Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 36 240
  • 539
  •   1
Отговори
# 525
А някой от Варна да е водил Филипс кафе автомат на ремонт, да препоръча къде да заведа моята машина? След като я почистих вътре от насъбрало се кафе спря да пуска еспресо, и водата изтича някъде под машината. Когато пусна програмата за кафе няма проблем.

# 526
Здравейте!  Кафеавтомат Magnifica Evo ECAM 292.81 няма подробно ръководство на български език. Откривам такова само на английски. Моля за помощ как да го открия!

# 527
  • Варна
Ако не го откриете, в Гугъл приложението на телефона ви има камера, която може да работи в режим преводач. Просто я насочвате към текста, без да снимате, и тя автоматично разпознава езика и ви превежда.

# 528
# 529
Благодаря, момичета! За  този  модел 290.81 ще ми свърши работа. И аз там търсих, но за 292.81  имаше на български само инструкция за безопасност. Сайтът с тези реклами е ужасен. На английски се ориентирам и рядко се налага да ползвам транслейтъра на телефона за непознати термини, но все пак по-бързо зрително се справям на български. Искаше ми се да изтегля упътването в  PDF с опция за принтиране на най-важните страници. Да не се налага всеки път да ровя.
И за да не спамя само, давам отзив: харесах този кафеавтомат.  В Амазон беше на добра цена. Първият пристигна с липсващ филтър и счупена каничка за мляко. При вторият няма проблеми. Хубаво кафе прави. Не е воднисто. Сега ще пробвам и капучино. Най-много ми харесва това, че не е толкова обемен като стария ни Солис. Колкото Саеко-то е по размери, но пък е по-безшумен. Обаче поддръжката  на Делонги изглежда ще трябва да е по-прецизна от  тази, на  старите. За тях не съм ползвала филтри за вода, таблетки против варовик. Зареждам ги с прясна изворна вода и от мнооого години си работят безпроблемно.
Колебаех се между него и подобен на Филипс,  какъвто приятелката ми има и е доволна. Навсякъде обаче препоръките бяха за Делонги.

# 530
  • Melmak
В сайта на Технополис няма ли го? Ако отвориш конкретния модел и отдолу има документи в пдф, които можеш да изтеглиш.
Странното е, че поръчахме и ние автомат Делонги, но Старт серията, също не видях да има книжка на български, а беше подарък за свекърите, които не говорят чужд език.

# 531
Моят модел не се предлага. Има подобен ECAM290.61.SB, но също е без прикачено ръководство. За доста модели  на Делонги има клипчета в YouTube на руски и може да им бъдат полезни.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 11:08 от Мари-ана

# 532
Притежателите на автомати с каничка за мляко, споделете как го съхранявате.
До сега държах мляко в каничката и нея в хладилника като доливам. Днес обаче млякото се беше развалило и е нормално. Сутрин вадя от хладилника, правя кафета, после преди тръгване правя още едно. Реално каната стои на стайна температура 1 час и я прибирам в хладилника, и така всеки ден.

# 533
  • В небето
Притежателите на автомати с каничка за мляко, споделете как го съхранявате.
До сега държах мляко в каничката и нея в хладилника като доливам. Днес обаче млякото се беше развалило и е нормално. Сутрин вадя от хладилника, правя кафета, после преди тръгване правя още едно. Реално каната стои на стайна температура 1 час и я прибирам в хладилника, и така всеки ден.

Ползвам каничката за мляко (за разпенване на мляко), когато правя капучино или лате. Сипвам мляко до минимума и правя два броя капучино или лате. След това каничката се измива хубаво и се слага да се изсуши. Не държа мляко постоянно в каничката.
Явно самото прясно мляко се е развалило, така че моят съвет е млякото, след като се използва, да се съхранява в хладилника, т.е. да не стои изобщо извън хладилника на стайна температура.
Поздрави.

# 534
  • Варна
Млякото трябва да е студено, за да се разпени добре. Да седи час на стайна температура не е добре за консистенцията на напитката. Като бивша барманка коментирам.

# 535
На теория всичко е точно така. На практика: ставам, още спя, слагам каната, пускам две напитки (пием само с мляко), започвам да с приготвям. По някое време машината казва да прибера млякото в хладилника, аз я игнорирам, след около час пускам още една напитка, прибирам каната в хладилника и тръгвам. На следващия ден историята се повтаря, като каната стои все с мляко в хладилника …. Знам моя грешка. Сега вече ще я прибирам веднага и ще я вадя само когато ми трябва. След всяко ползване да я мия … ще ми трябва повече дисциплина 🤣 ще опитам поне по-често да я мия. До сега я миех само когато машината ме подкани за това.

# 536
  • Бургас
На затуй не ща кана.
Разпенвателят напълно удовлетворява нуждите ми, без да му слугувам.

# 537
  • В небето
Разпенителят също трябва да се измива. Не виждам по-голямо слугуване в случая.
Моят автомат всеки път, когато направя капучино или лате, ме подканя да пусна функция промиване на дюзата на каната.

# 538
Да, и нашият след всяка напитка мие, самата каничка я разглобявам и всичко мия в съдомиялната, като едни тръбички ги мия с четка, това явно трябва да го правя по-често.
Разпенител никога не съм ползвала, но това, което машината ми дава като капучино или лате само с натискане на бутона за мен е отлично.

# 539
Ние сме с автомат Миле. Каничката за мляко не е вградена, стои отделно с маркуч. Жена ми отдавна спря да я ползва. Вече знае какво количество мляко и трябва за напитката. Сипва го в обикновена чаша, пуска маркуча вътре и после чашата в съдомиялната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт