Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 35 578
  • 525
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Купувам предимно "Дъбов".
Никога не съм имала проблеми със смеските или качеството.
Бившият зет имаше проф. машина за еспресо огромна  за 3000 лева, проф. мелачка за 900. Докато ми направи кафе, минаваше половин час. То го мели, то го роши с една специална четка, то салтанати и чудо, да ти се отпие.
Не бих казала, че имаше голяма разлика между неговото кафе и моето от автомата. Един и същи бленд на Дъбов.
Хубаво плътно кафе.

# 496
Здравейте, обмисляме подарък на свекърите кафеавтомат.
Те пият ежедневно кафе  - дълго и нормално. Не си правят капучино и подобни.
Притеснява ме, че често тези машини са "бъгави", искам да им вземем нещо хубаво.
Има ли наистина добър автомат? Те имат кафе машина с цедка, ползват си я, просто искам да ги поглезим.
Бюджет 1000-1500 лв.

Базовото Делонги Магнифика, дето е около 500лв. Скъпите модели са, ако искаш кафе напитки (капучино). Но баш съветът ми е да търсиш друг подарък освен, ако не ти се оплакват, че е занимавка със сегашната им машина. Автоматът едва ли ще прави по-добро кафе, а повечето възрастни не обичат да учат и да свикват с нови неща, дори и да е лесно.
Това са около 60-годишни хора. Ти ги изкара, че едва ли не са престарели. Изобщо не е така.
Жената е решила, че иска да им купи-нека. А щом ще серадват, още по-добре. Тя писа и в темата за кафе-машините и там се изясниха някои неща.
Там ѝ казах да им вземе на хората някое Делонги. Явно и тук съветите се въртят около тази марка.

# 497
Бившият зет имаше проф. машина за еспресо огромна  за 3000 лева, проф. мелачка за 900. Докато ми направи кафе, минаваше половин час. То го мели, то го роши с една специална четка, то салтанати и чудо, да ти се отпие.
Не бих казала, че имаше голяма разлика между неговото кафе и моето от автомата. Един и същи бленд на Дъбов.
Хубаво плътно кафе.
Това, че не усещаш разлика, не значи че няма и то огромна. 80% от хората няма да усетят, така е и това важи за всичко, вино от 20-30лв или от 200-250лв, повечето ще кажат все едно е, даже може да харесат повече по-евтиното.
Същото е с кафе, напитки, храни, меса и т.н.

Зетя е объркал конфигурацията, никой разбиращ няма машина за 3-4 пъти повече пари от мелачката си.

# 498
Божееее, ама ти си най разбиращия, защо не вземеш да си направиш тема за разбирачи и да ни оставиш нас невежите на мира?!

# 499
  • Бургас
Това, че не усещаш разлика значи точно това - че я няма Simple Smile
Една жена много добре усеща разликите, още повече "огромните" такива, освен ако не са само на приказки Simple Smile

# 500
  • Варна
Дори и да има някаква разлика, ако тя остава извън обхвата на сетивата на човек, то това няма никакво значение за него. Нека си я има, там някъде "навън", докато той е доволен от кафето си.

# 501
  • В небето
Хубаво плътно кафе.
Това, че не усещаш разлика, не значи че няма и то огромна. 80% от хората няма да усетят, така е и това важи за всичко, вино от 20-30лв или от 200-250лв, повечето ще кажат все едно е, даже може да харесат повече по-евтиното.
Същото е с кафе, напитки, храни, меса и т.н.

Зетя е объркал конфигурацията, никой разбиращ няма машина за 3-4 пъти повече пари от мелачката си.

В крайна сметка темата е за автоматични кафемашини, не за High End аудиофилска техника, за която се твърди, че е супер-упер, но в крайна сметка 99% от хората не усещат разлика между усилвател от клас А за 30000 € и усилвател от клас D за 1000 €.
Задачата на автоматичната кафе машина е при добро кафе и добра вода да приготви добри еспресо и млечни напитки с натискането на един или на няколко бутона. Никой не говори за еспресо, приготвено от сорт зърна, преминали през стомаха на маймунка на цена от 20 лв. за чашката.
Убеден съм, че ежедневно отваряте бутилка вино, струваща над 200 лв.

# 502
  • Сред мелниците
Много сте симпатични , как яростно браните гледната си точка!
И аз някъде назад декларирах, че се отказвам от идеята за автомат, след едно впечатляващо преживяване, в което ни демонстрираха какво може Не автомата. Практически всичко, освен изхвърлянето на дозата. Което за мен е предимство, защото точно блокът е слабо място. Другото е електрониката. Третото е обслужването което за автоматът е повече и по-скъпо
Вариантите на кафе бяха изненадващо добри и различни. Нищо общо с автоматите, от които съм пила. Настройките се правят при смяна на кафето. И ако вече имаш опит са лесни и бързи. И не са задължителни.
Мисля, че всички сме водени от искреното желание да помогнем на търсещите. Така че освен да не бъдем груби един към друг,
отново предлагам на търсещите да проверяват цената на избрания модел в магазините ИЗВЪН България. Разликите са големи.

# 503
  • В небето
Много сте симпатични , как яростно браните гледната си точка!
И аз някъде назад декларирах, че се отказвам от идеята за автомат, след едно впечатляващо преживяване, в което ни демонстрираха какво може Не автомата. Практически всичко, освен изхвърлянето на дозата. Което за мен е предимство, защото точно блокът е слабо място. Другото е електрониката. Третото е обслужването което за автоматът е повече и по-скъпо
Вариантите на кафе бяха изненадващо добри и различни. Нищо общо с автоматите, от които съм пила. Настройките се правят при смяна на кафето. И ако вече имаш опит са лесни и бързи. И не са задължителни.
Мисля, че всички сме водени от искреното желание да помогнем на търсещите. Така че освен да не бъдем груби един към друг,
отново предлагам на търсещите да проверяват цената на избрания модел в магазините ИЗВЪН България. Разликите са големи.

Това, което сте написала, няма общо с действителността. Нито кафе-блокът, нито електрониката са се повреждали, откакто преди повече от 15 години съм започнал да използвал автоматична кафе машина. Дефект имаше в гумените о-уплътнения на кафе-блока при предишния ми автомат Philips, поради което се появи теч. Това, обаче, не е дефект на кафе-блока, а на материала, който се използва в уплътненията. Що касае обслужването - кое е по-скъпото - времето за почистване или препаратите, с които се почиства?

# 504
Мен пък разбирачите не ме дразнят стига да държат добрия тон. Дори искрено ме забавляват. Това,че не всекш е готов да стигне до висините за приготвяне на кафе ,си е негов проблем. Аз също не съм маниак по темата,но мога да чета с интерес,мога и по диагоналната система. Убедена съм обаче,че разлики би имало много,както в азиатския свят има технология на приготвяне на чай,както хубавото вино би се усетило в правилната за него форма на чаша в зависимост от сорта...така е и с кафето. И на мен ми се виждаше смешно,когато преди време една приятелка твърдеше,че кафето от пластмасова чашка и мирише на пластмаса,но когато спрях с години пластмасовите чашки и ми се случи да пия отново кафе в такава, ами да,миришат. Картонените също! Тогава защо технологията по изпичане на кафе,мелачката,четкането и прочие да не придават определен вкус....?

# 505
  • В небето
Мен пък разбирачите не ме дразнят стига да държат добрия тон. Дори искрено ме забавляват. Това,че не всекш е готов да стигне до висините за приготвяне на кафе ,си е негов проблем. Аз също не съм маниак по темата,но мога да чета с интерес,мога и по диагоналната система. Убедена съм обаче,че разлики би имало много,както в азиатския свят има технология на приготвяне на чай,както хубавото вино би се усетило в правилната за него форма на чаша в зависимост от сорта...така е и с кафето. И на мен ми се виждаше смешно,когато преди време една приятелка твърдеше,че кафето от пластмасова чашка и мирише на пластмаса,но когато спрях с години пластмасовите чашки и ми се случи да пия отново кафе в такава, ами да,миришат. Картонените също! Тогава защо технологията по изпичане на кафе,мелачката,четкането и прочие да не придават определен вкус....?

Естествено, че всичко това има значение (без четкането, което ми прилича на чесане). Спори се дали автоматичните кафе машини са в състояние да правят добро еспресо (и други напитки на основата кафето). Аз не оспорвам, че с ръчна еспресо машина и отделна кафемелачка може да се докара по-добра напитка. Но това изисква много време и е за вманиачени кафеджии. За лаиците, които искат сутрин преди да си измият очите, да си пуснат едно добро еспресо, кафеавтоматите са достатъчни.

# 506
  • Melmak
Благодаря за мненията на всички ви!
Не знам наистина защо има едно такова разубеждаване в желанието за покупка. Погрешно бях писала в темата за кафемашините, защото мислех, че е обща за кафеавтомати също. Там да ме разубедят, разбирам.
Аз самата съм кафеджийка, имам си една ръчна машина и отделна кафемелачка. За моето домакинство тя ме устройва в момента.
Като цяло трудно намирам хубави кафета, дори от пекарните. Последният път беше фейл пак, въпреки добрата сума, която платих.
Свекърите ми кафе от пекарна няма да си купят, но и не пият Нова Бразилия.
Купуват нормални мас маркет кафета. Имат си кафемашини, мисля даже две, които си ползват. Бих им го подарила като глезотия един вид. Мисля, че са им интересни и ги спира само цената на продукта, ако бяха по-достъпни сами щяха да си купят.
Не са много възрастни, 60 и малко отгоре са.

# 507
  • Сред мелниците

Не знам наистина защо има едно такова разубеждаване в желанието за покупка. Погрешно бях писала в темата за кафемашините, защото мислех, че е обща за кафеавтомати също. Там да ме разубедят, разбирам.

С цялото ми уважение, можете ли да предположите, че не всички мнения имат връзка с вашата покупка и следователно не целят да ви убедят или разубедят?
Аз напр.  търсех съвет тук за нов автомат, но след време реших, че се отказвам. От автомата.
 Та, ако нямате нищо против,  да си кажа нататък.

Нещо , извън вече писаното от мен, което допълнително промени нагласата ни беше , че при 16 различни степени на смилане , които се избират с едно докосване и още няколко възможни опции , е просто и лесно с една машина няколко човека да пият точно каквото искат.
Един след друг, или по двойки.  За къщата ни , където често сме много хора,  го намирам за интересно и много полезно. Ние сме индивидуалисти,  бранещи правото си да пият каквото и както си искат. Simple Smile

Това, което сте написала, няма общо с действителността. .....
Mordohai, действителността не се определя от един човек и опита му с един автомат.
Моята действителност очевидно е различна.

Темата е : кафеавтомат, заслужава ли си ? Някои смятат че , не, не си заслужава.
Хубаво е че сме различни , нали?
Желая на всички топлина и светлина в мрачните зимни утрини, с чаша хубаво кафе и коледно настроение!

# 508
  • В небето

С цялото ми уважение, можете ли да предположите, че не всички мнения имат връзка с вашата покупка и следователно не целят да ви убедят или разубедят?
Аз напр.  търсех съвет тук за нов автомат, но след време реших, че се отказвам. От автомата.
 Та, ако нямате нищо против,  да си кажа нататък.

Нещо , извън вече писаното от мен, което допълнително промени нагласата ни беше , че при 16 различни степени на смилане , които се избират с едно докосване и още няколко възможни опции , е просто и лесно с една машина няколко човека да пият точно каквото искат.
Един след друг, или по двойки.  За къщата ни , където често сме много хора,  го намирам за интересно и много полезно. Ние сме индивидуалисти,  бранещи правото си да пият каквото и както си искат. Simple Smile

Това, което сте написала, няма общо с действителността. .....
Mordohai, действителността не се определя от един човек и опита му с един автомат.
Моята действителност очевидно е различна.

Темата е : кафеавтомат, заслужава ли си ? Някои смятат че , не, не си заслужава.
Хубаво е че сме различни , нали?
Желая на всички топлина и светлина в мрачните зимни утрини, с чаша хубаво кафе и коледно настроение!
Цццц, много сте напрегната. Карайте го по-спокойно. Сутрините са прекрасни с чаша хубаво кафе, независимо от начина на приготвяне.

# 509
Има ли отзиви за De'Longhi Magnifica Evo (ECAM292.81.B. Колебая се между него и подобен, който е без каничка за мляко. От доста години пия кафе основно CОVIM от два стари кафеавтомата Саеко и Солис, но искам да взема и нов.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 14:54 от Мари-ана

Общи условия

Активация на акаунт