Нашите цветя - обща тема 22

• 34 638
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Алиса аз периодично садя топ карамфили- цъфтят всяка година, първата е единично и после следващите прави топка от цветове.
Лавандулата ми е от събрано семе от храсти от градината на приятелка, оцеля миналата година , но февруари измръзна,  а до сега оцеляваше на перваза на открита само отпред тераса.

Значи да се надявам за тази година , дано само изникне . Иначе е много красив .
За лавандулата не е ли по добре от резници ? Бавно се хващат ,но есента ги сея до пролетта вече са се хванали .
Бучкам в градината резници на лавандула , чемшир , лигуструм , евонимус , градински чай, рози и т.н.
Сега мисля да опитам да прихвана едни клончета на едно борче . Ще видим .

Скоро сях ягоди . Не исках да слагам найлон , обаче исках да са повдигнати лехи . Дъските ми бяха малко за издигане и за това реших да издигна с керемиди . Та имам да довършвам .

# 541
  • София
Нямам от кого да взема, за това за семена питам, другия вариант е ако не стане нещо в саксийка да потърся, но и такова съм имала и умря скорострелно...

# 542
Нямам от кого да взема, за това за семена питам, другия вариант е ако не стане нещо в саксийка да потърся, но и такова съм имала и умря скорострелно...

Къде я гледаш ? В саксия ? Просто вземи един корен от някъде и си начупи . Във фейсбук има продават готови растения за сеене с корени .

# 543
  • София
Ами до сега в саксия съм опитвала с идеята като попорасне и укрепне да я засадя в двора.

# 544
Грешка директно в градината . Там си се прихваща .

# 545
  • София
🤗 Мерси ще пробвам... На мен идеята ми също беше, че градината е далеч от готовност и ще мога да я засадя когато пооправим нещата, на избраното за подходящо място... Но... Все пак ще пробвам пък после ще местя или наново...

# 546
🤗 Мерси ще пробвам... На мен идеята ми също беше, че градината е далеч от готовност и ще мога да я засадя когато пооправим нещата, на избраното за подходящо място... Но... Все пак ще пробвам пък после ще местя или наново...

Можеш да я сееш някъде , като се прихване там ще я изместиш където искаш . Да не забравиш , че като стане достатъчно голяма да цъфти , след прецъфтяване се реже ! С цвета можеш да правиш каквото поискаш .

# 547
  • гр.Пловдив
Цикас от семена !?🤔😱
Това ще отнеме много време!
Ако покълнат изобщо.
Имам един,който беше само грудката. Отделих я от голямото растение. Пусна две -три листа и до там. Стана вече три години! Не мърда!
Утре ще ви го покажа.

Покажи обезателно Simple Smile

# 548
  • На морето!
За лавандулата не е ли по добре от резници ? Бавно се хващат ,но есента ги сея до пролетта вече са се хванали .
Бучкам в градината резници на лавандула , чемшир , лигуструм , евонимус , градински чай, рози и т.н.

С бутилки/буркани ли или просто набучени в земята?

# 549

С бутилки/буркани ли или просто набучени в земята?

Забучени . Те са около 50 резника ще напълня градината с бутилки . Само поливам . Направила съм двойна вада като за пипер . Сложих оборска тор . Ама се показват . Дано да станат . Вчера набучех пак . Сях градински нисък клематис . Очаквам резници и от хортензия . Тоя път ще ги забуча в кофа от сирене с пръс и оборска тор , ще захлюпя , докато не се стопли . Дано и те да станат . Имам и мушки да сея за градината . Вкъщи ще ме ликвидират . Все цветя нося .

В нашия Кауфланд имаше теменужки 10 бр за 6 лв ама бяха едни и същи .
Мернах мушки 9 лв и сакъзи имаше ама не погледнах . Не ми харесаха .

# 550
Споделям моята Коледна звезда.Преди почти 2г ми я подариха и като я пресадих взе да расте като луда.Преди няколко месеца я подрязах и отскоро цъфти.Поливам 1 път седмично или като поовяхне,ако съм я забравила.

# 551
  • На морето!
И аз събирам резници всякакви, за съжаление около мен няма много хора с градини, но кой каквото ми даде- примъквам в двора. Relaxed

# 552
Аз пък започнах да махам някои неща от градината. То лакомия до шия, бучках всичко наред, но вече взех да подбирам. Една роза ще махам, че ме ми харесва, и още две от другата страна, че така съм ги сложила, та не мога  да си поливам цветята на прозореца. 🤣 А и не ми харесват като цветове. Бързо умират и окапват.
Днес и аз сях едни семена цезалпиния. Една добра душа ми ги прати, едните загинаха, изядени от червейчета. Сега втори опит. Бучнах и авокадото. Лимончето на щерката е за пресаждане, както и финиковата палма, но нямам саксии. Особено за палмата ми трябва дълга и тясна саксия... Трудна работа. Всичките са ни от семена и си е много яко да отгледаш. Имам и мушката от семена, доста здрави растения са.
Топ карамфили също сея и после събирам семената. Много ги харесвам.
Лавандулата обаче препоръчвам да е готово вкоренено растение, че от семена не успях да захвана.
И да не е само писане, бегонията ми от 8-ми март:

# 553
Някой спомена назад фрнаджипани от семена. Аз много харесвам това растение, но не съм срещала никъде по цветарските магазини.

# 554
  • Пловдив
Aз съм захващала лавандула от семена, една приятелка ми даде цвят и то от ароматния сорт, че има и някакъв който изобщо не мирише.
Angel, ако искаш мога да ти пратя да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт