Нашите цветя - обща тема 22

• 34 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Алиса, а как се полива?
Обикновено поливам всичко в чинийките и ги оставям пълни с вода.

# 601
Алиса, какво е на снимката преди доматите?

# 602
Беки поливам от горе. Беше по овехнало като го разсадих, но сякаш се съвзема.

Морковелка това е червена салвия и агератум. Салвията е в дясно, но агератума е нисък и се развива много бавно.

Тук има гайлардия, салвия и вербена.

Това е роса отрязана през есента.
Поолях се, но нали това искате да качваме.

# 603
  • Бургас
Албите/кралските мушки мисля,че им е рано още да цъфтят. В момента,тези които продават са форсирани.
Моите,които оцеляха до момента,още се съвземат и нямат цвят.

# 604
Албите/кралските мушки мисля,че им е рано още да цъфтят. В момента,тези които продават са форсирани.
Моите,които оцеляха до момента,още се съвземат и нямат цвят.

Ами тая си цъфна яфно и хареса мястото, но трябва да я преместя в по голяма саксия.

# 605
Салвия и цвете ли има? Аз си мислих, че само подправката.
Аз на 22 сях газания, поникнаха и при мен към 10-15, колко ще оцелеят не знам. Изобщо не ми се занимаваше с това цвете, защото не цъфти, но имах останали един пакет  семена от миналата година. Да ми се махат от главата.
Тогава и рудбекия от мои семена и маргарита посях. И те поникнаха, но са много дребни още.
Винките ми и тая година не искат да поникнат 😠😠😠. Миналата година 3 пакета семена и нищо не стана. Тази година от две фирми сея и пак нищо. А така да ги харесвам тия винки.
Калдъръмчета пак два пъти сея и нищо не става. Когато успея да отгледам калдъръмчета от семена ще се обявя за кралицата на цветята 🤭🤭🤭

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 21:23 от Morkovelka99

# 606

Това е салвия, често я сеят по центровете на градовете има я и в други цветове.

# 607
Такава червена салвия не успях да отгледам от семена. Тя е само декоративна, не се ползва за друго. Веднъж си бях взела разсад, цъфтя много дълго.

Имам теменужки в три сандъчета, в едното започнаха да съхнат една по една. Подозирам, че в сандъчето има ларви на бръмбари, които ядат корените, често намирам такива във външните саксии. Не смея да поливам с инсектицид, защото вече се появиха пчели. Май трябваше да полея всички сандъчета превантивно по-рано, но не знам тези ларви кога се събуждат и кога отровата ще им подейства.

# 608
При мен всичко е напъпило и започва да цъфти Simple Smile

усеща се, че пролетта дойде Simple Smile!
Флоксче, няма ли как внимателно да изкараш теменужките и да ги преместиш в други саксии с незаразена почва?

# 609
Phloxx, инсектицидите не да ли опасни за пчелите само докато е мокър разтвора? Доколкото зная по тази причина в селското стопанство би трябвало да се пръска само нощем (докато пчелите са прибрани), но често не се спазва и дори не се предупреждават пчеларите, за да не отварят кошерите през деня за пръскане.

# 610
Следобяд и вечер може да се пръска, да. Аз винаги вечер пръскам. А пък ако полееш пръстта, съвсем мисля, че няма какво да се случи на пчелите. И аз имах такъв случай с нова пръст, вътре червейчета. 🤯

# 611
Кой е инсектицида? И при мен периодично намирам в сандъчетата от тези ларви, ако има как да предотвратя появата им...

# 612
Такава червена салвия не успях да отгледам от семена. Тя е само декоративна, не се ползва за друго. Веднъж си бях взела разсад, цъфтя много дълго.

Имам теменужки в три сандъчета, в едното започнаха да съхнат една по една. Подозирам, че в сандъчето има ларви на бръмбари, които ядат корените, често намирам такива във външните саксии. Не смея да поливам с инсектицид, защото вече се появиха пчели. Май трябваше да полея всички сандъчета превантивно по-рано, но не знам тези ларви кога се събуждат и кога отровата ще им подейства.

Тази година за пръв път ми никне така на гъсто . Харесва ми защото дълго време има цвят .

# 613
Благодаря момичета. Май ще извадя цветята и ще разровя пръстта, ларвите са големи и лесно ще ги намеря. Не ми се искаше да разбутвам, защото преди седмица в това сандъче насадих ново цветенце и не искам да го тормозя пак, но май така ще е най-добре. И превантивно ще полея всички някоя вечер с препарат.

Сладкодъвка, трябва да преровя какво ми е останало от миналата година. За такава цел всеки контактен инсектицид е подходящ, като полееш той директно ще е в контакт с ларвите и червейчетата.

# 614

Това е салвия, често я сеят по центровете на градовете има я и в други цветове.

Не знаех, че се казва салвия. Баба имаше в градината и и казваше пламъче.

Общи условия

Активация на акаунт