Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 168
  • 926
  •   1
Отговори
# 825
  • Ст Загора
Аз съм с mtfer 677…за б вит е . Не се усвоява синтетичните и трябва метилирани формули. За фолиева и б12

# 826
Наси, честит имен ден! Да ти се сбъднат най-съкровените мечти!

Тити, да, това звучи като обострена тревожност. И аз много те насърчавам да започнеш работа с терапевт, ако не го правиш вече. Също така, опитай с дихателни упражнения - и особено кохерентно дишане. Помага много за регулиране на парасимпатиковата нервна система и оттам за овладяване на тревожността. Но най-добре си е това да се комбинира с психотерапия, за да намериш причините за пристъпите на тревожност и да можеш да таргетираш тях. Прегръдки!

# 827
Честит празник, Наси! 🌸🌸🌸

Тити, май вървим заедно този месец - и при мен болката в гърдите от пмс стихна и очаквам до ден-два М.

За душевните терзания знам, че е лесно да дадеш съвет, когато не си в такъв период, но се присъединявам към съветите за дихателните практики, йога, разходки на въздух (особено в днешния пролетен ден 😁), по-малко социални мрежи и повече приятни разговори в разнообразни компании - на мен това ми помага.

# 828
В къщи пак сме болни Sad

# 829
  • Замък сред облаците
Момичета излязоха ми резултати за тромбофилия, може ли мнение?
Необходима ли ми е консултация с добър хематолог?

Еее, чудни са! Много е хубаво като видиш резултати без проблеми в кръвосъсирването.
Двете хетерозиготни имат връзка с метилирането в черния дроб и разграждането на хомоцистеин. Ако пиеш Б витамини, особено Б12, Б6 и фолат (Б9) трябва да са метилирани форми - Б12 - метилкобаламин, Б9- метилфолат, л-метилфолат, quadrofolic е патентована форма също; Б6 - пиридоксал-5-фосфат.  Навсякъде където пише друго или само номер витамин НЕ е метилирана форма. Неметилираните форми не се обработват от тялото и могат да блокират рецепторите за преработка при хора с мутации.
Хомоцистеинът е междинен продукт от метилирането на метионин (аминокиселина), при неправилно разграждане на хомоцистеина той се повишава в тялото. Високите нива на хомоцистеин вредят на нервната и сърдечно съдовата система. За разграждането на хомоцистеина е важно достатъчното наличие на Б6 и Б12 в тялото.

Аз имам сходни, едната хомозигот. С две думи след 45г си следи кардиологичното здраве, витамини и хомоцистеин, както и холестерол.
За бременност основно б12 и фолат са критични за следене.

# 830
Благодаря на всички🫶🏻❤️ дори, когато споделя с вас, вече се чувствам по-добре
empathy бързо оздравяване 💌

# 831
  • Ст Загора
Тити епикризата 1м излиза или поне при мен в държавата АГ

# 832
Наси, честит празник! Всичко най-хубаво ти пожелавам! ☺️☀️🍀

# 833
nasi, честит имен ден! Здрава и спокойна да си!

Аз мога да си отдъхна:

# 834
Момичета, при мен се отлага ЦС за следващия месец. Сега ще чистя пък гъбички. Чудя се ще има ли месец в който всичко ще е наред?
Насито, жива и здрава бъди!
2402, добре е, ама колко пъти ти го промениха от вчера, явно някой нов служител се учи Simple Smile

# 835
Salsera, знаеш - имам опит с постоянното отлагане по ред причини, но важното е всичко да е наред при теб като се прави ЦС, а после и трансфер. Стискам палци бързо да се махат гъбичките!
А за d-dimer, днес пуснах в друга лаборатория, та приемам че заради различен реактив и начин на обработка на пробата може да има разлика, важното за мен беше пак да е референтни.

empathy, бързо оздравяване.

# 836
Благодаря ти АА !!! 😇

# 837
  • Замък сред облаците
Анди, ако имаш индикации иначе за проблем с кръвта, виж и придобитите варианти на тромбофилията.

# 838
Относно фактор 13, АСЕ и MTRR има ли значение в кой ден от цикъла е направено изследването

# 839
  • Замък сред облаците
Това са ДНК изследвания, значи не.

Общи условия

Активация на акаунт