Любители на рози 4

• 33 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря много!

# 496
Здравейте, моите саксийни рози за сега са добре. Вчера търсих тор за тях и понеже не намерих течна, взех сушена пилешка. Чета, че се изсипва около корена, ама какво количество и колко далеч от корена? Хем искам да ги подхраня, хем се страхувам да не им навредя. Чувала съм, че пилешката тор е прекалено силна.

# 497
  • Карлово
Птичата тор наистина е силна. Предполагам обаче, че тази в торбите не е само тор, а смесена с почва.
За птичата тор:
Преди съм слагала на растенията си. Разтваря се във вода и с водата се поливат растенията. Водата си седи с тора и се досипва вода, за разреждане на разтвора.  Но няма такава смард.
Виж тук:
https://torove.bg/polezno/pticha-tor-informaciya-vidove-kak-se-i … olzva-prilozhenie

# 498
Пак съм аз. Току-що си донесох една роза. Нямах бяла.
Въпросите са ми два. Тя от тези, които са присадени на шипка ли е и ако е, дали листата и ще станат по-големи?
 И понеже не обичам рози, оформени като дръвчета, дали има шанс, след като не я режа, да си пусне клонки и от долу?

# 499
  • при късмета
Ако е щамбова (на такава ми прилича, макар и много ниска), то ще пуска клонки по стеблото, но те няма да са роза. Рози ще излизат само от присадките.
Аз си взех още една трицветна, този път от друго място, рози Иванови, само ФБ страница имат, без сайт. Дойде с пъпки, даже единия цвят вече с отворени. Като я преместя в градината и цъфне изцяло, ще снимам

# 500
Ред, щамбова е розата. Прекрасна е. По- добре ще й бъде в градината. Едра е за саксия. На шипка е с няколко присадки, които образуват короната.

# 501
И аз съм една.. Хем не харесвам рози-дръвчета, хем нямам никакво търпение. Реших баш днес, че ще си взема роза. Миналата година за денят на майката имаше красиви рози за 10евро.Днес отидох да проверя и имаше дръвчета. Не си падам по тях, ама щото си го бях навила на пръста, сега си имам щамбова роза.

# 502
Нищо де, имаш много красива щамбова роза Simple Smile

# 503
В БГ са най-скъпите рози - с двойна присадка. Имам на едно стъбло с различна присъдка и половината храст е червен, половината жълто с червени нишки. Красиви са. Много им треперех да не измръзнат през зимата. Оживяха.

Като се засили, би могла от резник от храстчето да вкорениш и ще имаш бяла храстовидна роза наред с щамбовата.

Розите торя (в градина) с амониева селитра. Птичата тор - непременно разтворена във вода. Ако има край някой от каналите коприва, ферментира във вода (наказание за съседите докато втасва - много неприятна миризма има) и се поливат (отново разредено с допълнителна вода).

# 504
Ооо, супер. Благодаря, Шарлот!
Коприва да искаш. Утре ще си взема чанта и ръкавици.

# 505
  • в страната на чудесата
Аз си купих от Флоров две флорубунди и още две бордюрни. Миналогодишните бордюрни са прекрасни хем ги садих на шега беше студ
Ще пробвам да снимам после че много големи стават снимките и не мога да ги закача…

# 506
Направи скрийншот на снимките и ги качи.

# 507
  • в страната на чудесата

# 508
Здравейте, посъветвайте ми какво мога да засадя между щамбови рози? Градинката е тясна и дълга, около оградата.

# 509
При нас са туи - в обратен ред - изсъхнаха туи от ограден ред и на мястото на изсъхналите засадихме  щамбови рози. Добре съжителстват.

Напоследък има проблем с туите - масово съхнат, без ясна причина. Затова не съм убедена, че при вземано в момента решение идеята е добра.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 09:22 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт