Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 738
  • 926
  •   1
Отговори
# 750
И според мен планът, който са ти направили звучи добре. За самия доктор от тази клиника нямам сведения. Включвам се само по темата с това, че ти се е сторило прибързано това с инсеминациите. 
Аз съм пациент на д-р Станулов и също си мислех, че първо ще има само проследяване на О няколко месеца, после евентуално някаква лека стимулация с естествени опити и едва тогава ще се премине съм инсеминации, но не. Поне при нас още на първия преглед ни изпрати за ЦС и СГ + всички начални изследвания на хормони и т.н (някои си ги бях пуснала предварително ) и след като излязоха всички резултати ни каза да пробваме още месец два естествени опити (защото често уж след ЦС някои жени успяват да забременеят бързо) а то така или иначе се падна по празниците и след това преминахме директно на Инсе.
 На нас също ни се стори прибързано в началото, но в крайна сметка решихме да се доверим и да следваме какво ни казва.
 Просто разказвам нашия случай, за да придобиеш представа как действа този доктор. /вероятно не при всеки е така/

Аз току що се върнах от консултация при репродуктивен и съм с малко негативно усещане, което имам нужда да споделя. Исках да отида при Станулов заради многобройните отзиви, които чета тук, но и бързах като цяло да посетя някой. Бях с идеята, ако прецени да ме насочи за изследвания, които се правят по време на М, защото ми е 2-ри ден, а да не чакам до следващата.  Та сега бях при д-р Юнакова от Щерев.

Разказах опитите половин година, за БХ, за странното закъснение този месец. Тя ми каза, че в момента нямало какво друго да изследвам. Пускала съм преди 5м за щитовидна, преди 4 за женски хормони, а миналия за АМХ + инхибин б, Д и Б12. То и аз все напъвам нещо да изследвам де....
Каза ми, че било хубаво да ми проследи О в 2 цикъла, дали се пука фоликулът и т.н. и ако не се случи бременност през тях, се преминава към цветна снимка на тръбите, както и изследване за тромби. Обясни ми и за тромбите, както и какво се прави, ако има нещо там, но някак не ми допадна това да чакам 2 месеца, за да го направя, вместо сега щом така и така това не е свързано с фертилитета ми.

Също ми каза, че ако през тези 2 цикъла няма бременност и вече са станали към 8 месеца, трябвало да се запишем за инсеминации. Както и да направим поне още 1 СГ задължително с ДНК фрагментации, иначе настоящата му СГ не била нещо притеснително. Доста пъти спомена и Щерев и как да отидем там, което е нормално, но леко ме подразни.

И да си запиша час за другия вторник, когато ще съм в 9-ти ден преди О, за да почне да я следи. Не съм сигурна обаче дали наистина да го направя, или директно да се запиша при Станулов пък когато има час...

Абе малко кофти ми стана особено като чух това за инсеминациите. Малко прибързано ми се вижда, ама знам ли, не разбирам.

-----------
S.G.G, аз също усетих веднъж, че без да искам се изпуснах пред една от най-близките ми приятелки, която е с малко дете и ще почва опити за второ. Малко обаче от нерви го направих, защото пък тя винаги с огромни подробности ми обяснява всичко за бебето си + драми къде да го запише за градина, а в същото време аз се боря въобще да имам. Съжалих обаче после и директно й се извиних, както и тя на мен.

И въобще исках нещо да кажа относно коментарите, че често ни става криво като чуем за поредната бременност. И аз съм така също, и дори на моменти се чувствам едва ли не гневна на съдбата/Бог и каквото там съществува. Но и чух в едно мотивационно видео, че вместо да си казваш "те имат, а аз нямам", може да си кажеш "оо, те имат, това ме очаква и мен" един вид като знак, че това ще ти се случи. Не казвам, че супер много ми действа, но се опитвам. Ако някой има интерес, може да изгледа видеото, на мен ми подейства доста добре (15 минути е): https://www.youtube.com/watch?v=eRgOrK6C4os

# 751
Идвам с предложение за заглавие на нова темичка - "Февруари скоро идва, а със него и любов, и страст, и забременяване от раз."

Ако има някой, който има съмнения за бременност, сега е моментът да си признае, или да замълчи до следващата тема Grinning. Ще стискам палци преди края на тази тема някой да се похвали!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 08:45 от S.G.C.

# 752
Хайде поне една да повлече крак Grinning

Благодаря за мненията иначе. Явно и е трудно понякога да разбереш кога вече идва време за някаква по-сериозна медицинска помощ. Ноо засега си казвам, че още не сме стигнали там и ще се надявам до 2-3 месеца да се случат нещата естествено. Ще преценя дали да остана при Юнакова, или все пак да се насоча към първоначалното си желание за Станулов.

Но определено съм си решила да си пусна тези дни изследването за тромбите. Ама и тия цени бе.... гледам, че върви около 200 лв това нещо. Някъде 250. СГ с всичките му неща около 500. Вчера само за 1 консултация айде 100. Боуен всяка седмица по 60. Напоследък почти нищо не правя ей така за себе си, за кеф да се отпусна, а само яко пари при АГ-та. То няма нещо по-важно, за което да ги дадем, ама все пак... за нищо ги нямат тия суми.
Бях се подготвила психически, че като забременея ще плащам повече, защото прекрасният ми работодател е избрал да не включва към здравното проследяване на бременност, но въобще не бях подготвена, че докато се стигне до там ще налеем една купчина..

# 753
  • Замък сред облаците
200 в обикновена лаборатория, където съветвам да НЕ се пуска. Виж в Националната генетична (не изследват всичко), или в Геника.

# 754
200 в обикновена лаборатория, където съветвам да НЕ се пуска. Виж в Националната генетична (не изследват всичко), или в Геника.

Да, в Геника гледах, защото знам, че е ок там и ми се видя пълен пакета. Явно ще трябва да ги преглътна и тези 250 Grinning Но поне конкретно това е еднократно.

# 755
  • Замък сред облаците
О, алелуя, Геника са качили и разширените. Този за 240 е много базов, почти винаги изскача мутация и пак трябва да пускаш допълнителните фактори заради комбинирания ефект. Този от 480 е най-смисленият, според мен.
https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-4-krvossi … noliza-i-vitamini

# 756
О, алелуя, Геника са качили и разширените. Този за 240 е много базов, почти винаги изскача мутация и пак трябва да пускаш допълнителните фактори заради комбинирания ефект. Този от 480 е най-смисленият, според мен.
https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-4-krvossi … noliza-i-vitamini

Е, тотално ме застреля 😳

# 757
Здравейте момичета, нова съм в темата и като цяло във форума. Имам едно детенце на 2 г, миналото лято с половинката ми решихме, че е време за второ. Бързо се получиха нещата, но за съжаление октомври месец миналата година имах мисед аборт в 10та седмица (плода отговаряше на 8+5 г.с.). След анализ на плода се оказа частична моларна бременност. От тогава следя 2-3 теми, от които научавам изключително полезна информация. Хубаво е, когато можеш да споделиш с хора, минаващи по подобен на твоя път, да си окажете морална подкрепа и да си изпращате позитивна енергия. След зелена светлина от АГ подновихме опитите за бебе и се надявам да видя две чертички началото на февруари. В този дух, много ми хареса предложението на S.G.C за име на новата тема  "Февруари скоро идва, а със него и любов, и страст, и забременяване от раз."  Simple Smile

# 758

Е, тотално ме застреля 😳
Тогава по-добре се помоли да нямаш мутации, защото евентуалната терапия за 9 месеца (особено с клексан) излиза още по-скъпо
За съжаление, всичко е много скъпо - най-важните прегледи през бременността отново са страшно скъпи и не се покриват от касата.

# 759
  • Замък сред облаците

Е, тотално ме застреля 😳

Подкрепям казаното от Алисън. Иначе сигурно ще те застрелям съвсем като кажа, ме най-пълния пакет мутации е 900лв, и това покрива само вродената част, иначе има и придобити форми, които се изследват отделно и не еднократно.

# 760
Snowflake, моят съвет е, ако ти е финансово трудно с всички тези изследвания, да започнеш с базовия пакет. Ако излезе нещо, може и да не се налага да пускаш допълнителния. Аз пуснах само базовия, излезе ми мутация която налага терапия и беше излишно на този етап да пускам друг. Съгласна съм с АА и Алисън, но може да има хора сред нас работещи на минимална заплата и някак 900лв. за изследвания не е посилно на всеки да ги даде наведнъж.

# 761
Има причина лекарите да не те пращат да бягаш още в началото на опитите за всички възможни изследвания, които не се покриват нито от здравната каса, нито от ДЗО. Ако трябва да ги пускаш наведнъж, можеш да спестяваш няколко месеца и тогава да отидеш, за да не те бодат 10 пъти. Изисква се финансово планиране за такива разходи, не всеки може да си позволи от раз.

# 762
  • Замък сред облаците
Пакетът за 900лв е най-пълния, но реално половината фактори в него има смисъл да се изследват след конкретни патологии свързани с органогенезата на плода и плацентата, което е повече към редките случаи.
Откъм влияние на забременяване и износване пакетът от 480лв е оптимален.

# 763
Има причина лекарите да не те пращат да бягаш още в началото на опитите за всички възможни изследвания, които не се покриват нито от здравната каса, нито от ДЗО. Ако трябва да ги пускаш наведнъж, можеш да спестяваш няколко месеца и тогава да отидеш, за да не те бодат 10 пъти. Изисква се финансово планиране за такива разходи, не всеки може да си позволи от раз.

Тук само ще се съглася да не се съглася - може поне да консултират малко по-добре, кое е важно за износване на плода и какво-що и всеки да си прецени кое да си пусне/плати и кое не. Аз по чудо забременях естествено, само за да разбера след седмица че Д-димера ми е в небето, кръвта ми е супер сгъстена и имам съответно мутации. Пуснах си изследването за вродени тромбофилии само защото научих за него от тази тема. Можеше и всичко да е наред, но по-вероятно щеше да е да не е. И какво - трябва да има загуба за да се направи изследване. Ами, не мерси.

# 764
  • Замък сред облаците
+1 за Лигия. Да загубиш супер желано и потенциално здраво бебе, че и да ти кажат като имаш 2-3 загуби имало смисъл да се изследваш…ми не, мерси.
А, и итделно, човек като реши да има дете, не трябва да лежи на кълката че държавата му осигурява безплатни неща. Нищо не е сигурно в тоя живот и ако не се подсигуриш, не знаеш дали изведнъж няма да можеш да осигуряваш ежедневните необходимости, я по болест, я по друго.
Не е нужно да имаш нагласата че ще даваш много пари за изследвания и лечения, но е хубаво да имаш резервен план.

Общи условия

Активация на акаунт