Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 255
  • 443
  •   2
Отговори
# 150
Сега не слагат книжка с упътване в кутиите, за съжаление.
Иначе самото регулиране трябва да се направи, докато машината мели, с по една стъпка. Натиска се надолу тази врътка  и едновременно  се завърта.

# 151
Имайте предвид, че мелачката е много важна за доброто приготвяне. На Вашия автомат тя е керамична и след 2 години при нормална експлоатация ще се износи. Нямате възможност да регулирате температура и налягане, така че сте доста ограничени в действията си. Почиствайте машината като разглобявате блока редовно-поне веднъж месечно. Ако не го правите остатъците от кафе силно влошават вкуса.

# 152
Специално за промяна на температурата на кафето със сигурност го видях, докато търсих в ръководството сутринта. Има го в нета

# 153
Има някакви настройки от комбинации,  които не са това, което ни представят. Бях си писала със съпорта на марката и следвах тези указания. Правила съм при техник измерване на температурата на изхода и не показва това което ми казаха, че трябва да е. Всъщност няма измервателен прибор на панела, който да показва промяната на температурата и налягането.

# 154
Нещо не е наред явно - няма логика да е така. При делонги разликата е осезаема.
А опция за регулиране на налягане май би изстреляла машината в съвсем друг ценови клас
Не ми се е сторило, има го в упътването:

# 155
Точно това казвам. В сервиза с измервателен уред  измериха. При  различните сортове кафе дори и 2 градуса разлика е от значение, а това нормална, висока и максимална не е конкретна стойност.

# 156
Моля за помощ, взех след дълго чудене De'Longhi Magnifica Start ECAM 220.80.SB . При първо стартиране за прочистване/обезвъздушаване на системата нормално ли е да има страхотно бучене? Освен това светна иконката  с триъгълника и не мога да намеря причината....Бутонът onoff не ми позволява да изключа автомата...Също каква може да е причината  по никакъв начин да НЕ мога да извадя инфузора? ... Някой може ли да помогне със съвет, че съвсем се отчаях и се чудя дали да не опаковам и връщам?
De'Longhi Magnifica Start ECAM 220.80.SB
Скрит текст:
[/url]

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 14:02 от huliganka

# 157
Здравейте!
Вече 2 седмици се радваме на напитките на Филипс от серията 5500. Все още не сме успели да опитаме и половината (дават я с 20 различни напитки). Като цяло сме много доволни. Мелачката я сложихме на 2 и кафето е доста силно. Прави и добър каймак. Пяната от мляко също е супер.
Не можем да разберем, обаче как да направим напитка с мляно кафе. Отгоре има място където се слага мляното кафе. Трябва ли да сложа кафе, колкото само за едно или то само ще го дозира? Откъде в менюто да избера машината да направи от мляното кафе, а не от зърната?

# 158
Нашата машина Филипс не е същата серия, но предполагам, че иконката за мляно кафе е подобна. Натиска се продължително, докато светне до лъжичката. Към машината има мерителна лъжичка и се поставя точно за една доза. Кафето става даже по-хубаво от другото, но доста се замърсява самата машина. Ето такава е нашата иконка

# 159
m@ria, там е работата, че няма никаква такава икона. От падащото меню също нищо подобно не виждам.

# 160
Оо, ами няма ли книжка или pdf файл с упътване. Или питайте в магазина. Да, съвсем различна е. Нашата е от най-обикновените, ние пием само еспресо.

# 161
Упътване в pdf формат има в нета и на български/ за повечето/ и на английски. Пишете ръководство  за вид на модела и търсите.

# 162
Слагаш мляно кафе в съответното отделение, натискаш Еспресо иконката и даваш 4 пъти надолу.
Ето и видео, на 5:10 минута се намира:

# 163
Huliganka, свети или мига иконката?
Ако мига, то инфузорът не е поставен.
Спазихте ли процедурата за първоначално стартиране?

# 164
Huliganka, свети или мига иконката?
Ако мига, то инфузорът не е поставен.
Спазихте ли процедурата за първоначално стартиране?
Г-жа Шантал, то това още при първоначално стартиране се случва....Стриктно по опътването и след всички възможни изгледани клипчета....А и ползвам друг модел на Делонги, при който не съм се сблъсквала с такива проблеми..... Иконата мига непрекъснато, инфузора си е на място, опитахме да го извадим, но е невъзможно, видимо опира долу в пластмасата....
Скрит текст:

А бутона за изключване така и не може да изключи машината, искам да прикача и клипче, но не знам как....WinkThinking

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 16:46 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт