Нашите цветя - обща тема 22

• 35 363
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Не е необичайно бенджамина да изгуби листа зимата, за него това е рязка смяна на климата, изкуствено отопление и т.н.
Ериката не ми изглежда зле, тази в средата е прецъъфтяла, а дясната си е съвсем наред.

# 106
Защо ме търсиш,
Не мога да повярвам какво изхвърлят хората! И как си ги оздравила! Браво!
Подобен сет, да, но просто вързан за чешма и програматор. Този някакъв огромен и с резервоар ли сякаш?
Прави се основен маркуч, 16мм, от който има разклонения към всяка саксийка с тънки маркучета. Единият край на основния маркуч прегъваш/слафаш скоба/ другият през програматор вързваш на чешма/кран със съответния преходник.

# 107
Ако дълго време не съм там, не бих вързала капково към водопровода, а към отделен контейнер. Ако нещо се повреди, спука, ще изтече само водата от контейнера.

# 108
  • Карлово
От моя опит с бенжамин, листата опадват от недостатъчно светлина.

За ниския почвопокривен флокс, много малък е периодът на цъфтеж, което за мене е разочароващо.
ММ изхвърли тайно едно сандъче с 3 вида флокс. Моя е грешката, че като видях сандъчето в контейнера, не се сетих, че имаше флокс в него. Казах си, че е нещо несъществено и изобщо не го повдигнах да видя, иначе пак щеше да си е мой.

# 109
Имам флокс на двора. Според мен не е подходящ за саксия. Той се разпростира много бързо и в саксия ще му е тясно. Купих три саксийки от разсадник с три цвята флокс. Насадих ги в двора и още на втората година той се разпростря приблизително 30/30см.Сега след около 5 години, вече е метър на метър, и това е само растението от 1 саксия. Много е красив на пролет, непретенциозен е и е студоустойчив.
Скрит текст:

# 110
Еххх, ами много е хубав, ама много. Точно това ми харесва, тези ситни малки цветчета.

# 111
Първата ми цъфнала орхидея

И ериката ми, която кротко изкара зимата на терасата.

# 112
Моите ерики (по-скоро калуни) на терасата изглеждат по същия начин. Пролетта изхвърлят ли се, че не ми се струват много жизнени. Или има начин нещо да се запази от тях?

# 113
При мен флокса не оцеля в саксия на южната тераса, ерики са ми презимували успешно на открита тераса, но пролетта изглеждаха не много красиво като почна да ги пече силно слънцето. Вчера се сдобих със луковици на зюмбюли от Кауфланд Simple Smile
.

# 114
Момичетаа тоя на снимката първиещят е целогодишен и става висок. Тоя флокс който е почвопокривен и според мен не е подходящ за саксия. Но има един аз го сея от семена. Тънки и дълги стебла и от горе е точно като флокс като е в най различни цветове. Той би бил подходящ за сандъче даже и ще виси. Моя в градината цъфтеше до късна есен, но няма да издържи без вода. Бих предложила различни цветове делосперма. Бяла или розова делосперма, кучанца, вербени, които няма да искат много водя.

# 115
Моите ерики (по-скоро калуни) на терасата изглеждат по същия начин. Пролетта изхвърлят ли се, че не ми се струват много жизнени. Или има начин нещо да се запази от тях?

Външно изглеждат добре, но цветчетата им се ронят и не мисля, че до пролетта ще са добре и ще ги бъде. До сега винаги ги изхвърлях заедно с прецъфтелите ми есенни, тая година реших да видя до къде ще я докарат.

# 116
Същото е и при мен. Другият сезон - нови.

# 117
Забравих да се похваля, купих в събота нарциси и минзухари.

# 118
И аз с 2 нови красоти.

# 119
Много са красиви зюмбюлите, но за другата година не станаха, поне при мен.

А дали кокичета ще се завъдят в саксия?

Общи условия

Активация на акаунт