как се лекува краста при възрастен

• 1 892
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Някъде четох че вече се отрича прането на 90 градуса. На 60 било достатъчно. Може и да се изглади за всеки случай.
     Мъжа ми се беше заразил преди 3-4 години. Просто поисках в аптеката мазило за краста и го пратих да спи на дивана. След 5 дена изпрах завивки и дрехи които е ползвал на 60 градуса. Забърсах  повърхностите с някакъв препарат. И това беше.
Аз не се заразих та явно не е чак толкова заразна.
ПП : На 15г се бях заразила от приятели, та имах спомен горе долу как се процедира.

# 16
  • София
Това е проблемът с крастата, че лекарите си мислят че я няма и я бъркат с друго. Тя започва като обикновен сърбеж.

# 17
Покрай дъщеря ми ( студент в чужбина) имахме опит преди две години може би. Били с момичето с която живеят в една стая на някакъв студентски ивент . И почна едно чесане ... отидоха на лекар. Аз бях под пара, притеснена, като има казаха че е краста, четях някакви ужасии по интернет. А децата казаха че лекарят въобще не бил  притеснен  , изписал им някакво мазило и им казал да перат постелното бельо всеки ден ( бяха купили едни ситетични бързо съхнещо комплекти), да сменят дрехи сутрин и вечер и да се перат на 60 градуса. Което не могат да изперат да махнат/изолират нещото за 20 дена. Те бяха подбрали едни комплекти от няколко чифта лесно поддържащи се дрехи, останалото изпраха и/или изолираха за не помня колко седмици. Позабърсаха с дезинфектант това онова,  пазеха по-голяма хигиена ( колкото е възможно в студентско общежитие). Никой от околните не се стряскаше и  чистачката идваше да им чисти в стаята както обикновено един път седмично... въобще май най-притеснена бях аз, все смятах че направеното не е достатъчно. Обаче си беше точно колкото трябва и си мина и замина без да заразят някого или да се проточи повече от което им беше казал лекаря.

# 18
Това е проблемът с крастата, че лекарите си мислят че я няма и я бъркат с друго. Тя започва като обикновен сърбеж.
А най простия начин за поставяне на тази диагноза е да се вземе натривка и да се погледне на микроскоп. Буквално за 2 минути работа.

# 19
Здравейте,
Добър кожен лекар за град Хасково.

# 20
  • Plovdiv, Bulgaria
крастата в България се лекува с Акарол
ако обаче има кой да ви донесе от Турция Перметрин - най-ефикасно действа
+ трябва да се дезинфекцират всички дрехи, мебели, килими, легла и това е голям кошмар, защото иначе пак се връщат гадовете

# 21
  • София
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! Взех Акарол, но с какво да намажа лицето? И с какво мога да дезинфекцирам леглото??

# 22
  • София
Изпираш чаршафите на 60 градуса.
Минаваш матрака поне с прахосмукачка. Може и дезинфекциращ спрей за дрехи.

# 23
  • София
Мога ли да ползвам Акарол 25% за лицето? Благодаря за отговора. Имам нужда от съвет!

# 24
Има ли симптоми и по лицето. Принципно лицето е рядкост да бъде засегнато.
Ако има симптоми важното е да пазиш устата и очите. Ама най добре се консултирай с дерматолог.

Общи условия

Активация на акаунт