Нашите цветя - обща тема 22

• 34 636
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Купих си от оранжериите, които пуснаха тази седмица в Кауфланд. Имам на первазите доста цветя, които си отгледах от семена и в момента са в пластмасови кофички и чашки. Доста добре са се развили. Смятате ли, че мога вече да изнеса всички разсади на двора в оранжерията?
Моите от 2 дни са в оранжерията, без петуниите. Живея около София.

# 586
Страхотно! Утре и аз ще изнеса моите, а още тази вечер ще посея в една тавичка семенца на аквилегия Simple Smile

# 587
Момичета, кога цъфтят стайните теменужки и колко време?
Queen L, за бамбуковите пробвай с рътене, може да са с ниска кълняемост семената.

# 588
Момичета, кога цъфтят стайните теменужки и колко време?
Queen L, за бамбуковите пробвай с рътене, може да са с ниска кълняемост семената.
Не знаех, че се казва рътене, но част от семената бяха по този начин. Каквото открих в интернет го пробвах - явно съм рътила, киснах, белих, слагах на плитко, на дълбоко, легнали, изправени, на прозорец, на тъмно, захлупени и открити... Абе голям мерак ме гони за този черен бамбук и не мога да разбера защо в България не се продава като растение.

# 589
Ще съм ти много благодарна. 😍 Когато имаш време и възможност, аз не бързам.
Аз семената ги слагам в камерата за 2-3 дни, после в мокра салфетка и пликче, на топло и слънчево на прозореца. Покълват много бързо.

# 590
Момичета, имам 3 дипландении от миналото лято. Едната си е ок, с листа и свежа. Другите 2 са на пръчки. Пресадих двете, които са зле и корените им изглеждат добре. Дали имат шанс?

# 591
Това е най-новата ми придобивка, но изобщо не разбрах как се казва.
Иначе за сега е добре, жената, от която го купих каза май месец да го пресаждам.

# 592
Момичета, имам 3 дипландении от миналото лято. Едната си е ок, с листа и свежа. Другите 2 са на пръчки. Пресадих двете, които са зле и корените им изглеждат добре. Дали имат шанс?

Първата ми дипладения, която се спомина от някакви въшки, оставаше така всяка зима - без листа. Напролет се развиваше съвсем нормално и ме радваше с цъфтеж цяло лято.
Сегашната ми е свежарка - тук там има поопадали листа, но изглежда чудесно, пу-пу да не са и уроки!
Поливам оскъдно - един път в седмицата и държа на стълбището.

# 593

Първата ми дипладения, която се спомина от някакви въшки, оставаше така всяка зима - без листа. Напролет се развиваше съвсем нормално и ме радваше с цъфтеж цяло лято.
Сегашната ми е свежарка - тук там има поопадали листа, но изглежда чудесно, пу-пу да не са и уроки!
Поливам оскъдно - един път в седмицата и държа на стълбището.
Значи да ги изчакам малко... Дано скоро дадат признак на живот.

# 594
  • София
Това е най-новата ми придобивка, но изобщо не разбрах как се казва.
Иначе за сега е добре, жената, от която го купих каза май месец да го пресаждам.

Гуцмания. От Бромелиеви - сиреч много малък корен, подходяща за алпинеуми; или в комбинация в кашпа. Гледала съм една като студентка, бях я сложила в издълбано и обработено пънче и стоеше много красиво.

# 595
Стайните теменижки обичат светлина , но не пряка . Аз съм ги сяла в по - големи саксии и ги поливам , докато се напълни чинийката . Обезателно трябва да им се махат жълтите и изсъхнали листа или ако са много да се премахнат няколко и цветовете трябва да се махат . После цъфтят пак . Моите са за разсаждане . Мисля тая седмица да ги разсадя , че имат много детки .

Новото попадение от Кауфланд за 6 лв.

Търся такова мушкато . Тази зима го загубих . .. Дано се появи в някое сандъче лятото . Имах и червено .

Това е една Алба , която ми беше подарена от една жена . Разменяяхме цветя . Моите замръзнаха забравих да ги прибера , а и нещо не цъфтят при мен стоят само на листа .

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 16:08 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 596
Момичета, от днес имам тази стайна иглика и моля за насоки за грижи

# 597
Момичета, ето миналогодишния осмомартенски зюмбюл в саксийка, в градината е разкошен

# 598
Момичета, от днес имам тази стайна иглика и моля за насоки за грижи

Подарих на майка ми такава. 3 цвята лилав, розов и бял. 2 седмици стоя на слънце, но като и увехнаха цветовете я пресадих. Адаптира се ще видим дали ще оцелее. Сложих я на не пряка светлина.

# 599

Розички

Първите вече се хващат.

Моите войници.

Общи условия

Активация на акаунт