Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 198
  • 443
  •   2
Отговори
# 210
Вероятно филтърът не е поставен добре. Вижте и ключът за пара дали е на нула
Не става! Все същата работа.

# 211
Странно. Изключете машината от контакта за минута две, включете я в контакта отново и опитайте да върнете фабричните настройки - в книжката трябва да е описано как, на ево беше едновременно натискане на бутоните за напитки 1 и 2 и бутон х2 за 5 секунди, при старт ще е нещо сходно.
Ако не стане - оставете я за сутринта.

# 212
Странно. Изключете машината от контакта за минута две, включете я в контакта отново и опитайте да върнете фабричните настройки - в книжката трябва да е описано как, на ево беше едновременно натискане на бутоните за напитки 1 и 2 и бутон х2 за 5 секунди, при старт ще е нещо сходно.
Ако не стане - оставете я за сутринта.
Свети сигнала за проблем и бутонът за включено и изключено и нищо.Нито дава да се изключи напълно, нито да се включи и от контакта като я изключа, пак светва същото и все е същото.Нищо не става.Другите бутони също не реагират.

# 213
В такъв случай най-добре оставете нещата за утре.
Потърсих инструкциите на старт - там е посочено, че свети, ако системата е замърсена. Та утре извадете инфузора, изплакнете го, сложете го отново, и включете машината. Ако пак дава грешка - най-добре при продавача, или в оторизиран сервиз.

# 214
В такъв случай най-добре оставете нещата за утре.
Потърсих инструкциите на старт - там е посочено, че свети, ако системата е замърсена. Та утре извадете инфузора, изплакнете го, сложете го отново, и включете машината. Ако пак дава грешка - най-добре при продавача, или в оторизиран сервиз.
Благодаря ви! Инфузора не излиза,защото не позволява изключване и не го пуска.А и странното е,че не съм правила дори 1 кафе, правих първа профилактика преди употреба и до там.Друга причина е,че може да няма кафе,затова после сложих.Пак не става. Посли сложих и мляно кафе да не чи да е с такава настройка и да няма.( пак по книжката действах) .При профилактиката пусна на 2 пъти по около 50мл вода,а не цял резервоар,както очаквах.Утре ще я връщам в магазина.

# 215
Филипс Саеко е за мен голямо разочарование. Обяснила съм защо вече много пъти-мелачката не е добра,  въпреки че твърдят от Филипс, че може да се прави настройка на температурата това не е така/ доказаха ми го от сервиз
/ , голямо налягане 15 бара/ оптимално е 7-8/ , винаги остава кафе в системата,  което влошава вкуса с времето,  сложна поддръжка с разглобяване на блока и обезмасляване. Уж идеята е 1 копче и си готов,  но не е така.

# 216
  • Бургас
Аз също недолюбвам Филипса след две разочарования.
С Делонги нямам никакъв проблем, близо година го ползвам, а кафето е супер. Престанах да пия кафе навън, не мога - горчи ми и е ужасно, дори в добрите заведения.
Съжалявам, че по-рано не купих автомата.

# 217
  • до най-прекрасния мъж
Дано се оправи машинката на потребителката с проблема. Има нещо, което й пречи, възможно е и да е заседнал инфузора някак и да не може да освободи. По принцип да, трябва да е застанал в определена позиция, за да може да се извади.
Успех и да пиете хубаво кафе скоро. Защото наистина машинката не е никак лоша, въпреки че е базов модел.

# 218
Здравейте! Благодаря на всички,които ми отговориха.Искам да напиша какво се оказа,защото може да се сблъска и някой друг потребител с проблема. Днес върнах машината в магазина.Оказа се,че инфузора е вкаран на обратно.Вероятно грешка при сглобката или демонстрация на клиенти,както и да е. Всъщност не е имало как да тръгне при неправилно поставена част. Но пък влиза вътре и се заклещва. По нищо не личи,че не е както трябва.Лошото е обаче,че и не позволява да се извади и постави правило ,защото докато свети тази лампа и не позволява изключване на машината, не работи и изваждането му. След изключване от контакта също.Вчера опитах и това да направя,гледах клипчета в ютуп.Дадоха ми нова, за което съм много благодарна.Малко съм възмутена как е възможно една част да влиза на мястото си при неправилното и поставяне.Мисля,че това е важно и за другите потребители,защото все един ден ще се наложи да го извадят за почистване на машината.Довечера се надявам да направя и първото си кафе.Simple Smile

# 219
Инфузера го вадя и почиствам всяка неделя,заедно с ваната и съда за вода

# 220
Аз също недолюбвам Филипса след две разочарования.
С Делонги нямам никакъв проблем, близо година го ползвам, а кафето е супер. Престанах да пия кафе навън, не мога - горчи ми и е ужасно, дори в добрите заведения.
Съжалявам, че по-рано не купих автомата.

Здравейте,
аз също искам да изкажа лошото си мнение относно гадните, отвратителни кафета, които продават отвън.
99% продават отвратителни горчилаци. Сигурна съм, че тези кафета са за 5 лв/кг. или боклуци с изтекъл срок..Rage

Следя темата понеже планираме да взимем кафеавтомат. По принцип сме с  еспресо машина с ръкохватка Delonghi Dedica..еми имахме преден модел, която правеше доста по - добро кафе..
Следейки мненията от тук май автоматите на Delonghi са най - здрави и правят хубаво кафе.
Въпроса ми е каква е разлика между машина за около 600лв напр.:
https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-magnifica-s-ecam-12-12 … tm_medium=android    и някоя по - скъпа....да кажем на двойна цена. Специално тази беше намалена на 480лв. дори., но докато и се чудехме и пак стана 600лв😀

Моля, хората с автомати Delonghi  да споделят какви модели ползват и дали са доволни.

Мерси Confused

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:12 от benita_a

# 221
  • Под Сините камъни
Аз съм с такъв кафе автомат и съм доволна от кафето, което прави. Изрично гледах да е без кана за мляко, вкъщи само дъщеря ми пие млечни напитки, но живее в чужбина и за един два пъти като се прибере не виждах смисъл да влагам повече пари.
https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-magnifica-start-ecam-2 … 079/pd/DZRJ7RMBM/

# 222
  • Бургас
Това е моят и съм доволна.
https://www.emag.bg/kafeavtomat-delonghi-magnifica-evo-ecam-290- … 045/pd/DXBS0JMBM/

Също не считам, че трябва да давам 200-300 лв. отгоре за кана с мляко. Млякото си го разпенвам в чаша с джаджата отстрани.

Взех тази машина, че е малко по-тясна от другите, които показахте по-горе, нямам много място на плота.

# 223
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме с тази, но цената й беше 620-630 лв миналата година по това време. Доволни сме. Навън кафе рядко пием вече.
https://zora.bg/product/magnifica-start-ecam22030sb

# 224
Това е моят и съм доволна.
https://www.emag.bg/kafeavtomat-delonghi-magnifica-evo-ecam-290- … 045/pd/DXBS0JMBM/

Също не считам, че трябва да давам 200-300 лв. отгоре за кана с мляко. Млякото си го разпенвам в чаша с джаджата отстрани.

Взех тази машина, че е малко по-тясна от другите, които показахте по-горе, нямам много място на плота.

Хубави модели,добра цена.
За мен също е важен компактния размер, поради липса на място и вероятно ще взема някоя от горепосочените от вас модели.

Общи условия

Активация на акаунт