Нашите цветя - обща тема 22

• 34 639
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Потвърждавам и аз, че лавандула от семена трудно се отглежда. Най-добре е от разсад, ако намериш някъде.

# 556
Миналата година и аз пробвах със семена. Поникнаха 3-4 корена, че станаха и големички и май ги преполях или при присаждането, но ги загубих. Тази година пак мислих да пробвам, но само забравям да взема семена. То не ли късно вече за нея?А как се казва ароматния сорт лавандула?
Аз си търся семена за такива кичести парички. те ми харесват повече особено червенките 😍😍😍
До сега съм взимала семена на различни фирми и всички са от този вид . Обикновени и само бели стават 😒

# 557
Някой спомена назад фрнаджипани от семена. Аз много харесвам това растение, но не съм срещала никъде по цветарските магазини.

Донесоха ми ги подарък от Нидерландия.

# 558
Аз от миналата есен се опитвам да "излюпя" черен бамбук от семена. Голям зор - не става и не става. Пробвам по различен начин, но не се получава. Преди 3-4 дена забелязах 3 малки кафяви остри връхчета като карфички. Надявам се, че най-сетне са покарали, макар че откакто ги наблюдавам, не са мръднали имилиметър. Пробвали ли сте бамбук от семена? Дайте някой съвет...   

# 559
Sunflower, благодаря за прекрасните резници от зокумчета пристигнаха в перфектно състояние Hug Simple Smile!
Сега трябва да изчакам да пуснат корени и тогава да ги засадя или как да процедирам?

# 560
Нат, натопи резниците и като пуснат хубави бради тогава ще ги сееш. Ех сякаш вчера питах и аз какво точно да ги правя. Добри ми беше виртуалната учителка не само за зокумите.
Франджипани/ плумерия от семена може никога да не цъфне. Много по-лесно и с висок процент успеваемост е с резници. Аз вкорених 6, предполагам късмета на начинаещият и добрия климат - при мен са у дома си. Може да се закупят от палм център Пловдив.
Цикаса не е палма. Една розетка пуска на сезон. Палмите от семена се развиват бързо, искат само много слънце и вода. Мога да изпратя такива от вашингтония  на всяка, която поиска. Аз имам 10, поне още толкова подарих, куч опасе няколко също. В саксия разбира се не растат както директно в градината, но 6-8 листа за сезон изкарват. Но зимата трябва да се прибират или защитават от измръзване.
Снимките са от миналото лято. Надявам се скоро всичко да започне да расте и да се облистя.

# 561
Миналата година и аз пробвах със семена. Поникнаха 3-4 корена, че станаха и големички и май ги преполях или при присаждането, но ги загубих. Тази година пак мислих да пробвам, но само забравям да взема семена. То не ли късно вече за нея?А как се казва ароматния сорт лавандула?
Аз си търся семена за такива кичести парички. те ми харесват повече особено червенките 😍😍😍
До сега съм взимала семена на различни фирми и всички са от този вид . Обикновени и само бели стават 😒

Имах пълни от тъмно розовите, но тази година не изникнаха. Бяха 5 6 годишни. Из райграса има, но дано да има от тях. Много ми харесват и на мен. Вариант е да вземеш от магазин и да сееш на вън. Като им падне семето ще поникнат повече догодина. Или освен да вземеш професионални семена. Аз всех на газани уж професионални, сях да видим от пресните поникнаха 4 5.

# 562
Ама какви семена да търся, знаеш ли ? Аз ще купя, но не знам какви да търся. Тези пак ли се водят парички? В магазините е пълно само с такива. Значи продават семена обаче не попадам на такъв вид. Купих уж за кичести есента от Практикер, късно обаче ги сях. Много критично се развиваха. Пресадих ги още миналия месец, но пак не се развиват добре и изобщо не знам ще успеят ли да цъфнат и да ги видя. В тях ми е надеждата, че може да са от този вид.
От магазина нали са хибриди и после нищо не става от тях.

Миналата година бях сложила парички и в двора една не е поникнала тази година☹️😠. А точно затова ги насадих сами да си се размножават.

# 563
MagniM, аз вече поръчах Плумерия по-рано днес от този градински център в Пловдив, ще пиша като дойде. Твоите са прекрасни, наистина. Дано да имам и аз късмет да отгледам.
Относно маргаритките - парички - дебна за разсад, обожавам ги,но мога ли да ги гледам в сандъче на балкона или са по-подходящи за двор?

# 564
Можеш, аз ги гледам в саксии и сандъчета. Миналата година пак аз си ги отгледах и имах ужасно много и затова занесох и сях из градинките. А и някой пак ми беше казал, че сами си поникват на следващата година и си казах чудесно. Да но нищо никъде не поникна.
В Бриколаж има много от тези кичести парички, а тази седмица и в Кауфланд, видях ги  в брошурата

# 565
На Димитър Петков също съм виждала разсад за парички.

# 566
При мен има много от обикновените парички, аз ги харесвам и им помагам да се разрастват. Като цъфнат не ги косим, за да прецъфтят и да се разсеят семената. Понякога плевя около тях, да имат повече място да растат.
От кичестите почти всяка пролет вземам една-две саксийки, никога не оцеляват за следващата година. Този път и аз ги насадих в сандъче. Те са хибридни, дори да ги отгледаш от семена пак са си хибридни. Или няма да пуснат годни семена за следващ сезон, или от семената излизат обикновени парички.

# 567
Аз такива купих от Практикер
От розовите нищо не поникна,  бели и червени имам, които чакам да видя какви ще цъфнат. Тази година имам и някакви супер странни между обикновени и такива кичести са 🙄😬.
Сях два пакета семена едните ми бяха от Била, а другите на Флори. При пресаждането от всеки вид сложих в самостоятелно сандъче, че да знам от кой вид какво цъфти и ако ми харесат пак да купя. Забравих същия ден да ги надпиша и сега пак не знам кои какви са 😂. Та тези странните ми е интересно от кои семена пораснаха.
Ще ги снимам и покажа цвета е много едър като на кичестите, но не са гъсти, розови са и са къси. Няколко такива са, сигурно са се получили от разпад на хибридно семе. Поне така си мисля, а може и такъв вид да си има.
Аз съм виждала само кичести и обикновени до сега.

# 568
Ее Нат, завидях ти благородно за зокумите. Аз миналата година се пробвах, не ми се получи. Държах и във вода, и в почвата, не и не. 😣 Много искам и аз, но никой около мен няма, от който да поискам. Трябва да поразпитам в цветарските групи във фб. 😊

# 569
Grinning  Никаква надежда не искате да ми оставите, че моите франджипани ще пораснат и цъфнат.

Общи условия

Активация на акаунт