Рим - 27 тема

• 46 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Враца
Потвърждавам предходното мнение.
Опашката изглежда шокиращо голяма, но върви бързо.
Не сме били на безплатна неделя, а в ден, в който се купуват билети. Все пак продават бързо. Целта им не е да откажат хората, а да си свършат работата Wink

# 481
Здравейте,
Билетите за Теравижън от Фиумичино до Термини трябва ли да се упят предварително или мога на място? От самия автобус ли се взимат или има автомат някъде?
Благодаря!

# 482
  • Враца
Здравейте,
Билетите за Теравижън от Фиумичино до Термини трябва ли да се упят предварително или мога на място? От самия автобус ли се взимат или има автомат някъде?
Благодаря!

Доколкото си спомням, имаше будки за продажба на литещето, на мястото, което е обособено за автобусните шатъли.
Обаче не бих купила предварително, като се има предвид предходния ни опит.
В случая бяхме купили, обаче нашият автобус закъсня около час и половина.
Имаше и няколко други фирми, като техните автобуси тръгваха, идваха нови, те тръгваха... а ние чакахме на крак с багажа на опашка, защото бяхме платили вече.
И никой никъде не казваше колко ще чакаме още. Може би бих прежалила няколко евро да купя от друга фирма, обаче като твоя автобус може да дойде буквално в същия момент, ситуацията е "ни напред -ни назад".

Отидете на автобусните шатъли и си купете от място, това ви съветвам.

# 483
Пред всеки автобус има човек, който продава билети. Изберете този, който тръгва най-рано. Доколкото си спомням, имаше 2-3 евро разлика с цената онлайн, но не се обвързваш с час. Стоянките на всички фирми са една до друга, има електронни табла, показващи кой кога тръгва.

# 484
И на Чампино чакат автобуси, плащаш на място и се качваш директно към Термини.

# 485
Здравейте! В новия сайт за купуване на билети за Колизеума няма опция за деца под 18 години, моля някой да ми каже  как стои въпросът с детските билети? Знам, че са безплатни,  но не тряба ли децата също да имат резервация с дата и час?

# 486
Не, децата влизат с вас, упътват ви до една каса, където ви издават детските билети и чак след това ги показвате. Пазете ги и за Форума, там си има отделна проверка.

# 487
Здравейте!
Завърнахме се и ние от Рим. Тъй като темата ми беше безкрайно полезна ( изчетох всичко преди да замина ), реших да Ви нахвърля набързичко, някои неща, за които не бях успяла да се осведомя предварително.
Идеята да си сваля приложението TicketAppy, за билетчета в градски транспорт, беше много добра - всичко работи перфектно. Билетите се закупуват и може да си стоят в профилът Ви, но ги активирате непосредствено преди да се качите в автобус или какъвто транспорт ползвате, защото са валидни 100 мин. след активация. Нищо друго не се налага да правите - не чеквате баркод никъде. Ако мине проверка, показвате билетите в приложението. Нещо много важно - градския транспорт в Рим ( освен метро ) е ненадежден. Т.е. имайте си предвид един допълнителен толеранс от време, ако гоните конкретни часове за вход в музеи или друго - ние чакахме 40 мин автобус . . . В метрото си има автомати от които може да си закупите билетчета ( с карта или кеш ). Има тройни билети, които ние ползвахме, но има тънък момент при тях - маркрате баркода, отваря се за първия. Изчаквате на разтояние без да се бърза, маркира се отново за втория и т.н. Ако се наблъскате един след друг, вероятността да не проработи отварянето за втория и третия е огромна WinkАко някой е закупил билети за Ватикански музеи от Tiqets, трябва първо да се отиде до офиса на Touristation Roma, който е на същата улица, срещу входа на музея ( вижда се оранжевото флагче на фирмата ). От там издават индивидуалните билети. За музеите се изискват и лични документи, ако сте с деца, не забравяйте паспортите им.
Видях във вашия пост за приложението за купуване на билети за градски транспорт. Дали знаете ако си вземем 24 ч билет например, мога ли с моето приложение с този билет да чекирам себе си и детето си?
Мерси

# 488
Здравейте, искам да си запазя билети за Колизеум + арена през сайта tiqets, като за вземането на билетите ми дават следните насоки:
Show your smartphone ticket at the Touristation office
A small fountain is in front of the office. There are signs and orange flag outside
The Touristation office is not close to the Colosseum entrance but is near Piazza Venezia
Arrive at the Touristation Office 15 mins before the time slot you have booked
Visit the Roman Forum & Palatine Hill first on your own (approximately 2 hours) before entering the Colosseum
The selected time refers to the timing at the Touristation office

The time selected for your booking refers to the timing at the Touristation office
Visit the Roman Forum and Palatine Hill first on your own (approxoimately 2 hours) before entering the Colosseum

Въпросът ми е някой купувал ли е така билети и има ли риск да си изпуснем часа за влизане, при положение че въпросният офис се намира на 20 мин. от Колизеума и как да разбера какъв е часът за влизане, ако резервираният час е за явяване в офис?

# 489
Здравейте, искам да си запазя билети за Колизеум + арена през сайта tiqets, като за вземането на билетите ми дават следните насоки:
Show your smartphone ticket at the Touristation office
A small fountain is in front of the office. There are signs and orange flag outside
The Touristation office is not close to the Colosseum entrance but is near Piazza Venezia
Arrive at the Touristation Office 15 mins before the time slot you have booked
Visit the Roman Forum & Palatine Hill first on your own (approximately 2 hours) before entering the Colosseum
The selected time refers to the timing at the Touristation office

The time selected for your booking refers to the timing at the Touristation office
Visit the Roman Forum and Palatine Hill first on your own (approxoimately 2 hours) before entering the Colosseum

Въпросът ми е някой купувал ли е така билети и има ли риск да си изпуснем часа за влизане, при положение че въпросният офис се намира на 20 мин. от Колизеума и как да разбера какъв е часът за влизане, ако резервираният час е за явяване в офис?

Според мен са имали предвид, че трябва да си предвидите някакво допълнително време за посещение в офиса им, преди часът на влизане. Имат да разпечатват документи, а и се чака обикновено опашка. Освен това в този офис трябва да се явят всички, за които са закупени ваучери от сайта им ( ако сте група от 5 души примерно, не може само един да отиде до офисът им, за да издадат билетите ).

LoveIsTheAnswer - Ако правилно съм те разбрала, имаш предвид да закупиш един 24 часов билет от приложението и да го изпозваш за двама души? Ако е така - не става. С приложението нямаш ограничение за броя и вида на билетите, които можеш да вземеш - това беше причината да избера този начин, защото от устройствата, които са монтирани в автобусите, може с една карта да се плати само един билет. Но броя на билетите, трябва да отговаря на броя на пътниците

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 10:59 от rali_velikova

# 490
Не, децата влизат с вас, упътват ви до една каса, където ви издават детските билети и чак след това ги показвате. Пазете ги и за Форума, там си има отделна проверка.
Благодаря! Simple Smile

# 491
Здравейте,
Не ми стана ясно купуването на билети за Колизеумът от новия сайт. Ние сме четирима - двама възрастни и две деца (под 18), като планираме да вземем рома пас.
Тогава когато купувам билетите онлайн на опцията за рома пас 2 или 4 пиша, т.е. само за възрастните или и децата трябва да се включат?
И нещо друго, което ми на прави впечатление за Castel Sant'Angelo. От линка на сайта на Рома Пас ми дава да резервирам билети (това гледам: https://romapass.ticketone.it/en/artist/museo-nazionale-castel-s … dar-start=2024-04) обаче на всяка дата пише: 1:00 AM Available. Това час за влизане ли е или начало на валидност на билета и защо е само един навсякъде?

# 492
Рома пас купувате 2 , децата са безплатно и билетите на място.
За Сант Анжело, когато си изберете дата се вижда, че входът е от 9 до 19.30 ч., влизате, когато решите.
Официалният сайт за Колизеума е на първа страница. Нов не знам да има.

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 21:25 от Lady Vengeance

# 493
Здравейте!

В Рим сме и в неделя ще пътуваме към София в 6ч с ryanair.
Може ли малко помощ - с какво можем да пътуваме рано сутринта към летище Ciampino?
П.с. наясно съм, че градски и шатъл не вършат работа в 3ч. За такси - от еднократния ни опит ми се струва рисковано (дали ще приемат заявката ни).

# 494
  • В офиса
Freenow app. И естествено ще приеме заявката.

Общи условия

Активация на акаунт