Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 45 842
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
Виж няколко модела на Бош по-назад в темата, Вилемина ги е коментирала подробно. Даже съвсем скоро пак имаше коментар, доколкото помня, точно на такава фурна.
Аз съм с Бош, среден клас, много съм доволна, моделът вече не се произвежда, но е сходен.

# 571
Здравейте, моля за мнение за една фурна. Оправдава ли си цената с качество и екстри? Иска ми се да има възможност най-много удобства но и да е здрава, поне едно 10 год. да изкара.

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hrg7784b1?cstr … acae-ce43fdacb2f4

Ако имате други предложения ще се радвам 😊

# 572
Момичета здравейте пак съм аз … вече е време да си избера котлони …. Електрически или индукционни ?
Май се спрях на индукция но си нямам представа какво да гледам само някъде четох,че не можело да се правят палачинки на тях 🥴 и трябвало да имат някаква специална функция която да не изключва котлона при вдигане на съда за готвене …така ли е? Какво да гледам Изобщо за индукцията като параметри …и не на последно място не държа на последни модели … може би някакъв среден клас. Трябват ми два броя единия вид задължително двойка а другият може да е тройка или четворка … моля за помощ. Говоря само за марка БОШ тъй като фурната която избрахме е Бош .Благодаря предварително 🌹
П.п
Има ли тема за аспиратори ??

# 573
Момичета здравейте пак съм аз … вече е време да си избера котлони …. Електрически или индукционни ?
Май се спрях на индукция но си нямам представа какво да гледам само някъде четох,че не можело да се правят палачинки на тях 🥴 и трябвало да имат някаква специална функция която да не изключва котлона при вдигане на съда за готвене …така ли е? Какво да гледам Изобщо за индукцията като параметри …и не на последно място не държа на последни модели … може би някакъв среден клас. Трябват ми два броя единия вид задължително двойка а другият може да е тройка или четворка … моля за помощ. Говоря само за марка БОШ тъй като фурната която избрахме е Бош .Благодаря предварително 🌹
П.п
Мили Боже! Това преди колко години е писано? Ако си чела темата, въпросите са буквално излишни - даже наскоро точно индукционни плотове на Бош се обсъждаха, не от най-скъпите. Гледай само съдовете ти дали са подходящи, респ. да вземеш такива, ако не са. Щом си решила и марката, отваряш кой да е магазин, слагаш филтрите и си избираш според желанието и бюджета.
Аз ползвам с 3 котлона, не се е случвало да не ми стигнат, но двойката направо си е безсмислена за мен - често два съда със среден размер не се събират и си пречат, кой знае какво място не спестява.Ако ти е свободен плотът, може да го ползваш и като работен (когато е стандартен, 60 см) - да си сложиш на него купа, тава и т.н., но ако не ти се събират тенджера и тиган, няма с какво да заместиш.

# 574
  • София
Здравейте, моля за мнение за една фурна. Оправдава ли си цената с качество и екстри? Иска ми се да има възможност най-много удобства но и да е здрава, поне едно 10 год. да изкара.

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hrg7784b1?cstr … acae-ce43fdacb2f4

Ако имате други предложения ще се радвам 😊

Прекрасна е фурната, качеството е отлично, но екстрите и цената са въпрос на лична преценка, защото фурна със същото качество, но без добавяне на пара, може да се намери на половината от тази цена - 1600 лв.

Също така, фурна с добавяне на пара, но с по-семпъл външен вид и панел за управление, може да се намери за 1800 лв., пак със същото качество.

С други думи, ако искате да спестите - има откъде, но ако искате топ-функции и топ-дизайн, моделът напълно си заслужава.

Други предложения могат да се дадат, но е добре да споделите малко повече какво търсите, какво очаквате и най-вече какви неща искате да приготвяте с фурната. Иначе, наскоро тук в темата предложих алтернативи на този Bosch: https://bg-mam.ma/p/1618415/48548319.

Тогава изтъкнах предимствата на модела на Miele, но всяка от трите фурни има своите плюсове. NEFF има прибираща се врата, а Bosch предлага най-много за най-добра цена. Освен това, аксесоарите за Bosch (например телескопични водачи) са на по-разумни цени, докато тези на Miele са си скъпички.

П.п

Електрическите котлони вече са отживелица, вземете си индукционни. Основните им предимства са бързината и чистотата - супер бързи са (някои казват, че са по-бързи от газовите) и при тях няма загорели неща, стъргане, износване и оцветяване на зоните.

Назад в темата има предложения, но има и отделна тема, с повече инфо: https://www.bg-mamma.com/?topic=1300503

Темата за аспираторите е тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1184112

Здравейте 🙂
Обзавеждаме нов апартамент и стигнах до кухнята най вече фурна 😉От много четене и разглеждане се обърках та моля за помощ🙏
Вградена фурна ,която да има функция самопочистване, ,грил,вентилатор,функция реотан само отдолу.Не искам кой знае какви екстри,но държа на почистването,че от препарати си скапах сегашната.Бюджет 1000-1200.. Благодаря ви много 🤗💗
Леки почивни дни🙂

Може би най-добрата фурна за този бюджет е Bosch HBA578BS0 (с иноксов панел) и вариантът ѝ HBG5780B0 (с панел от черно стъкло):

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/hba578bs0/

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/hbg5780b0/

Черната има плавно затваряне на вратата и телескопични водачи на едно ниво, иначе двата модела са идентични.

Назад в темата има отзиви за тях от притежатели, както и информация относно технически изпитания, правени в Германия, в които победители са други три версии на същия модел.

# 575
  • на Мелмак
Печенето с пара е несравнимо, ако не ви притеснява цената, взимайте. Ще останете доволна. Аз имам две парови, не съжалявам. Едната може би е 10г, без забележки към момента е.

# 576
  • на село
Включвам се с благодарност за помощта в избора на фурна за вграждане. Вече е поръчана.
Vilemina Flowers Bouquet

Дойде ред на плота и искам да попитам някой дали може да сподели опит с газов плот за вграждане.
Бюджет 400-600лв
Проблемът е, че искам черен газов плот с четири горелки. И в частност това, че не съм сигурна, че искам да е стъклокерамичен. Много ме притенсява, че няма да мога да го почиствам. Досега  съм била с иноксов котлон.
Има ли вариант за черен мат стомана и ако има - лесно ли се поддържа (или се надрсква матираното Sad )
Малко ми е хаотично питането, но просто и аз самата съм объркана.
Клоня към това да се откажа от черното и да взема един иноксов BOSCH PCP6A5B90 или Bosch PGP6B5B90 с 5 години гаранция...

# 577
  • до най-прекрасния мъж
Керамиката се чисти много лесно. Аз я предпочитам пред инокса. Нямам точно газов котлон, а електрически два броя - стъклокерамика и инокс с плочи. Аз бих си избрала това, което ще ми хареса на вид и ще се върже с цялостната визия на кухнята.

# 578
Включвам се с благодарност за помощта в избора на фурна за вграждане. Вече е поръчана.
Vilemina Flowers Bouquet

Дойде ред на плота и искам да попитам някой дали може да сподели опит с газов плот за вграждане.
Бюджет 400-600лв
Проблемът е, че искам черен газов плот с четири горелки. И в частност това, че не съм сигурна, че искам да е стъклокерамичен. Много ме притенсява, че няма да мога да го почиствам. Досега  съм била с иноксов котлон.
Има ли вариант за черен мат стомана и ако има - лесно ли се поддържа (или се надрсква матираното Sad )
Малко ми е хаотично питането, но просто и аз самата съм объркана.
Клоня към това да се откажа от черното и да взема един иноксов BOSCH PCP6A5B90 или Bosch PGP6B5B90 с 5 години гаранция...
Имах преди газов с керамичен плот на Smeg.Никакъв проблем не съм имала с почистването. Както горе се писа стъклото се почиства много лесно. Копчетата се махаха и също се чистеха лесно.
Единствено решетката беше чугунена, черна и тежка и там трябваше по-специално внимание.

# 579
  • На брега на реката
Не ви се меся, но като имала газов плот със стъклокерамика, никога не бих се върнала към него, при наличие на индукционни плотове. Имам опит и с двете и затова го казвам.
Чисто, красиво и бързо. Индукцията ми е напълно сравнима с газовите, но в пъти по-лесно за чистене, без да си кълча пръстите да чистя горелките!

# 580
Здравейте, доста изчетох от всички създадени теми най-вече по-скорошните, но повечето похвали са за фурни с бюджет над 1500лв и почти няма споменати по-евтини варианти.  
Има ли някой който използва нещо до 800лв да сподели мнение в ниските бюджети как се справят различните марки. Бях се насочила към Беко, в магазина ми предложиха Грундиг, пак било Беко, но с повече функции и по-качествено. Мнения за някоя от марките ?

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 15:48 от MBBoncheva

# 581
Аз има Уърпуул за около 700 лева. Моделът е стар вече, поне 7 годишен, но може и по-новите да са добри. Като цяло за парите си е ОК - има телескопични водачи, автоматични програми, пиролиза, плавно затваряне, четворно стъкло, добре изглежда... Един кусур и намирам - няма самостоятелен контрол на долния реотан и за някои питки и други това е проблемно. Иначе за готвачка като мен, която не е виртуоз, си е съвсем ОК.   както се казва, за толкоз пари, толкоз Simple Smile

https://www.technomarket.bg/furni/whirlpool-akzm-8660-ix-09181061

# 582
Здравейте! Моят въпрос е извън темата, но не можах да намеря информация в интернет и упътването на моята печка. Фурната е горение - вградена, модел bo735e20b. От известно време пиука сама и изписва тези две неща, когато не работи.
Иначе работи нормално, когато е включена не изписва тези неща, но пиука понякога. Свалих бушона да я рестартирам, но не се оправи.Някои сблъсквал ли се е с този проблем?

# 583
  • София
Здравейте, доста изчетох от всички създадени теми най-вече по-скорошните, но повечето похвали са за фурни с бюджет над 1500лв и почти няма споменати по-евтини варианти.  
Има ли някой който използва нещо до 800лв да сподели мнение в ниските бюджети как се справят различните марки. Бях се насочила към Беко, в магазина ми предложиха Грундиг, пак било Беко, но с повече функции и по-качествено. Мнения за някоя от марките ?

На предишната страница обсъждахме фурни за 600-700 лв, вижте ги. Грундиг и Беко са с едно и също качество и то не е много добро.

За 800 лв може да се купи фурна Електролукс, с пиролиза, произведена в Италия, която е много по-добра от Беко и Грундиг:
https://vimax.bg/furna-za-vgrajdane-electrolux-eof4p56x.html

# 584
Здравейте Vilemina.
Изчетох всичките Ви професионални напътствия и се спрях на:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/hbg5780b0/ - фурна;
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/pkn631fp2e/ - плот, още умуваме дали да не вземем индукционен, но той става ли за всички съдове или трябва специални тенджери, тигани и т.н.
И..., моля да ми препоръчате абсорбатор/ аспиратор, аналогичен клас.
Поздрави, здрава бъдете..

Общи условия

Активация на акаунт