Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 858
  • 926
  •   1
Отговори
# 645
  • Замък сред облаците
Емпати, мхм-то още няма да го изследваме ❤

Мила, с хомозигот ПАИ си си за цяла бременност на инжекции. А акард дето са ти дали по мое мнение и опит с отлепване може да е също толкова причина за неуспешен трансфер с тази мутация. Да е била рехава лигавицата и да не се е имплантирало…

# 646
И аз така съм прочела във форума. Но до сега никой не им обръщал внимание. Може би защото имам една бременност без терапия?!
Мога само да гадая. Обещавам когато стигна до трансфер, да се консултирам преди това с хематолог за терапия .

# 647
Момичета, това с мутациите за което говорите, имате предвид изследвания за тромбофилия ли? Не съм си правила такива аз.

# 648
  • Замък сред облаците
Да, за вродената форма става въпрос за мутациите. Имунологичната форма е придобитата.

Мила, едната бременност без терапия не гарантира втора такава.

# 649
Да знам, тогава и хашимото съм нямала, ама успях и него да отключа.

# 650
Здравейте момичета, не съм се включвала скоро , но чета ежедневно.

Ние сме в процес на първата инсеминация. Днес пуснах тези хормони (11ден от цикъла съм) и идеята беше да се разбере кога ще бъда със сиг в О и кога ще се  проведе инсеминацията. Излязоха до края на деня и доктора ми звънна да ми каже, че ще бъде в петък.  
Не са ми ясни резултатите и какво точно се разбира по тях.
Да вметна, че ми направи лека стимулация с Фемара 5 дни по схема, но каза, че няма да ми слага таймирашата инжекция, а ще пробваме да се спука сам фоликула.

Ако някой е минавал по този път да сподели мнение най-вече за резултатите. Благодаря ви!

Пс: Фей, много сила ти изпращам ❤
Останалите момичета- съжалявам за “- “ тестовете с нови сили към следващия месец ❤
Успех и на чакащите! ❤

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 02:10 от Flowering1808

# 651
  • Замък сред облаците
Flowering, нямам опит с инсеминациите, но доколкото знам се съди по нивото на естрадиола и ЛХ как се движат нещата. Обаче какви стойности се гонят - може да питаш и в инвитро темите, ако тук не отговори никой, там момичетата са запознати в повече детайли.
Пожелавам ти успех и тлъсти черти в началото на идния месец!

П.п. Не знам защо мислех, че отговарям в абортната, естествено, че тук ще има мацки, които знаят, а там са по-малко с такъв опит.

# 652
flowering, естрадиола показва, че още има да зрее яйцеклетката (поне при инвитро е прието, че средноаритметично на една добре узряла яйцеклетка отговарят 200pg/ml, а твоя в тази мерна единица сега е около 90).
Прогестерона нормално да е нисък преди овулация. За LH не мога да кажа нищо, защото не знам колко бързо ще се покачи при теб.
Ще имаш ли преглед или още хормони преди петък?
Стискам палци да уцелите момента и да е успешна!

# 653
Благодаря ви момичета! За повторното тестване- и аз това се питах, но мисля, че не. Много се надявам да уцелим момента.

# 654
  • София
flowering, естрадиола показва, че още има да зрее яйцеклетката (поне при инвитро е прието, че средноаритметично на една добре узряла яйцеклетка отговарят 200pg/ml, а твоя в тази мерна единица сега е около 90).
 За LH не мога да кажа нищо, защото не знам колко бързо ще се покачи при теб.

при мен ЛХ не го гледат особенно, но само веднъж не сме слагали стопираща инжекция, водещото е Естрадиола мисля.

И от мен палци!

# 655
При мен беше същата процедура и доктора нацели много точно овулацията. Успех. Simple Smile

# 656
Здравейте, Flowers Hibiscus
Аз все още не съм официално от бебеправещите, но реших да се присъединя и представя.
След няколко месеца ставам на 37г.
Бях активен участник в групата 2018-2019г, когато бяха опитите за първото ни детенце. В рамките на година тогава имах един ранен спонтанен аборт и почити веднага след него забременях със сина ни, който вече е на 3.5г.
С мъжът ми решихме тази година да се опитаме за второ детенце, та в момента сме в пред-подготовка. Smile
Аз имам да сваля малко излишни килограми и ми се искаше да си пусна някои основни изследвания, без хормони, за да ги обсъдя с ендокриноложката ми.
В налото мислех и хормони да пускам, но откровено казано не знам дали има смисъл на този етап. При първите ни опити за детенце бяхме готови за всякакъв вариант и сценарии и тогава се изследвах буквално на 3 месеца. Сега и двамата с мъжът ми сякаш сме настроени само за естествено забременяване.
За да не ходя с "празнни ръце"  при ендокриноложката, че и без това не взима евтино за преглед, си направих едно основно списъче на нещата, които да пусна:
Щитовидна жлеза (пълен пакет от 5 показателя) + ПКК + Глюкоза + вит Д, вит Б12, вит Б9.

Има ли още нещо според вас, което да добавя като за начало?

Пожелавам УСПЕХ и много двойни чертички за всички! Flowers Hibiscus

# 657
Успех, Flowering1808!

# 658
  • Замък сред облаците
Здравей, Рокет, знам те от втората черта Simple Smile Сложи и инсулин на гладно с глюкозата Simple Smile

# 659
Flowering1808, аз лично пак бих пуснала след 2 дни LH и естрадиол, това е водещото. Ако LH много скочи, ще ти изпишат инжекция, която да предотврати преждевременното спукване. Ако се следи само естрадиол, може да се спука преждевременно фоликулът(ако LH много се покачи) и да се изтърве овулацията. Желателно е и овулацията да бъде таймирана, това гарантира и финалното узряване на яйцеклетката, преди да бъде отделена. Успех! 🍀🍀🍀
Rocket, привет отново ❤️ Аз също препоръчвам глюкоза с инсулин на гладно, но направо попитай за НОМА индекс, защото излиза по-изгодно в повечето лаборатории. Успех!

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 09:47 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт