Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 766
  • 926
  •   1
Отговори
# 795
Не знам как става с предложенията за теми, но ми хрумна следното : " Февруари вино и бонбони, а ноември биберони"
П.П. Нямам деца, не знам как се броят г. седмиците, т.е дали не трябва да е декември Grinning

# 796
Февруари може и да е по-скоро за бебе през октомври 😁 Аз забременях на 27.03 със термин 21.12, детето се роди на 30.11 😁 Седмиците се изчисляват по дата на последния МЦ

# 797
  • Ст Загора
Харесва ми Аниго!
Мен взеха гърдите да ме болят... Имам още 8 дни до МЦ ..

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 19:39 от nasito8988

# 798
И октомври може, то да дойде само Grinning

Февруари може и да е по-скоро за бебе през октомври 😁 Аз забременях на 27.03 със термин 21.12, детето се роди на 30.11 😁 Седмиците се изчисляват по дата на последния МЦ

# 799
Аз цял ден си се ядосвам, че от 3 пъти, Никой не ми вдигна от болницата, да попитам за резултатите от плода🤷🏻‍♀️ Отделно все излиза нещо и за рентгенова снимка не ходих, но дано тези дни да ида, че разбира се филмите в главата започнаха. Иначе да ви уведомя за едно много важно събитие 👇😃

# 800
  • Ст Загора
И аз много се ядосах на ММ....

# 801
Привет от мен! Прибирам се от ревматологията... Леки артрозни изменения с наченки на малки шипове и синдром на Рейно. Изписаха ми турския Плакинил, защото само той е подходящ при планиране и евентуална бреюенност.Но направо ме заклаха като си видях изследванията - левкоцити и бактерии в урината и завишено crp на кръвта, което го дължим на скорошно боледуване, както и в момента съм хремава с конюнктивит, който лекувам... Димера на кръвта ми е в норма.Преди да ме изпишат ми взеха още веднъж кръв и стерилна урина. Предполагам каквото и да излезе на нея ще се пие АБ, както каза лекарката. Мислите ли, че до средата на февруари ще се преборя с това чудо, защото ми се иска като ида при Сенкова да съм я изчистила... Във вторник ще имам останалите резултати + гърлен и носен секрет, заради честите инфекции на дихателните пътища... Та, да видим... Притеснено ми е какво ще излезе ама трябва да чакам до вторник... Поне ММ си идва набързо за 3 дни за рождения му ден в петък, та на него да се порадвам.

BeLive1211, понеже и аз бях болна последните 15/20 дни, следях съседна тема за Ковид. Та там пишеше, че в момента Ковид протичал с конюнктивит. Дано не е това, просто имай едно на ум.
За Сенкова не се притеснявай, ако не си изчистила всичко, можеш да пуснеш и при нея изследвания. Просто ще й разкажеш какво е било този месец. Но за 1 месец би трябвало всичко да се оправи 🤞

Anigo, чусесно предложение, независимо за кой месец Simple Smile

# 802
Привет от мен! Прибирам се от ревматологията... Леки артрозни изменения с наченки на малки шипове и синдром на Рейно. Изписаха ми турския Плакинил, защото само той е подходящ при планиране и евентуална бреюенност.Но направо ме заклаха като си видях изследванията - левкоцити и бактерии в урината и завишено crp на кръвта, което го дължим на скорошно боледуване, както и в момента съм хремава с конюнктивит, който лекувам... Димера на кръвта ми е в норма.Преди да ме изпишат ми взеха още веднъж кръв и стерилна урина. Предполагам каквото и да излезе на нея ще се пие АБ, както каза лекарката. Мислите ли, че до средата на февруари ще се преборя с това чудо, защото ми се иска като ида при Сенкова да съм я изчистила... Във вторник ще имам останалите резултати + гърлен и носен секрет, заради честите инфекции на дихателните пътища... Та, да видим... Притеснено ми е какво ще излезе ама трябва да чакам до вторник... Поне ММ си идва набързо за 3 дни за рождения му ден в петък, та на него да се порадвам.

BeLive1211, понеже и аз бях болна последните 15/20 дни, следях съседна тема за Ковид. Та там пишеше, че в момента Ковид протичал с конюнктивит. Дано не е това, просто имай едно на ум.
За Сенкова не се притеснявай, ако не си изчистила всичко, можеш да пуснеш и при нея изследвания. Просто ще й разкажеш какво е било този месец. Но за 1 месец би трябвало всичко да се оправи 🤞

Anigo, чусесно предложение, независимо за кой месец Simple Smile

Аз съм детски учител и имах болни от конюнктивит деца в групата и си мисля, че е от тях.

# 803
  • Замък сред облаците
Билийв, синдром на Рейно се обостря в студеното време. Май може само да го облекчаваш и не се лекува.
Хубаво е да си видиш щитивидната и да се провериш за тромбофилия, вродена или придобита, защото причинява вторичен синдром на Рейно.
В пубертета имах сходни прояви, никой не ме е диагностицирал, но бяха едно към едно симптомите с Рейно зимно време. Когато обаче сложих щитовидната под контрол, премина.

Шиповете ще трябва да свикваш, може да пробваш подходящи минерални бани когато те мъчат.

# 804
Билийв, синдром на Рейно се обостря в студеното време. Май може само да го облекчаваш и не се лекува.
Хубаво е да си видиш щитивидната и да се провериш за тромбофилия, вродена или придобита, защото причинява вторичен синдром на Рейно.
В пубертета имах сходни прояви, никой не ме е диагностицирал, но бяха едно към едно симптомите с Рейно зимно време. Когато обаче сложих щитовидната под контрол, премина.

Шиповете ще трябва да свикваш, може да пробваш подходящи минерални бани когато те мъчат.

Да. С тях ще трябва да се сприятелим. 😃 Във вторник освен, че ще разбера другите резултати съм и на ендокринолог. Ще говоря с него и ще пускам хормони. А относно тромбофилията имам правена лятото на 23г.
Притеснявам се за бактериите и левкоцитите в урината и за тези допълнително кръвни, които ми пуснаха ама ще чакам до вторник, нямам избор. Беше много трудно докато наистина намеря кадърен ревматолог. Беше голямо обикаляне, но .... важното е, че тук вече имам отговори за болките ми и маааалко се поуспокоих.

# 805
В края на темата да поспамя - утре ми предстои ЕМГ, е само това не бях правила. Дори не бях чувала. Ето, дори в момента лежа с телефона и усещам изтръпвания в ръцете. Позата ли е, какво е, не знам.
За трите последни месеци минах през "лаймските" съмнения и ревматолог с болница, невролог, инфекционист, полагащата ми се мамграфия, ортопед, физиотерапия и ще мина и "редовния" ЯМР на хипофизата. Някое лекарство яко ми беше разбутало ТСХ - над 5, абе да живеят белите престилки. А болките в краката не отшумяват.

# 806
  • Замък сред облаците
Гуш, Манди ❤

# 807
Believe, Mandi, пожелавам бързо и леко решаване на здравословните проблеми! 🤞

Не знам как става с предложенията за теми, но ми хрумна следното : " Февруари вино и бонбони, а ноември биберони"
П.П. Нямам деца, не знам как се броят г. седмиците, т.е дали не трябва да е декември Grinning

Аниго, може и "а на есен биберони" за по-сигурно.

V_gs, дано да ни зарадваш днес. 🍀

# 808
Манди ❤️❤️❤️
Белийв ☀️☀️☀️
В Бургас има бум на вирусния конюнктивит, варицела, отделно върлува сезонният грип, ковид, за съжаление има и много хора с пневмония, фарингит. Обаче за първи път от години е такъв ужас с този вирусен конюнктивит....цели групи в детските градини, а те предават и на родителите. Аз също съм болна от една седмица...пак гърло, температура и подут лимфен възел, но само с противовирусни и малко НСПВС се справих, че пия по 3 шепи с добавки 😅 В момента не мога да пия АБ. Много ми помогнаха домашните ябълки, по 1 на ден задължително.
Нека новата тема се напълни с много хубави новини! Много ми хареса предложението за заглавие на SGC, както и на Ванила и Аниго ❤️☺️ Много добре ви се получи комбинацията "Февруари вино и бонбони, а на есен биберони" 😁

# 809
Anigo, предложението за заглавие е супер и ми навява прекрасни спомени.
2020 г на 18.02 ми беше датата на последния МЦ и бях с термин 24/5 ноември. Синът ми изтрая до 17.11 Blue Heart

На мен започва да ми зацапва, което е добре. След два дена с болки в кръста и ужасно главоболие вчера, тази сутрин се събудих бяла като платно, като се има предвид, че по рождение си имам тен. Винаги, когато ми идва съм така. Днес е 30ия ден, като по-всяка вероятност най-вероятно утре ще броя за първи ден. Доволна съм.

На всички със здравословни проблеми пожелавам бързо оздравяване.
Вики, все още стискам палци за теб, макар и шанса да намалява, щом имаш отрицателен тест от снощи.
Редактирам се, за да добавя, че ще изпратя на rave дати за списъчето.

Общи условия

Активация на акаунт