново.

# 682
В която и да е пералня или сушилня да се забрави пране с часове и още повече - дни, ако е влажно - ще мирише и ще е намачкано, ако е сухо - ще е само намачкано.   
И аз като ЧС рядко пускам автоматично пране/сушене, тъй като се налага я да извадя нещо, което не е за сушилня, я да оправя омотани ръкави на ризи най-често. Най-добре да се прочетат няколко упътвания на различни марки и модели, получава се отлична ориентация какво и как може/не може. 

# 683
Здравейте! От известно време ви следя, следя и все не мога да взема решение. Та питането ми е някой успял ли е да вкара АЕГ-тата или Електролукса с термопомпа под кухненски плот. Кухнята предстои да се прави, не е заварено положение,  но виждам, че са по-обемести ( по-високи и дълбоки) от стандартните перални и се опасявам да не стане прекалено висок плотът. Нямаме много високи хора в домакинството.  
Гледах и neff-a за пълно вграждане, който има съфорумката, но не се продава този модел вече, едно АЕГ за вграждане видях в немския амазон, което тук май не се продава, но ми се струва, че е без термопомпа пък то
Rolling Eyes
https://amzn.eu/d/iyIbUrr
Ето го, ако някой може да изкаже мнение.

Та сложна работа с тези комбинирани, но и аз нямам място за отделни.

# 684
Здравейте! От известно време ви следя, следя и все не мога да взема решение. Та питането ми е някой успял ли е да вкара АЕГ-тата или Електролукса с термопомпа под кухненски плот. Кухнята предстои да се прави, не е заварено положение,  но виждам, че са по-обемести ( по-високи и дълбоки) от стандартните перални и се опасявам да не стане прекалено висок плотът. Нямаме много високи хора в домакинството. 
Гледах и neff-a за пълно вграждане, който има съфорумката, но не се продава този модел вече, едно АЕГ за вграждане видях в немския амазон, което тук май не се продава, но ми се струва, че е без термопомпа пък то
Rolling Eyes
https://amzn.eu/d/iyIbUrr
Ето го, ако някой може да изкаже мнение.

Та сложна работа с тези комбинирани, но и аз нямам място за отделни.
Да, при мен е под плот. На вилата. Навремето си направихме долните шкафове на скрити, регулищи се крака и като закарахме пералнята, повдигнахме с 1  см. Аз също не съм висока, но плот на 90-95 см ми е добре.
Не Ви се струва, а си е така -най-най-обикновено комби. Няма модел, който хем да е за вграждане, хем да е с термопомпа.
Не се отваря този линк.

# 685
Благодаря,  Петя. Ще меря, ще мисля. Не ми се иска да правя компромис с термопомпата. Като е гарга, да е рошава.  Иначе моделът в Амазон е AEG L7WEI7680 Dual Sense Washer Dryer. В тукашните онлайн магазини не го видях, поне не в масовите вериги, но ако беше читава, имах вариант да го взима и от Германия.

П.П. Сега го видях, че все пак го има по някакви сайтове в България,  но засега отпада.

# 686
Щом тепърва правите кухня нямате проблем да е колкото трябва висока, че и широка. А и ако ползвате плотове компакт, те са тънки и ще компенсират повдигането на светлия отвор отдолу. И май са и широки и позволяват плот 65 см (130:2).
https://salex.bg/--32957/

# 687
# 688
Да, благодаря, Барбалена, точно в този сайт я видях и аз.
Черна станция, благодаря за идеята за плотовете! Ще ги разгледам, изобщо не ми беше хрумнало, че мога да намаля височината оттам. Иначе да, може да се направи колкото трябва висока, но все на стандартна височина съм ползвала и нямам представа как ще е ако е леко по-висока и оттам ми идва притеснението.

# 689
По-високо = по-удобно и по-малко болки в кръста Simple Smile

Ама тази пералня има ли термопомпа? А филтър за мъхове? Гледам, че е от ниска серия...

Общи условия

Активация на акаунт