Рим - 27 тема

• 47 370
  • 737
  •   1
Отговори
# 360

Два месеца преди датата вече дава да се купуват билети.

Много благодаря за бързия отговор!

# 361
ние от месец следим за билети във вила Боргезе и нямаше нищо налично за април, а сега всичко е изчерпано за първата седмица, да не би да почиват след Великден или просто са свършили навсякъде и ни остава да дебнем за безплатната неделя Sad

# 362
И аз гледах за вила Боргезе, повечето опции са изчерпани за самостоятелно посещение в края на април. За 25 ти април (скоро разбрах, че е официален празник) все още полето е неактивно. Предполагам, че както за безплатната неделя, ще може да се закупят безплатни билети 10 дена по-рано.
Другото ми питане е за папската аудиенция.  Четох в сайта, че билети до 10 броя без резервация мога да вземат от швейцарските гвардейци предния ден от 3 до 7 часа или в деня сутринта от 7 до 8:30ч. Т.е може и в деня на аудиенцията. Някой,  който скоро е ходил, да сподели от опит, колко по-рано е добре да се отиде - 8 ч  добре ли е или вече площадът е пълен?

# 363
  • София
Здравейте,
Бихте ли ме упътили, как да стигнем до базилика Св. Петър след минаването на чекинг контрола? И до музея на Ватикана, който е включен в билета? И откъде се купуват билети за купола?
Благодаря!

# 364
След минаването на чекинг-контрола няма как да сбъркате пътя за Св.Петър, защото всички отиват натам. За музеите не мога да кажа, т.като ние ги оставихме за следващото пътуване до Рим.

# 365
  • София
След минаването на чекинг-контрола няма как да сбъркате пътя за Св.Петър, защото всички отиват натам. За музеите не мога да кажа, т.като ние ги оставихме за следващото пътуване до Рим.

Да, благодаря за бързия отговор! Опашката за Св. Петър обикаля целия площад. А за купола от къде се купуват билетите?

# 366
Два дни влизахме в базиликата, защото много ни хареса и двата дни чакахме около 40 минути на опашката. Билети за купола се купуват в дясно от входа(вратата) на базиликата, там също имаше опашка 15-20минути чакахме и там

Да, благодаря за бързия отговор! Опашката за Св. Петър обикаля целия площад. А за купола от къде се купуват билетите?

# 367
  • Враца
За Ватиканските музеи входът е отвън, няма общо с площада Свети Петър.
Като напишете в Гугъл Мапс Musei Vaticani ще ви излезе пинче. Това е мястото. Чака се на една дълга опашка по тротоара, със заграждения, покрай една от 10-метровите стени на Ватикана.
Изходът пък после е през Сикстинската капела и се излиза до площада и до катедралата, а не там, където е входът.
Съветвам ви да си вземете карта на музеите (вътре ги има безплатно), и да си отмятате какво сте видели. Защото музеите са много, хаотично са разположени, а ако не знаете за някой от тях- може да не отидете да го видите.

# 368
  • София
И аз  в темата понеже нинпредстои Рим.. А може ли за Ватикана, музеи, капела, всичко, да се купи билет от сега онлайн и как е най- добре, т.е. Ако може да се избегнат опашки? . Горе има линк в темата, но повечето билети ми се видяха неактивни.... Ние чак юли ще ходим, но ще е жега и очаквам опашки, затова ако има някои трикове споделете....? Аз съм ходила преди над 10 год, много не помня, но помня опашките... Уви...

# 369
  • София
Много благодаря на всички за помощта! Успяхме да влезем и си взехме и карта. Народът е ужасно много, но не се чака, ако е с онлайн резервация. Ако не си - опашата е поне 10 км...

# 370
  • София
Много благодаря на всички за помощта! Успяхме да влезем и си взехме и карта. Народът е ужасно много, но не се чака, ако е с онлайн резервация. Ако не си - опашата е поне 10 км...
дайте линк за он лайн резервация. Търся за юли и смятам да резервирам 2ма с 2деца

# 371
  • София
дайте линк за он лайн резервация. Търся за юли и смятам да резервирам 2ма с 2деца
Има на стр.1

# 372
  • София
В линка влизах, ама като избера дати и т.н. повечето билети са Not bookable , гледах гледах... освен да е много рано още за юли

# 373
За Ватиканските музеи -най-рано два месеца могат да се купят онлайн билети. Колизеума -един месец по-рано.

# 374
  • София
С един сърч попадам на това:
https://www.getyourguide.com/rome-l33/rome-vatican-museums-sisti … 4&_pc=1,2&_pc=3,2

Vatican: Vatican Museums Sistine Chapel Skip-the-Line Ticket
Даже има избор на дати и всичко, ама  тотал 345 лева за 4ма. Чудя се, ако някой има опит да каже?

Инак ще чакам до 2 месеца предварително, но да не се окаже че няма билети, все пак ще е юли Head Band

Общи условия

Активация на акаунт