Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 726
  • 926
  •   1
Отговори
# 765
И като говорим за тромбофилия и д-димер, реших днес като така и така ще ме бодат да го пусна:

Ще питам репродуктивната сега дали да почвам натаспин, пък може и с хематолог да се консултирам.

# 766
  • Замък сред облаците
С тая стойност няма тромби, но може би ти е посгъстена кръвта. Скорошно боледуване също може да се птрази.

# 767
Аз визирам хората, които опитват от по-кратко време като snowflake и нямат 2-3 загуби. След 1-2-3 години опити е ясно, че отиваш при специалисти и пускаш всичко, което прецените за добре едно по едно, това е моето мнение. Simple Smile

Лично за нас, имаме резервен план, стабилни спестявания и инвестиции и за нас и за детето и като цяло не сме от хората, които чакат наготово. Също мога да си позволя изследванията, но не виждам смисъл на този етап. Всеки си преценява, разбира се. Няма да разводнявам темата, просто да не забравяме, че не всички тук са с проблеми със забременяването и износването. Дай Боже да не се налага да се пускат всички изследвания.

Едит: не твърдя, че лекарите са безпогрешни и човек трябва също сам да се информира. Ама прекаленото вторачване и търсене на проблеми преди да е минала година опити води до стрес и понякога няма смисъл. Аз също се вторачвам и напрягам и не мисля, че ми помага. А в тази тема, както има много полезни съвети, така и може човек да се побърка от изследвания, ако следва всеки съвет.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:41 от mommy22

# 768
АА, абсолютно! Отделно самите лекари няма как да знаят, че преди това сме давали сигурно по толкова на седмица само за добавки, изследвания, консултации, пътуване до репродуктивни лекари и какво ли още не. Не са просто те хората да преценят какви разходи да ми спестят и какви не като дори не споменават за риска от липсата на това изследване.

Винаги може да кажат: има изследване за еди какво си, не се покрива, но си заслужава, често излизат мутации, може да се образува тромб, ти си прецени и тн. Информирай се допълнително еди къде си и тн.  Не всички четат в БГ Мама и по фейсбук групите, за да знаят. На никоя от моите приятелки не им бяха казвали за това. Всички родиха след 30 и разбраха за изследването , когато аз им обяснявах на каква терапия съм и защо бием инжекции всеки ден и те за първи път чуваха за подобно нещо. От моята гледна точка си е било руска рулетка.

# 769
Благодаря, АА. Странна работа, сега ми изчезна стойността от изследванията. Може да им се е сторило съмнително и да я работят пак...

# 770
За мен основният пакет в Майчин дом беше най-изгоден, лятото беше 130лв. Като излезе хомозигот ПАИ и хайде терапия и без да има нужда от други фактори задължително. Вече ако човек има възможност или е чакал дълго, винаги е по-добре по-разширени изледвания.

# 771
Извинявайте за спама, ама изработиха го пак:

Не знам какво става тук...явно трябва да го приема за лабораторна грешка или (по-вероятно като се познавам) да пусна утре пак, но в друга лаборатория

# 772
Ехаа, пакета за основните тромбофилии не беше ли 160лв? Аз поне за толкова съм го правила, ако помня правилно.
Иначе и аз съм на мнение, че е хубаво превантивно да се изследва, защото загубата на бебе е неописуема болка и бих направила всичко, за да не се случва. Аз лично със сегашния си акъл превантивно бих направила поне няколко по-специфични изследвания, като например основни мутации тромбофилия, изследване за хламидия, плазми и подобни, пълен пакет щитовидни, хома индекс, витамини... А повечето лекари просто правят една микробиология и ти казват да пиеш фолиева. Ами не е достатъчно според мен.

# 773
_snowflake_, изобщо не съжалявай, че нямаш пакет проследяване на бременност. Не е кой знае какво и много жени го нямат включен. Аз имам, но има ограничение....важи за конкретни болници. Аз бих платила да съм при АГ, който съм избрала, а той е в друга болница, отколкото просто да се възползвам от някакъв пакет. Да, наистина трябва да се лишаваме от още повече неща, но няма начин(тооо ние
 няма от какво като цяло, освен някои храни, козметика 😅 не пием, не пушим, кафе не пием, рядко излизаме на заведение). Само първите три месеца от бременността ми ще са по 600лв. на месец за лекарства, като тук не смятам парите за прегледи, пътните и лабораторните изследвания! Значи отива хиледарка. 😁 Да не говорим и няколко хиляди за пренатален тест. Едната ни заплата е близо до минималната, тааа с това искам да кажа, че ако човек си прави сметката, все някак ще се справи. Просто някои стъпки се отлагат с малко, за да се съберат парички. Започнах и ново начинание вкъщи, но още нямам нищо обявено за продажба, че трябва и време, което аз нямам.
За тромбофилия препоръчвам основен пакет и допълнителни АСЕ и фактор 13. Това е напълно достатъчно, защото и без друго ще си на терапия, ако излезе нещо там. Да не забравяме, че най-важо следенето на коагулацията, защото могат да настъпят усложнения и без мутации.
Аз лично пуснах основен пакет в Лина и още 2 фактора в Геника, за придобитата пуснах в Бодимед.
Скрит текст:
това е разширеният пакет в Лина

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 12:43 от Kactus

# 774
  • София
и аз се отчитам със зацапване...направо си го броя, че си ми дойде...26ти ден, както винаги.
признавам, че много тайно се надявах, че ще се похваля със "забременях в месеца когато не усетих О"... ама няма да е... вече не изпитвам и тъга честно казано.
Имам и питане - има ли смисъл да комбинирам Опти Ова с Овабуст?

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 15:07 от shan^tall

# 775
  • Замък сред облаците
Чери, инфлацията е яка. 😅

2402, обади се да питаш. Може да са те объркали с друг пациент първо, може да е друго. Ако искаш и пусни контрола, както казваш. Впрочем и сега може да пуснеш, това изследване няма значение по кое време на деня е, яла ли си и тн.

# 776
  • Ст Загора
То всичко поскъпна...
За тромбофия добре е да се знае предварително. Аз съм с 1 фактор,Мин година говорих с хематолог. Не съм за терапия, но ще следим коауголацията при Б..

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 13:41 от nasito8988

# 777
Шантал като спомена за цикъл 25 дена и се сетих да питам, дали има някаква връзка между скъсяването на цикъла и влизането в периода на перименопауза?

Аз последната година забелязвам, че все по-често ми идва на 26-27 дена, а преди си беше стаблино на 28-29+.
Наравно с това усещам, че и овулацията ми се е изместила и е по-рано. Често имам типичните симптоми около 10-12 ден. То от там явно е и по-краткия цикъл, но се чудех дали това се определя като симптом на вече намаляващ резерв?

Иначе, днес си ми дойде на 27ми ден, съвсем очаквано, защото още се пазим. Запазила съм си час за ендо за края на месеца и сега като ми мине цикълът, ще пускам изследванията.

# 778
  • София
Рокет, аз само с противозачатъчните съм имала цикъл на 28 дена, винаги е варирал между 26-29.
Сега си нанасях датата в календарчето и гледам, че сме се обичали на 1ви и 4ти - демек хванали сме О, но както казах не усещях никакви признаци, че е имало такава.

# 779
Rocket ако днес е ден 27, той автоматично се превръща в ден 1 от новия цикъл и стария става 26 дни. Иначе според мен има връзка дължината на МЦ и предменопаузата (тя е преди менопаузата, когато цикъл вече няма). Резерва намалява —> фсх се вдига —> фоликулите растат по-бързо —> овулацията е по-рано —> цикъла се скъсява. Но 26 дни е супер, на мен ми е през 24-26. Като май съм имала и овулация на 9-10 ден, щото съм имала фоликул вече много голям още на 6 ден. А сега два месеца овулация нямам и пак ми идва през 25 дни съвсем нормален цикъл 😁

Общи условия

Активация на акаунт