Любители на рози 4

• 32 637
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
А за Рози и Цветя - Иванови какво ви е мнението.

# 706
Ето розите от Nezabravkaroses, бяха много добре опаковани, прекрасни са.
И от Oakplants  mini eden ,пак перфектна.
Моите рози тази година имат много черни петна

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 09:39 от Svetlivv

# 707
А за Рози и Цветя - Иванови какво ви е мнението.

Четох много положителни коментари за тях, имаше и няколко негативни. Общо взето за всеки продавач е така.
Заглеждам тези дни Севдалин Петров, качва предимно видеа на розите, които продава и изглеждат чудесно. Но малко ми се струва, че нещата са на късмет. Ето от уж много хваления lovehortensia и двете ми хортензии са болни. Има някои продавачи, които си размножават в домашни условия, но продукцията им, макар без паспорт, е качествена.

# 708
  • София
Колко време след фунгицит мога да пръскам с друго... В неделя я опръсках хубаво розичката, с каквото ми дадоха от агро аптеката(скор) ... Днес гледам едни ситни зелени като листни въшки по нея... Някой беше писал за вода с олио и веро... Може ли да я изтормозя днес с това... Мога и с чесън да я напръскам, но той трябва да покисне 2-3дни...

Имаше една статия - Има роза - има проблем... Е май си е самата истина 🤣

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 09:39 от Angel_Dust

# 709
Колко време след фунгицит мога да пръскам с друго... В неделя я опръсках хубаво розичката, с каквото ми дадоха от агро аптеката... Днес гледам едни ситни зелени като листни въшки по нея... Някой беше писал за вода с олио и веро... Може ли да я изтормозя днес с това... Мога и с чесън да я напръскам, но той трябва да покисне 2-3дни...

Имаше една статия - Има роза - има проблем... Е май си е самата истина 🤣
До колкото знам може да се пръска дори едновременно в един разтвор. Купете свестен препарат инсектициди, защото тази година въшки те са страшна напаст и не мрат лесно.

# 710
Купих Тепеки - 1.30 за 5 или 10 л вода, не помня, ще прочета. Човека каза, че и превенция има. От Брико го взех.

Новата ми роза цъфна и въшки и вътре, наистина са много упорити. И аз ще пръскам тия дни, но вчера се прибрах и бях смъртно уморена от жегата и нямах сили Sad

# 711
  • София
Кой е свестен?

# 712
Аз пръскам или с Моспилан или с Децис. Каквото от двете имам налично. И с двете се отървавам от въшките.

# 713
Споделям как изглежда розата, когато разцъфна:

# 714
Такъв - купен от агроаптека, в шишенце, за разреждане. Не си правя труда да помня имена. Всеки път купувам различни. Моспилан на въшките в моята градина е като сутрешна роса. Изобщо не им действа.

# 715
Момичета , от скоро съм собстеничка на двор. Чета ви от известно време но много се обърках вече. Може ли да ми предложите ид роза, която цъфти цяло лято, а не да цъфне и прецъфти и край. И кога е най-добре да я посадя в слънчев двор, без много често поливане(не живеем там) ?
А миналата седмица ми подариха това, става ли за двора, има ли шанс да живее и ако става-кога да го засадя?

# 716
Наличната роза бих насадила веднага, все ще е по-добре отколкото в малката саксийка. Нови рози по-добре наесен, щом не можеш да поливаш не е добре да ги садиш сега в жегата.

# 717
Здравейте! Търсих, ама не успях да намеря, затова ще питам тук, може пък някой да знае. Трябват ми саксии за рози, дали някой е виждал в алиекспрес. То всичко, така или иначе, идва от Китай.
Току-що си поръчах две рози-черна бакара и аннапурна. И искам саксии за тях, но ако намеря на добра цена, ще сменя на всички рози.
Мерси! И ще ви покажа цвят от едната ми тригодишна саксийна. Папагено, мисля че беше. Точно нейната картичка не пазя.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 09:46 от red soul

# 718
Какви саксии точно търсите? Да нямате предвид т.нар. работни саксии, които са в черен цвят? Като цяло почти всички продават розите в такива високи саксии.

Нови цветове от мен:

# 719
Високи, за рози. За естетиката още не мисля. Важно ми е да оцелеят. Знам какви са работните/транспортни саксии и мисля, че няма високи.Те ще дойдат в такива саксии. Но няма да са високи и няма как да останат в тях. В момента продават в саксии, от есента продават гол корен.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 10:37 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт