Нашите цветя - обща тема 22

• 34 635
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • На морето!
Alisa, да не си зодия Дева?

Всяка година преди да поникнат прекопаваме всичко . Така чистим хем тревата , хем по лесно да си излязат . Освен по тротоара другаде не пръскаме за трева , играе мотиката . Аз много обичам да си копая и обирам тревата след това

И аз се нареждат за излишни цветя, който каквото има- да праща ЛС, имам около 100кв.м. предвидени за цветна градинка и 25м ограда да разкрасяване.

# 631
  • Sofia
.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 11:20 от Doli

# 632
Ако си взела от ядливата латинка  може да си украсяваш храната.
Не знам каква е, но абсурд да си я сложа в чинията. Ядливите не знам как миришат, но другите не само вредители, но и хора гонят 😆.
Ако успея да ги отглежда ще ги сложа при доматите на баба ми.
Невен забравих да си купя, но искам медицински. На пакетите, които видях не пишеше и не взех.

Майка като бяхме малки градината и беше пълна с цинии, рудбекии и още някакви цветя имаше от този сорт. Обаче изчезнаха с годините. Много не ми харесваха на мен, но миналата година като гледах снимките на хората ги преоткрих. Някои цинии са много красиви. И реших, че ще ги завъдя отново.
Та затова ги накупих да се самонасаждат и да има все нещо цъфтящо.

2 хризантеми не са успели да изкарат зимата, много  ме е яд, защото не знам кои цветове са, че да си купя пак. Пак пускат от този вид в Кауфланд, ако знаех, че така ще стане щях да надпиша саксиите. За следващата поне ще знам☹️

# 633
И моята жълта хризантема е загинала. А толкова ми харесват жълтите цветя.. Ще пробвам пак! 😁
Отивам да  вадя мушкатата и другите по прозорците отвън. Лятото дойде. ☀

# 634
Момичета, от днес имам тази стайна иглика и моля за насоки за грижи

Страхотен цвят.

Аз опрявям градината на терасата още по лека лека, имам въпрос сакъзите големи ли стават на ширина или зависи от сорта? Сложих два в едно малко съндъче от около 40 см . В момента изглежда, че има доста празно място...

# 635
  • Бургас
Ени,да не забравиш за снимки ☺️

# 636
  • Карлово
[quote author=Ariadna82 link=topic=1618337.msg47824462#msg47824462 date=1711805917

Аз опрявям градината на терасата още по лека лека, имам въпрос сакъзите големи ли стават на ширина или зависи от сорта? Сложих два в едно малко съндъче от около 40 см . В момента изглежда, че има доста празно място...
[/quote]
Две е добре за 40 см. сандъче.

# 637
Овен съм и днес имам ден ден. Обожавам цветята. Майка ми на всичко ме е научила. Гайлардията е страхотна има висока и ниска. Тая година съм сяла ниска да видим. Розовите ми пълни парички ги няма и съм отчаяна..

# 638
  • гр.Пловдив
На мама градинката Blush

# 639
Alisa, честит рожден ден! 💐🥳 И аз съм овен, но априлски. 😊
Карзче, то няма какво да снимам. Само на листа са. Бях начупила от мушкатото, но в мазето май не са се хванали... Сега се чудя дали да не чупя нови или да  купувам.  Трябва и саксии да купя, че котката се научи да се качва на прозорците отвън и бута всичко долу. Изпотроши поне 5. 🤯

# 640
Alisa, честит рожден ден! 💐🥳 И аз съм овен, но априлски. 😊
Карзче, то няма какво да снимам. Само на листа са. Бях начупила от мушкатото, но в мазето май не са се хванали... Сега се чудя дали да не чупя нови или да  купувам.  Трябва и саксии да купя, че котката се научи да се качва на прозорците отвън и бута всичко долу. Изпотроши поне 5. 🤯

БЛАГОДАРЯ. Пакостниче. Това ни е обща болка в момента. ❤️🥰

# 641
Прехвърлям си питането и тук.

"Хораааа на гости съм в едно село. Намерих изхвърлен доста голям клон магнолия. Смятате ли, че ако я сложа във вода или пък да я заровя ще стане? Направо жал ми стана като я видях. Тя има огромни цветове. Моля, пишете ми дали ще стане или да забравя за магнолията.

Скрит текст:

И още едно питане. Дават ми да си взема нарциси, зная, че се взимат като прецъфтят и изсъхнат цвета и листата, но аз няма да идвам по натам, а лакомото ми око ги иска. Ако си ги изкубя и веднага на другият ден си го засадя в моят двор дали ще стане?"

# 642
Аз пресадих тези кактусчета в този сандък.

И още няколко красоти от двора.

# 643
И аз нахлувам в темата с някои въпроси. Такааа, подариха ми алое вера с няколко бебета/май резници им казват, не съм сигурна.Към осем дребосъчета са в цялата саксия. Как да ги преместя? Взела съм смес за сукуленти, дали става за алоето да вирее в такава смес?

И два коледника, малки. Дали стават за същата смес за сукуленти? Да ги преместя в малко по големи саксийки?

# 644
Овен съм и днес имам ден ден. Обожавам цветята. Майка ми на всичко ме е научила. Гайлардията е страхотна има висока и ниска. Тая година съм сяла ниска да видим. Розовите ми пълни парички ги няма и съм отчаяна..

Честит Роджен Ден и от мен! Желая ти много здраве, щастие, любов и успехи! Парички иначе и аз искам да насадя в сандъчета на балкона, харесват ми много

Общи условия

Активация на акаунт