Любители на рози 4

• 33 282
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Розите съм ги орязала още есента . Имам да дооформям някоя друга . Само веднъж ли мога да пръскам с БР ? Ако не на колко време ?

Аз пръсках декември с 2% и сега преди няколко дни с 1%.

# 391
  • На морето!
Аз пръскам, когато пръскам дърветата. Общо взето доизразходвам разтвора по рози и цветни храсти. Същото е и ако пръскам против въшки или с масло от Нийм, Натуралис и т.н.

Какво става с Градина роза? Оправиха ли се проблемите, че мисля да поръчвам рози и проверявам къде какво има в момета.

# 392
С моя случай нищо не се е променило. Не ми е върнала парите, КЗП както обикновено не си свършиха работата. Върнаха отговор от типа, че не могат да направят нищо по казуса. Остава варианта за гражданско дело.

# 393
  • в страната на чудесата
Ще я чакаме тук с нов ник и нова фирма
Сайтът още ли е активен?

# 394
Силно не препоръчвам поръчки от тази особа. Сайтът последно като го гледах беше празен, но във фейсбук продължава да е активна и да предлага рози. Както стана ясно, когато писах за проблема с нея, и друга дама се включи по същия начин измамена, доста преди мен.
Ако беше коректен търговец, щеше поне да предложи да изпрати рози за същата стойност. А тя се крие като...

Последно поръчах 14 рози от Oakplants. Дойдоха точно преди големите студове. Бяха направо наводнени. Все още не съм ги засадила в градината. Надявам се да оцелеят. Че ще ми дойде в повече всеки път да удрям на камък с тия рози.

# 395
  • при късмета
Доколкото помня във въпросния сайт, нямаше друга опция, освен да се плати предварително, при поръчката. Лично за мен, липсата на различни опции за плащане, включително и наложен платеж е червен флаг за поръчка онлайн на каквото и да е.
Само опарените от Градина роза, дано да пазят телефон, ако изобщо е бил известен, че да сигнализират, ако се появи в нов сайт. Не, че и телефон не може да смени де.
На мен от миналата година ми остана само един цвят да си попълня, от предварително планираните, изпуснах човека с резниците и сега смятам да се обърна към Флоров

# 396
  • На морето!
Силно не препоръчвам поръчки от тази особа. Сайтът последно като го гледах беше празен, но във фейсбук продължава да е активна и да предлага рози. Както стана ясно, когато писах за проблема с нея, и друга дама се включи по същия начин измамена, доста преди мен.
Ако беше коректен търговец, щеше поне да предложи да изпрати рози за същата стойност. А тя се крие като...

Последно поръчах 14 рози от Oakplants. Дойдоха точно преди големите студове. Бяха направо наводнени. Все още не съм ги засадила в градината. Надявам се да оцелеят. Че ще ми дойде в повече всеки път да удрям на камък с тия рози.
Може ли линк към профила й там?

Аз имам 2 рози от нея, развиват се със същото темпо като тези, които съм отгледала от резници, надявам се в накякъв момент ще дръпнат повече.

# 397
Пишете Градина "Роза" в търсачката във Фейсбук и ще Ви излезе.

# 398
  • Банско
Здравейте, всяка година купувам на свекърва ми по една роза от тези в супера, в саксия, или такава от цветарски в саксия. Тя все ги бодва в градината и те не се захващат. Някой има ли идея защо? Мисля си, че просто се третират докато са в магазина и после умират за да си купиш пак.

# 399
Да, на мен от Лидл, например, не ми се е захващало нито едно цвете досега, докато от градински центрове - почти всичко.

# 400
  • при късмета
Ако ги прехвърля в градината цъфтящи, е много малко вероятно да издържат. Или на пролет, преди да са цъфнали, а най-добре на есен да ги прехвърля, когато растението заспива.
Ако ѝ взимаш цъфнали, да си стоят в саксията до на есен и тогава да ги прехвърля. И поливане и слънце, розите без вода трудно виреят. Аз на вилата съм ги включила в поливната система, със зеленчуците.

Луковици на минзухари съм взимала от лидъл 2 пъти, и двата пъти не изкараха

# 401
Нова съм в групата и тепърва започва моята страст към розите!
Току що получих първите си катерливи рози. Поръчах от Росица Митин и съм очарована от това,което получих!!!
Надявам се да и грижа добре и да ги запазя. Смятам до края на месеца да ги пренеса в градината. Получих и подробно описание от дамата, как да ги пресадя и да се грижа за тях!

# 402
Milkanita, аз не знам коя е тази Росица Митин, от която сте поръчали. Във ФБ ли сте я намерили или другаде в интернет?
Виждам, че имат листенца розите Ви. Но за катерливи рози не изглеждат да са големи растения. Ще се хванат, но ще растат по-бавно.

Моите наблюдения, за жалост, през последните 10 години са, че производителите масово бързат да предлагат недостатъчно добре развити растения. Явно с цел печалба.

През есента получих две рози от чуждестранен сайт. Едната, като гледам няма да оцелее, толкова мизерни клонки.

Не съм подрязвала още. Есента орязах драстично две катерливи, които поради заболяване от ръжда през 2023г. миналата година бяха много зле и почти не цъфтяха. Надявам се да се рестартират тази година.

За Градина роза - какво да кажа? Не ъсм купувала от нея. Но във ФБ съм попадала на мнения на собственичката от личния й профил. Направи ми впечатление, че се държи ужасно нападателно и грубо с всички. Все едно тя е най-компетентна. Да, вярно е, че има известни знания, но по групите за цветя и животни е редно да си помагаме с каквото можем, а не да се обиждаме един друг.

# 403
  • гр. София
Росица Митин има страничка във ФБ и продава рози и хортензии. Експерт в хортензиите е. Прави ми обаче впечатление, че розите които продава са на високи цени. Не знам откъде се снабдява с тях. На снимката са с добри и яки разклонения. Ще се развият. Трябва да им намерите подходящи места според сорта.
Хортензиите й са големи и качествени растения.

# 404
  • Банско
Ако ги прехвърля в градината цъфтящи, е много малко вероятно да издържат. Или на пролет, преди да са цъфнали, а най-добре на есен да ги прехвърля, когато растението заспива.
Ако ѝ взимаш цъфнали, да си стоят в саксията до на есен и тогава да ги прехвърля. И поливане и слънце, розите без вода трудно виреят. Аз на вилата съм ги включила в поливната система, със зеленчуците.

Луковици на минзухари съм взимала от лидъл 2 пъти, и двата пъти не изкараха

Благодаря за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт