Любители на рози 4

• 33 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Включвам се в темата и аз като любителка на рози. До офиса ми има чудесна роза в наситено червен цвят, но не мога да дам точно име на сорта, там е от 20 години, за съжаление обаче при проблем с ел. табло през януари, хората от енергото отрязаха доста от нея, за да стигнат до таблото. Захванах резници от отрязаното и почти всички се хванаха.
Тази роза пък получих като подарък за Св. Валентин и издържа до 8-ми март, подрязвах обаче стеблото. Видях в един момент, че пуска листенца и отрязах цвета, а останалото стебло оставих във вода.

# 481
  • София
А може ли да си изнеса розичката навън или да изчакам да се стопли още малко и да хване в къщи по-добре след пресаждането...

# 482
А може ли да си изнеса розичката навън или да изчакам да се стопли още малко и да хване в къщи по-добре след пресаждането...
Сега му е времето за аклиматизиране, после като пекне силното слънце и повяхват слабите и изнежени листа.

# 483
Назад в темата видях, че сте коментирали сайта lovehortensia, останах разочарована от тях и макар да бях набелязала 2-3 сорта хортензии паникулата и 2 сорта рози се отказах да си пазарувам повече от тях.
Жената си е направила страница, в която единствено промотира нейните хортензии и обяснява на всеки, който не си е купил от нея, че растението е форсирано, няма да го бъде най-вероятно и едва ли не е боклук за без пари, на който ролята му е да е букет. Има много некоректни изказвания към други продавачи, а всеки, който каже друго място, от което да си купиш растение бива нареден в коментар от нея.
Имам доста хортензии, купувани от Лидл, Кауфланд, цветарския магазин до нас и реших все пак да поръчам от нея. Бяха с много забавен растеж и не добро състояние на листата спрямо тези, които съм купила от веригите, уж недобри и имам вкъщи. За розите нямам мнение, но се насочих към  Недеви и Оакплантс. Не си заслужават 25 лева за хортензиите, които тя предлага. Много се подведох по писаниците ѝ и дадох 60 лева ей така.
Нова съм в групата и тепърва започва моята страст към розите!
Току що получих първите си катерливи рози. Поръчах от Росица Митин и съм очарована от това,което получих!!!
Надявам се да и грижа добре и да ги запазя. Смятам до края на месеца да ги пренеса в градината. Получих и подробно описание от дамата, как да ги пресадя и да се грижа за тях!

# 484
И аз съм я гледала . Има хортензии по 50 - 60 лв . е не всеки може да отдели толкова дори и да е домашно гледана . Има толкова други , които продават хортензии , аз скоро си бях поръчала две и бяха в много добър вид , докато не ги засадих и не паднаха сланите . Надявам се да се съвземат . Имам даже една розова бабина от миналата година . От една жена .. И тя си избива въпреки че е малка .

# 485
Неоправдани цени има. Дори по-евтините на сайта, които са по 23-24 лева пак не са на нивото на тези от Лидл, които са например по 13-14 лева. Жената просто говори, за да си продаде стоката. С розите може би е същата история. Основно ме отблъсква некоректното отношение към останалите търговци и към хората, които имат растения, които не са купени от нея.
Бях решила да купя доста неща от нея, но няма смисъл, същите сортове се продават на много места и рози, и хортензии.

# 486
  • София
I am coffee мерси, изнесох я, то пък задуха някакъв ветрилник, но каквото такова, тежка ми е не мога да я разнасям вън вътре... Да й е на късмет.

# 487
“Въшлата”, която ме радва я купих от Бриколаж за 2 лева, намалена на 90% от 20!!! Цяло лято цъфтя, минирозичка, не е ароматна, но е красива и ужасно много ме радва. Есента я постригах, без да знам как, идеята ми беше просто да мога да я подслоня, да не е на снега. В момента е супер яко храстче.
Тази седмица спасих 2 уж розови сакъза, миналата седмица тарелка с 6 червени алпийски сакъза, а по-миналата 2 розички. Скъпо цвете всеки може да вземе, на мен гъдела ми е в тези, дето са решили да ги изхвърлят и почвата им е барут и никой дори не ги поглежда, а те сякаш разбират и като знак на благодарност просто избухват. Имам мушкато оранжево някакво пак спасено, ми на кой ли не давах, размножих го за себе си, но инак за левче го взех от разпродажбите.
То с пари всеки може да си вземе хортензия от 60-100 лева, нека се похвали с хортензия от 5 Wink

# 488
Здравейте! Преди 3 години поръчахме 6 щамбови рози - всички се хванаха, една от тях е Пашмина. Миналата пролет като ги подрязвах, реших да си направя експеримент и сложих един резник от Пашмината в земята, исках да видя дали от резник на щамбова може да стане храстовидна. Ами хвана се, е момента даже има две пъпки, много съм щастлива, но е малка, точно колкото една педя от земята. Въпросът ми е така ли ще остане или ще се издължи. По това време вкоренявах и още 10 рози, всички са два пъти по-високи. Пашмина даже и в други градини на храст не съм виждала и не знам как е на живо в храстовиден вид. Има ли надежда?

# 489
Ако пусне добри коренчета ще оцелее. Добре е да махаш пъпките и цветовете за да не се изтощава, още е бебе, рано му е. Нека да прави здраво стъбло и корени.

# 490
Значи тези пъпки сега да ги махна, така ли?

# 491
  • Пловдив
Значи тези пъпки сега да ги махна, така ли?
Това е моята пашмина. На 3 години е и е висока не повече от 80см. С коренчета съм я посадила, първата година цъфнаха 2-3 цвята. На следващата година беше обсипана в цвят и тази година има много пъпки.

# 492
  • На морето!
Стана ми любопитно каква е тази роза и я гугълнах, ми тя е разкошна!
Моля ако на някой му се занимава, да ми изпрати някой друг резник, когато я подрязва Hands Pray

# 493

Здравейте, включвам се в темата за първи път с молба за съвет. Имам роза, която в момента върви  чудно и е разцъфтяла, но на няколко листа има такива тъмни петна. С какво според вас трябва да я третирам и на какво се дължат. Благодаря ви предварително!

# 494
Вероятно е нещо гъбично, розите са предразположени към такива  болести. Пръскай с някакъв фунгицид. Ако имаш агроаптека наблизо, занеси листо или покажи снимката.

Общи условия

Активация на акаунт