Любители на рози 4

• 32 644
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
В момента тези са на примоция, както и 70см, обаче не знам вътрешната част, в смисъл реалната саксия колко е дълбока, трябва да се види на живо.
https://jysk.bg/gradina/saksii/pletena-kashpa-blommor-sh31xd31xv50-siva
За евтино, не.. Но в магазин half price понякога има мн големи керамични саксии по 50-60-70 лв. Някои мн красиви появяват се и височки,някои с дефекти, някои не, ако имаш някъде на близо можеш да погледнеш. За по-дълготрайно решение.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 11:13 от Angel_Dust

# 721
Ред, погледнала ли си при вас в строителните хипермаркети? От Практис купих ехинацея в доста голяма саксия. В БГ масово в строителните хирепи има сектор градина с всякакви размери саксии.
В Тему:https://www.temu.com/search_result.html?search_key=%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B8%20%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F&search_method=suggest&sprefix=%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B8%20%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B8

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 14:38 от Шарлот

# 722
  • София
Има, ама не са особено бюджетни... Ако се търси само да е евтино, може и да погледне кофи по дом потреби и да им надупчи дъната... Или свеки каза, че успешно е гледала няколко години в тенекия от сирене/мед... От тези големите

# 723
Точно евтино ми трябва в момента. Красиви саксии няма да сложа под тези птици. Е, одеве в дъжда пак един гълъб вземаше-даваше. Добре, че излетя накрая.
Погледнах в action, мисля да търся едни кошчета за боклук, които може и да свършат работа. Ще ги видя тия дни.

# 724
sibil1987, подарената роза - веднага в градината и каквото стане. По принцип новонасадените рози имат нужда от по-често поливане в жегите през лятото. Затова не е  гаранция, ако се полива рядко, дали ще оцелее. Но според мен това е единствения вариант - да я засадиш веднага в градината. Защото в саксия роза се гледа трудно. Другият вариант е да я пресадиш в много голяма саксия с хубава градинска пръст и да се опиташ да я гледаш еветуално на тераса, отново с по-често поливане.

Роза, която да цъфти цяло лято без прекъсване, не съществува. Уви, за съжаление на всички нас - любтели на розите.

Janice_, Moon stone  ли е тази?  На нея ми прилича. Много си я харесвах първите 2-3 години. Но за съжаление се оказа много капризна и болнава.

# 725
Утро, не тази роза е Souvenir de Baden Baden.

Ред, аз пак да кажа за пластмасовите високи саксии от Пепко. 8 лева са по-малките и 15 са по-големите.

# 726
Купих си две кофи за боядисване по едно евро😊 Тези кошчета, за които отидох са перфектни за това, което ми трябва, и са само 4 евро, но понеже са пласмаса, се страхувам че няма да издържат на някой холандски вятър и ще ги разходи из градината. Та, предпочетох кофите. И без това розите ще са в тях максимум две години. Сега чакам тях. 😊
Тук казват, че роза от саксия може да се сади в градина целогодишно. Аз и приказки, че рози се окореняват само наесен слушах, ама ми се наложи да окореня едни сега и се получи.
Има рози, които повтарят цъфтежа си и понеже се застъпва с предния, винаги имат цвят. Баба имаше такава увивна. И ит нея ще окоренявам.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 17:50 от red soul

# 727
Благодаря, в събота ще посадя малката розичка от саксията в двора. Терасата ми не е подходяща а и котките ми опитват да унищожат всичко зелено.
За цъфтежа, може да не е цяло лято без прекъсване, но съм виждала такива дето цяло лято имат по някой цвят. Преди време бях писала тук за една роза която виждам пред един блок. Висока е към 3 метра, много е стара явно,с много дебело стъбло.  Тя постоянно си има цвят.

# 728
  • София
На доста пише неколкократен цъфтеж, цъфтят през цели сезон и тн...

# 729
Да, просто търси такива с не еднократен цъфтеж. Има доста.
Аз май ще ходя да си взимам розите от пощенския клон. Тази година не помня да да ми донесли нещо до вкъщи, въпреки че за това плащам. Който и да е доставчик. Сега двете рози общо са 25 евро, доставката ми е 17,повече от самите рози,и ще трябва и аз да си ги взимам. Досадно е. Така мъкнах една машина до вкъщи в един дъжд.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 18:47 от red soul

# 730
Аз имам стари рози (над 50-годишни), които цъфтят до зимата, но в последните години много ги мори сушата, че са в селската къща, която не се обитава постоянно, а там има режим на водата и изпадам в ужас, че не може да работи и поливната система. Дано ги опазя до по-добри времена. Не смея и нищо ново да засадя, а само ви чета. 
По-късно ще потърся снимки, не знам сортовете какви са и дали още е вероятно да се намерят (почти връстници са ми), но може и някой да се ориентира.

# 731
Взех си ги. Аннапурна ухае невероятно ❤️Ще ги полея и утре ще ги пресея.

# 732
Да, просто търси такива с не еднократен цъфтеж. Има доста.
Аз май ще ходя да си взимам розите от пощенския клон. Тази година май не помня да да ми донесли нещо до вкъщи, въпреки че за това плащам. Които и да е доставчик. Сега двете рози общо са 25 евро, доставката ми е 17,повече от самите рози,и ще трябва и аз да си ги взимам. Досадно е. Така мъкнах една машина до вкъщи в един дъжд.
По повод куриерите се сещам за една абсурдна случка от моя опит. Поръчвам до адрес - ул. вх. ет.3 Сградата е със свободен достъп и асансьор. Звъни ми куриера:
Ку - аз съм на адреса.
Аз - ами и аз съм на адреса
Ку - слезте да си вземете пратката
Аз - защо, донесете я, поръчала съм до адрес, не е тежка, има асансьор.
Ку - доставката е до врата
Аз - да, вратата е на ет. 3
Ку - тръгвам си
Аз - довиждане.
След което провеждам съдържателен разговор с търговеца от когото съм поръчала. Дребен детайл - стойността на транспорта беше за сметка на онлайн търговеца.
След което друг Ку, с повече желание за работа, ми доставя пратката до ъгъла на бюрото. (Не мога сега да се сетя дали беше в края на работния ден или на следващия.)
Пълни са куриерските служби с мързеливи и немарливи гащници с големи, спрямо естеството на работата заплати. На никого не отстъпвам щом съм си платила. И на мен никой не ми прави компромис като не свърша това, за което ми плащат.

ПП Да са ви честити розичките. Красиви са.
ПП Красивия под с какво покритие е, плочки или друго.

# 733
Винил. Много благодаря!
При мен, примерно пишат от 8-14 ч. доставка. Случвало е да съм в къщи, никой не идва и после получавам"понеже, не бяхте в къщи, дъра-бъра.. пратката в офис"
Ужасни са, да. Веднъж се случи велосипедните куриери от bol, те носят късно вечер, да ми оставят сокоизтисквачката отвън на тротоара пред вратата. Беше 11 вечерта и добре, че си проверявах мейла, за да видя" доставено". Най-често ги оставят из съседите и както вече не оставят съобщения в пощата, заради разхода на хартия, някой път се чудя къде да ходя да си ги търся.

# 734
Здравейте! Знаете ли къде продават почвопокривни рози?

Общи условия

Активация на акаунт