Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 874
  • 926
  •   1
Отговори
# 600
И аз тази зима се разбих от боледуване, докато вкъщи никой друг не е болен. В момента тествам мултивитамини на Alive, но и биозин мама може да пробвам като свърша тези. Сироп от черен бъз като се сетя пия също. Бях в контакт с болни от грип А и ковид покрай празниците и чак се изненадах, че не се заразих. Може и да имат ефект витамините.

Успех на всички с тестовете!

Le strange, дано не го дочакаш МЦ и бързо оздравяване и на двамата. Wink

# 601
Определено е сезона на вирусите. Да ви предупредя, че сега Освен “стандартния пакет “ се ширят отит и конюнктивит .
Аз с всички мои познати си говоря вече само за болести.

# 602
Да, S.G.C, най-много се притеснявам за спермограмата. Мъжът си пие витамини и добавки, ама знам, че ще се отрази малко или много. Като се добави и фактор Ковид вече не ми харесва накъде вървят нещата...

Empathy, днес сутринта правих пиклив тест, отрицателен е. Днес или утре трябва да ми дойде. Ако закъснее, тогава ще правя кръвен, не искам да се разочаровам.

Mommy, благодаря. ❤️ Благодаря и на всички.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 10:32 от Le Strange

# 603
Започнало е да пада 7,67 , имам вече и зацапване , така че си отдъхвам .
Фей, ❤️
Вики , чакаме +
На всички болни бързо да оздравявате!

# 604
Това с имунитета и честото боледуване е доста дълъг процес. Т.е ако имунитета не е подготвен предварително шанса да го засилите точно при върлуването на много вируси е малък.
Хубаво е да се прави на цикли и да се поддържа цяла година с поддържащи курсове.
Аз лично предпочитам да не е с хапчета, а с природни стимуланти - клеева тинктура, пчелен прашец, сироп от бъз, мед с джинджифил и куркума, лимони със сода за почистване на организма, сезонни плодове и зеленчуци. Разнообразното хранене също не е за подценяване.

За хората с по-слаб имунитет, можете да тествате при първи признаци и дискомфорт прополисов спрей за гърло, който можете да ползвате и всекидневно в периодите на вируси. Има и прополисови капки за нос с антибактериално действие.

# 605
И аз тази зима се разбих от боледуване, докато вкъщи никой друг не е болен. В момента тествам мултивитамини на Alive, но и биозин мама може да пробвам като свърша тези. Сироп от черен бъз като се сетя пия също. Бях в контакт с болни от грип А и ковид покрай празниците и чак се изненадах, че не се заразих. Може и да имат ефект витамините.

Успех на всички с тестовете!

Le strange, дано не го дочакаш МЦ и бързо оздравяване и на двамата. Wink
Аз бих препоръчала витамините, които взимам сега - Orthomol natal. Мисля, че имат по-голям ефект върху имунитета ми от Alive, които взимах години преди това.

# 606
И аз боледувам през последните 2 седмици. От притеснение да съм забременяла случайно не смях да пия нещо силно и се проточи.

Иначе дори май-малката надежда умря с идването на М днес Sad Но ще си запазя час при нов репродуктивен, защото това странно закъснение от 3 дни не ми хареса. Ако наистина има задържан фоликул или нещо друго. Чудя се и дали да си пусна пак полови хормони/щитовидна, защото преди 4 месеца съм ги гледала, но все ме гложди, че след биохимичната миналия месец се е разбъркало нещо. Дори се притесних да не би пак да се е повторило, защото почти 1:1 с предишния месец се усещах, но и без това няма как да разбера, а и какъв е шансът 2 поредни месеца да съм с биохимична...

Ако не друго, поне ще отида сутринта на боуен и се надявам да започнем терапиите за фертилитет.
Ама криво ми стана. Ще изпия 2 чаши червено вино довечера иии почвам на ново.

# 607
И на мен днес ми е криво, защото за последните седмици на 5 колеги им се родиха бебета и постоянно научавам за съученички и колежки, които са бременни. Днес започвам седмицата с поредните новини за бебе във фирмата. Не знам дали има бебе бум или просто обръщам повече внимание. Но ме напряга, че дори ако не гледам социалните мрежи пак не мога да се изолирам напълно. Да са живи и здрави хората, това са много хубави новини, но ми е трудно понякога да се радвам за тях, особено като съм в цикъл.

Отделно планираме почивки за лятото и разглеждах разни бански онлайн, съответно ми излизат и модели за бременни. Веднага си помислих как няма шанс да съм бременна до тогава, по-скоро гледам календара дали ще ми съвпадне с МЦ морето. Ще се старая да съм в топ форма за лятото, ако не друго. Минавам си през вихрушката от емоции всеки месец, няма как…

Blueorchid, ще си запиша да потърся от тях!

# 608
И моя работен ден започна с новини за ново "фирмено" бебе, но учудващо, не ми беше тежко като го прочетох. Даже се усмихнах. Аз съм нещо прекалено оптимистично настроена напоследък за предстоящия трансфер и усещам как това ще ми изиграе лоша шега, защото ще падна от високо. Мъча се да си напомням постоянно, че нищо не се знае, но не ми се получава.

Иначе днес на прегледа при мен всичко си беше супер, продължаваме по план. Даже почвам от днес дуфастона (разбира се по лекарско назначение) и нещата ще се изтеглят с няколко дни напред във времето. Което от друга страна не ми е много ок, защото на 15.02 майка ми трябва да влиза в болница за изследвания и ѝ обещах да съм с нея при приема, а сега може точно тогава да ми се падне трансфера...но ще го оправим и това някак. Само да стигна до трансфер! Взех и пълния набор добавки за ММ да ги почва и тях, а аз ще си пусна другата седмица за хормони на ЩЖ, за да може като отида на ендокринолог да ги имам готови.

# 609
Момичета, за съжаление не мога да ви зарадвам с новина. Тестът ми е отрицателен.

# 610
  • На изток от Ада
Жалко Емпати.
Момичета знаете ли Деси Костова онлайн акушерката? Има разни групи и подпомага забременяване!били естествено или инвитро

# 611
Няма да ви товаря с моите настроения днес, но ми се иска да се включа по въпроса с витамините за повдигане на имунитета.
Преди 15 години бях болна от туберкулоза на белия дроб. Няма да изпадам в подробности около тази болест. Зимата след това беше някакъв грип, свински ли беше или се лъжа няма значение. Тогава бях говорила със специалисти по темата, какво мога да пия, за да се презастраховам и по възможност да не се разболея.
Имах някаква фобия да не се разкашлям отново.
Тогава най-просто ми обясниха така или поне аз така го разбрах.
Организма е една система, която си произвежда и набавя необходимите му витамини, минерали и какво ли още не. Дори и да има недостиг, то поне тази система работи. Не, че не трябва да се помага, но в разумни граници.
В момента, в който ние започнем наготово да даваме на организма всичко необходимо, то тази система спира да работи или поне доста забавя ход. В него момент сме добре. Но в момента, в който спрем приема на съответната добавка и тогава сме изложени на риск. Риск, защото системата и трябва време докато заработи отново пълноценно.
Сега, не гарантирам, че съм права, но така ми бяха казали, или така съм разбрала аз.
Не приемам никакви имуностимуланти освен малко ракия, чесънче Blush, когато позволява ситуацията и разни природни "добавки": прополис, мед с джинджифил и лимон; сок от черен бъз и разни др.
Гледам храната да е на 95% домашно приготвена. Качествени продукти, като не държа да са био (там за мен е другата заблуда за населението), месо с доказан произход и така нататък.

Не че не бяхме болни в нас декември Frowning1, но чак системно, да не се хваля, но не сме.
По темата с бебетата ще му се невиди, почти се бях отказала, а днес ми е супер сдухано, че трябва тези дни да ми идва. Имаме разни планове и в личен план, но съм решила, че нищо няма да стопираме.
Ще видим какво ни е подготвила съдбата. Само се моля да сме живи и здрави.

Емпати, надявах се да ни се похвалиш
Остава да чакаме Вики с добри новини.
2402, нека все така гладко да вървят нещата, а резултата от трансфера да е положителен.

# 612
# 613
  • На изток от Ада
Аз писах на ЦАР, по моят въпрос, мн изчерпателно ми отговориха. До колкото разбирам Сг не е толкова лоша за фонда. По друг критерии не мога да се опитам

# 614
empathy, съжалявам за отрицателния тест!

Жалко, nasi, че нямате основание за фонд в момента. Доста финансово натоварващо си е самофинансираното инвитро, не знам дали на ЕЦ не излиза по-евтино. На Деси Костова май съм ѝ виждала някакви постове и веднъж едва се сдържах да коментирам, за да ѝ поискам да предостави някаква научна обосновка за твърдението си. Не помня по каква тема беше, но е било нещо абсурдно. Та, не бих дала пари за услугите ѝ аз лично.

m-angel, логично звучи това. Аз умишлено избягвам имуностимуланти, да не взема да си засиля много имунната система преди трансфер. Но пък, да не се хваля много, се разболявам 1-2 пъти годишно, но пък все качествено, като изкарвам поне 2 дни само на легло.

Общи условия

Активация на акаунт