Рим - 27 тема

• 46 091
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Обикновените влакове не спират на Термини. Трябва до Остиензе и от там с метро.
Опция е, но защо да трябва? Така излиза по-скъпо - влаковият билет пак е 8 евро, но се добавя и билет за метро.
Ако от Trastevere / Ostiense се продължи с друг влак до Термини крайната цена е 8 евро.

# 541
Имах предвид, че не е директен влака, трябва прекачване. Хората са със две деца, предполагам, че няма да им се занимава с тази гимнастика при положение, че искат да вземат такси.

# 542
  • В красивите ми сбъднати мечти!
https://ticketing.colosseo.it/categorie/singoli-1-8-persone/
[/quote]

Здравейте и благодаря за линка към новия сайт на Колизеума.

Имам обаче следния проблем: Не намирам вече опцията за аудиогид за обиколката на Колизеума
Някой може ли да помогне.

Ако избера опцията "БИЛЕТ ЗА ПЪЛНО ИЗЖИВЯВАНЕ С ВХОД ЗА АРЕНАТА НА КОЛИЗЕУМА" на място мога ли да платя за аудиогид , но без да чакам на опашките за билети?

# 543
Здравейте, другия месец ще посетим Рим за 3 нощувки. Можете ли да ме ориентирате какви джобни ще ни свършат работа, като се има предвид, че имаме осигурена само закуска? Наясно съм, че различните хора харчат различно, но примерно някакъв среден вариант 😁 Също ме интересува и как стои въпросът с цигарите, тоест лесно достъпни ли са? Познато ни казаха, че може само с италиански паспорт, има ли някакъв друг вариант?

# 544
  • София
Малки магазинчета за цигари има навсякъде.
Документи изискват само машините за цигари за да не могат да купуват непълнолетни.
Това за джобните няма отговор. За автобусен билет, за WC - някакви дребни. Всичко основно - с карта.

# 545
Здравейте, другия месец ще посетим Рим за 3 нощувки. Можете ли да ме ориентирате какви джобни ще ни свършат работа, като се има предвид, че имаме осигурена само закуска? Наясно съм, че различните хора харчат различно, но примерно някакъв среден вариант 😁 Също ме интересува и как стои въпросът с цигарите, тоест лесно достъпни ли са? Познато ни казаха, че може само с италиански паспорт, има ли някакъв друг вариант?
Мога да ви ориентирам, като обясня ние колко и за какво изхарчихме. Трима души ( двама възрастни с дете на 12г), 4 нощувки с включена закуска. Всички билети за музеи бяха патени предварително. Хранихме се на ресторанти обед и вечер ( ориентировъчно плащахме около 60-70 евро за едно хранене ). Отделно сладоледче и някакви десертчета през деня. Купихме си дребни сувенири, подаръчета, за транспорт сме дали не повече от 15-20 евро ( трансфери летищеотделно, предварително платено ). Купувах си Prosecco всяка вечер, за хотела Simple Smile)))) И така, бяхме подготвили в брой 1000 евро, но не успяхме да ги изхарчим. Справихме се с около 800 евро.

# 546
  • Габрово
Благодаря на всички за отговорите!
Ние сме само с ръчен багаж, така че ще се пробвам с таксито.

# 547

Цигари съм си купувала навсякъде в Европа свободно, без паспорти и др. подобни.
Джобни, зависи в брой или с карта ще плащате.
Кафета, десерти и др. такива - 10-20Е на ден, може и повече.
Обяд - минимум 20Е на човек, за 1ястие и безалкохолно
Вечеря - от 30Е нагоре.

# 548
Скрит текст:
Цигари съм си купувала навсякъде в Европа свободно, без паспорти и др. подобни.
Джобни, зависи в брой или с карта ще плащате.
Кафета, десерти и др. такива - 10-20Е на ден, може и повече.
Обяд - минимум 20Е на човек, за 1ястие и безалкохолно
Вечеря - от 30Е нагоре.
[/quote]

Абсолютно съгласна с този бюджет, дори ще го поизфиня още малко :
- закуска, кросан, кифла, кафе и тн около 10 евро
- сладолед между 3,50- 6 евро
- обяд : меню някакво готово или само едно ястие без алкохол - около 20 евра ( може и някакво по-обикновено с бира примерно )
- вечеря : според мен е около 35- 40 Е основно с поне 1-2 чаши вино ( месо, с гарнитура или хубава паста са около 22-25 евро поне ) + вино

Това е минимума според мен отиват към 70-80 Е на ден ако се храните сутрин, обед и вечер и си пиивате и ядете сладки и сладоледи.
Ако пък сте от онези, коит почти нищо не ядат или го карат на гироси и подобни неща, горе долу според мен минимума на ден е около : 35 евро.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 14:48 от BlackCat12

# 549

Здравейте и благодаря за линка към новия сайт на Колизеума.

Имам обаче следния проблем: Не намирам вече опцията за аудиогид за обиколката на Колизеума
Някой може ли да помогне.

Ако избера опцията "БИЛЕТ ЗА ПЪЛНО ИЗЖИВЯВАНЕ С ВХОД ЗА АРЕНАТА НА КОЛИЗЕУМА" на място мога ли да платя за аудиогид , но без да чакам на опашките за билети?
[/quote]
Марта, аудиогидове взехме на място след влизане в коридора на Колизеума. Не се чака на голямата опашка(ние бяхме с Рома пас). Опашката за гидовете беше около 15 човека, за около 15 минутки. 6 евро струват
На Арената не сме влизали, така и не питахме дали може с Рома пас.

# 550
  • Варна
Здравейте, до нашето първо посещение на Рим остава малко повече от седмица. Гледам на страницата със стачките една 24-часова за Рим на 26.04. Може ли някой по-ориентиран да ми каже за целия градски транспорт ли ще важи?

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 14:53 от stelsity

# 551
BlackCat12, да, така си е, аз просто сложих минимума.
Ако си купува човек и сладолед, ако със всяко кафе хапва по нещо към него...ако пие алкохол и на обяд и на вечеря, сумата нараства значително.

# 552
  • България
Здравейте,
На гара Термини, дали има възможност да се оставя багаж?

# 553
Това с джобните си е много относително и зависи как и за какво харчите .
Магнитпетата почват от евро нагоре, картичките от 50 цента .
Обедно меню с апетайзер, първо,второ и трето се намира за 15 евро, бира или чаша вино-4 евро.
Пиците започват от 4 евро до към 15-16 .
Както навсякъде може и с по-малко и с повече пари да минете без да правите сандвичи.

# 554
  • София
Здравейте,
На гара Термини, дали има възможност да се оставя багаж?
Има, да.

Общи условия

Активация на акаунт