Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 864
  • 926
  •   1
Отговори
# 630
  • Замък сред облаците
Сега успях да разгледам на Мила резултатите. Желязото е ниско, вземи мерки. ЩЖ е ок за сезона.
Що така с холестерола? Наблегни на зелени салати със зехтин, чисто месо на скара/незалепващ тиган с капка-две зехтин, никакво пържено и никакви готови храни с трансмазнини. Омега 3 от риба вкарай, ако не си.
Хомоцистеин изследвала ли си? При такъв висок холестерол потенциално и той може да е висок.

# 631
Знаете ли за колко време излиза МБ и ХМУ ? В петък ми взеха двата секрета. МБ е в лаботория Лора, малко се разочаровах като видях, не ги харесвам. И днес ми пратиха смс, но резултати няма. Все пак от петък до понеделник са три дни и половина ( че то деня мина). Това не е ли много време? Досега където и да съм пускала, със или без бактерии винаги ми е излизал резултат до 72 г за МБ.

# 632
  • Замък сред облаците
До 10 дни за МБ, ако има бактерия - трябва да тестват посявката с АБ.
И аз не ги харесвам 😅

# 633
AA, благодаря ти. Последната седмица се ошашках и си забравих половината хапчета.  Като спрях добавките, защото ме болеше корема, спрях и желязото и това е резултата.  За холестерола, имам наследство и отделно щитовидните знам,че пречат за сваляне. Септември беше над 8. Ендокринолога ми включи едни биостатини, та може от тях малко да е паднал. Иначе не ям мазно, не готвя пържено, омегата почти не я спирам. На моя ръст 164см , 53кг, ако мина на строга диета, съвсем ще изчезна.😅
Хомоцистеин и той беше висок,  но се справих. Септември беше 7. Сега не съм го пускала.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 18:45 от Mila101

# 634
  • Замък сред облаците
Мутации имаш ли изследвани? Някои нали се свързват с висок холестерол.

# 635
Само това съм пускала.
Скрит текст:

# 636
  • На изток от Ада
Аз няколко вечери сънувам кошмари, вероятно от прогестерона ? Скоро беше ову...

# 637
Mila101, същите мутации имам. При забременяване започнах с Клексан 0.4 от първия ден, някъде след 4тия месец ми го вдигнаха на 0.6, та чак до раждането. На 3 седмици си пусках пкк, фибриноген, INR, Анти Ха. Казвам ти го, просто да го имаш предвид. На мен ми увеличиха дозата, защото с напредването на бременността имаше нужда, резултатите го показваха

# 638
  • Замък сред облаците
Мхм, MTHFR се свързва с висок холестерол.

# 639
Ох, АА вече толкова съм изтрещяла, че известно време мислех какво е “мхм” и дали съм го изследвала…

# 640
Аз бях разбрала само за хомоцистеина.
Мутациите ги изследвах преди година и половина,  след вторият неуспешен трансфер.  В Надежда никой не им обърна внимание.  Нискорискови били. При последният трансфер при Станулов имах в терапията фракси/ клексан  най-ниските дози, освен акарт. Но не го питах дали заради тромбофилията или заради прогестерона. Имам си едно наум за тях. Иначе при първата ми бременност, такава дума като тромбофилия нямаше, това преди 9 години.

# 641
Утре ме пращат на рентген, за да видятт от къде идва тази болка в гърба. Предполагам няма да е противопоказно на това, че имам киста?

# 642
Tity, няма проблем.

# 643
Аз също съм си с висок холестерол. Мила, не е толкова висок. Много по-опасни са триглицеридите, а твоите са супер. Аз имам мнооого консултации за този холестерол, защото още от малка ми е все малко над горна граница и всички бяха единодушни, че по рождение си е така и не е проблем. Просто за моя организъм тези нива са нормални. Иначе имам колега с още по-висок холестерол, но той си има обремененост и мутация, която няма нищо общо с MTHFR, а си е тясно свързана със синтеза на холестерол.
ПП иначе съветите на АА относно диетата са си точни. Само ще добавя и аз за месото- да не е мазно и рибата да не е мазна. От менюто трябва да се изключат свинско, шаран и т.н. Желателно е да се консумират повече ядки, зехтин, авокадо, шарлан. ☺️

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 20:12 от Kactus

# 644
Да ви развеселя малко. Обяснявам развълнувано на мъжа ми, че май имам овулация, защото ми е наситена втората черта, обаче не знам доколко е достоверно това с ел-хато за мен. Товс така съм го изстреляла, че милия съвсем ошашкан пита: "Чакай, какво общо има елхата с това?" За LH-то ми беше думата 😂

Общи условия

Активация на акаунт