Нашите цветя - обща тема 22

• 34 637
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Не знам какво да ви кажа за тия парички . Евентуално да се поръчат хубави семена . Но никъде не пише , че са хибрид . Аз ви казвам имах 5 6 години пълни тъмно розови . Всяка година си никнеха , но сега няма . Дали от сушата нещо . Не знам .

# 571
На мен нищо от семена не ми се е получавало, а не е да не съм пробвала. Вече взимам разсад и си решавам проблема.

# 572
  • Пловдив
Ее Нат, завидях ти благородно за зокумите. Аз миналата година се пробвах, не ми се получи. Държах и във вода, и в почвата, не и не. 😣 Много искам и аз, но никой около мен няма, от който да поискам. Трябва да поразпитам в цветарските групи във фб. 😊
Ще пратя и на теб 😊!

# 573
Здравейте, имам следния въпрос: в едно съндъче на балкона имам карамфил, който запълва около половината като се разрастне. Въпроса е може ли да сложа сакъз в другия край?

# 574
По въпроса с паричките - аз харесвам обикновените дори повече от топчестите заради това, че цъфтят през цялата година, дори снегът не им пречи, и се разпространяват идеално. Имам ги навсякъде и вече са се заселили и при съседите ми, а аз, като трябва да запълня някое празно място в тревата или при цветята отивам, изкопавам някоя туфа от зеленчуковата част, където също се самонасяват, местя я в желаното място, поливам и готово.

# 575

Йеее дойдоха ми хортензиите. Като се прибера ще ги сея под шише
Остава само да се хванат. Дай Боже.

# 576
Здравейте, имам следния въпрос: в едно съндъче на балкона имам карамфил, който запълва около половината като се разрастне. Въпроса е може ли да сложа сакъз в другия край?
Може.

# 577
Момичета тия купените низки карамфили издържат ли в градината или са някакви скапани ? Не съм взимала изобщо до сега . Друга година цъфтят ли същите ?

# 578
Да, аз есента бодвам всички карамфили в градината, които съм купила в саксия и на другата година тръгват.

# 579
Вайгела може ли да се прихваща от резници ?

# 580
  • София
Aз съм захващала лавандула от семена, една приятелка ми даде цвят и то от ароматния сорт, че има и някакъв който изобщо не мирише.
Angel, ако искаш мога да ти пратя да пробваш.
Благодаря, много си мила, но за сега ше пробвам семената, които имам, предстоят ми няколко напрегнати седмици, в които така или иначе няма да имам времд и сили за такива работи... Но ако нищо не стане може да ти се примоля другата пролет 😁😘запазвам си поканата 😆
Иначе съм си взела и аз някакви семенца за  парички, но гледам пише сеитба юни-август, цъфтеж април-май(освен ако нещо не са объркали на опаковката) , те и да стане нещо от тях няма да ги очаквам тази година предполагам.
Скрит текст:

# 581
  • Бургас
Ето го цикаса ми. С две грудки и три листа.

Финикова палма от  костилка. Мноого дълги листа.

Вижда се калатея,мисля че беше,боледува ми от дълго време 😞

# 582
Такива първата година сях. Пораснаха обикновени.
Съвета на пакета е за есенно отглеждане, ако ги сееш тогава ще те радват с цвят есента, зимата и следващата пролет.
Ето ги моите странните
На тая снимка май личи разликата в големината на цвета вече
И едни обикновени

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 21:42 от Morkovelka99

# 583
Купих си от оранжериите, които пуснаха тази седмица в Кауфланд. Имам на первазите доста цветя, които си отгледах от семена и в момента са в пластмасови кофички и чашки. Доста добре са се развили. Смятате ли, че мога вече да изнеса всички разсади на двора в оранжерията?

# 584
Показвам една Сентполия, която чакам 2 г. да цъфне. Скоро я "заплаших", че ако не цъфти заминава у майкини и тя взе, че цъфна Joy

Общи условия

Активация на акаунт