Нашите цветя - обща тема 22

• 34 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Момичета,

видях, че ползвате кокосова почва за разсад. Ако сложа семената в нея в кокосови саксийки като стане разсад може ли директно да я смеся със нормален торф или да допълвам кокосовата?

# 331
Doniboni, обръщам се към теб , мислех на лично, но по- добре тук , може да е от полза и на някой друг. Има ли значение каква лампа да сложа ? Посях нови семена петунии и поръчах една лампа, която днес дойде. Не е голяма, но обхваща сандъчето, в което ги насях.

# 332
Миналата седмица в четвъртък или петък , насях семена на шибой . Днес идвам , гледам поникнали . Много бързо . Първия ми разсад от агератум и салвия е успешен . Пу пу да не ме чуе дявола . В неделя насях и останалите и гледам ,че някой вече се показват . Нормално ли е за два дни да поникнат ? Майка ми ся домати , пипер и краставици . Брат ми взел зюмбюли и вайгела и тях сях . Доста работа свърших . Доволна съм .

# 333
  • Пловдив
А нещо друго освен да покапя восък на отрязаното трябва ли да се слага или направи?
Аз дори не капя с восък. Само режа, поливам и чакам да избият нови издънки.

# 334
  • на кой му пука, майна
Doniboni, обръщам се към теб , мислех на лично, но по- добре тук , може да е от полза и на някой друг. Има ли значение каква лампа да сложа ? Посях нови семена петунии и поръчах една лампа, която днес дойде. Не е голяма, но обхваща сандъчето, в което ги насях.

Лед лампа трябва да е. Или лампа с лед крушка. Аз ползвам лед пура.

Момичета,

видях, че ползвате кокосова почва за разсад. Ако сложа семената в нея в кокосови саксийки като стане разсад може ли директно да я смеся със нормален торф или да допълвам кокосовата?

Как така да допълваш ? Нали е разсад, който ще пикираш после ? Не е проблем да пикираш в торф. Аз така смятам да направя с моя разсад петунии. От кокос в торфен субстрат.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 22:36 от doniboni

# 335
Здравейте! Нали сега навсякъде е пълно с красиви цъфтящи циклами, получих и аз една като подарък. Не ми е за първи път, но предишните не оцеляха повече от месец. Реших да подходя по-отговорно и потърсих в интернет как трябва да се отглежда. И на какво попадам - оптимална температура  от 10 до 15 градуса. Под 10 не може, но и над 15 пак не е добре.  В същото време изисква светлина.Това ми изглежда много трудно условие. Засега я дръпнах, поне да не е над парното. Някой имал ли е успех да отглежда купена стайна циклама по-дълго време - т.е. повече от едно цъфтене?

# 336
Издържали са ми няколко, но ги държах на един прозорец на стълбището, където беше доста хладно. Само там вирееха. В жилището никога.

# 337
Имам 2 циклами, които са до прозореца в хола и при температура 23 градуса. Цъфтят вече 3 година, а преди това уморих 2. Ще потърся снимка и ще ги покажа. На работата също отглеждам 2 година циклама и си цъфти. В момента и трите са отрупани с цвят.

# 338
Момичета току що купих стайна иглика за моите жени утре . В саксията има 3 цвята и са цъфнали много красиво . Някой имал ли е ? Кажете какви грижи трябва да се полагат . Утре ще им взема и по 2 иглики за градинките . Вие как се грижите за купените иглики ? При вас размножават ли се ?

# 339

Лед лампа трябва да е. Или лампа с лед крушка. Аз ползвам лед пура.

Момичета,

Как така да допълваш ? Нали е разсад, който ще пикираш после ? Не е проблем да пикираш в торф. Аз така смятам да направя с моя разсад петунии. От кокос в торфен субстрат.

имах в предвид като са в кокосови саксийки директно в торф да ги сложа и също така може ли да се ползва кокосовата почва за обогатяване на сругия торф

# 340
Момичета току що купих стайна иглика за моите жени утре . В саксията има 3 цвята и са цъфнали много красиво . Някой имал ли е ? Кажете какви грижи трябва да се полагат . Утре ще им взема и по 2 иглики за градинките . Вие как се грижите за купените иглики ? При вас размножават ли се ?

Ох, миналата година си взех една чудна иглика и я насадих в градината. На следващата събота, когато отидох, беше изпасена на 100%, по-точно зелените й листа бяха напълно изядени от охлювите. Такова нещо с друго растение не съм виждала. Нормалните ми иглики (жълта и розова - горски) нямат този проблем. Може би е заради торовете с които ги форсират, или по други причини - но разбрах, че няма да ми се получи и се отказах да опитвам пак. Наблизо пред един блок има много и най-разноцветни от новите, но не се вижда да има охлюви там.

# 341
Когато събуждаме кала от минала година, трябва ли да е в отопляемо помещение?

# 342
Цикламите при мен също умират, мисля, че им е топло. Подарявали са ми няколко, нито една не оцеля.
Иглики имам насадени в сандъче на балкона от преди повече от месец. Вътре не съм гледала и не мога да дам съвет.

# 343
Момичета, нали знаете, че надземната част на цикламата умира и следващия сезон покарва пак? Да не изхвърляте живи грудки....

# 344
Флокс, знам. Но последната даже беше скапана, аз я разрових. Просто при мен им е топло и това е. Така си мисля...старая се да поливам само отдолу, знам, че отгоре не бива и пак загиват.

Общи условия

Активация на акаунт