Бившата жена на мъжа ми

• 26 189
  • 394
  •   1
Отговори
# 135
С недостатъчно средства не се справят. Липса на хубава храна, липса на забавления/ за децата са много важни/, липса на нормални дрехи, липса на нормални джобни, липса на спортни дейности и разходки, липса на достатъчно общуване с родителите… и в повечето случаи много обвинения и грозни скандали между родителите, заради мизерията. В класа на сина ми половината са като пълни сираци направо. Някои карат на порция картофи със сос за цял ден - от 7:30 до 17ч. Едно друго също гладуваше - нямат и за един дюнер, който е 6,50 лв. На него лично му помагах, с един чифт дрехи всички сезони, не бях виждала такова нещо ви казвам, топло, студено, друго няма. Не е виновно детето и въпреки всичко е много мило и добро дете. Има и още, които са точно на същото дередже, ще каже човек, че имаме един сезон. Други деца започват да лъжат, че са си загубили парите, които всъщност не са им дадени, и просят от госпожите, от съучениците, от някой родител навън по обяд, който си прибира детето. Гладни са. Ако това е справяне… Цените са в небето, Б-я е между първите пет държави в Евросъюза с най-високите цени на стоки и услуги. И в същото време е на едно от последните места по размер на заплатите. Аз писах с цифри тези дни, какво остава чисто от ниските заплати. Реално нищо. Има хора, които си подхождат, но мизерията ги променя и съсипва взаимоотношенията им. Или пък мисля грешно и не си подхождат, а тя е в ролята на живо оправдание, щом не успяват да измислят как да живеят по-приемливо, не знам.

# 136
авторката май съвсем умишлено си ги избира с бивши жени, по които да хвърля вина за неуспеха на връзките сѝ...
нямало свестен без деца, ама и с децата все не са свестни дето си ги намира...
май грешката е в нейния телевизор..да смени програмата

# 137
Тя, бившата, може съвсем целеносочено да се е активизирала да търси БНД, след като е разбрала за новата, за да я откаже.
Но вие прекрасно довършихте тази работа 😀

От тази тема разбрах, че разведен мъж с две деца, няма никакво право нито на нов шанс, нито на нова жена, нито на повече деца.

# 138
Вие наистина май не сте виждали такива бивши. И да, съвсем възможно е да го прави нарочно, за да създаде проблеми.

П. С. Бившата на мъжа ми очаваше да бъде возена всеки ден, а в почивен да ходи с нея на пазар, за да и носи торбите.

# 139
ако мъжа ти го правеше това с торбите и развозването, в нея ли щеше да е проблеът или в него, от твоята позиция?

# 140
  • София
Има право, разбира се, просто не трябва да е за сметка на децата от предишната жена, а новата трябва да разбере, че времето и средствата на мъж с деца, не са като времето и средствата на мъж без.

Иначе естествено, че е напълно възможно бившата да беснее и да прави всичко възможно да му стъжнява живота. Не го намирам за ок, но не й е и работа да го улеснява. Всъщност, би било работа и на двамата да се улесняват взаимно и да си помагат в новия път, но рядко се вижда.

Аз се чудя, ако не го държи изкъсо за издръжка и занимавка, дали този мъж, който не желае да взима децата да ги гледа, няма да започне да забравя да превежда парите, и дали няма да разреди срещите с децата? Колко мъже забравят за тези неща, щом има жена, която да отглежда потомството?

# 141
В него, разбира се. На нея евала и правя. Пробва се.
Като видя, че не се получи, се прехвърли на сина, майка си и други роднини.
Не е луд, тоя дето яде баницата...

# 142
новата на бившия ми и тя много вилнееше, че им преча на щастието и си измисляше, че аз съм проблем, а аз толкоз да се радвах, че си е намерил жена и ще спре да ме занимава с глупостите си..
откакто ѝ пратих подаръци за една Коледа и купувах подаръци на детето ѝ за рожденни дни съвсем ме намрази, че вече нямаше как да ме изкарва злата бивша.. Joy
истината е, че ѝ се искаше да вярва, че проблема не е в него.. от сума ти години нито живеят заедно, нито дете имат, но виновна не е бившата, това е положението...

# 143
новата на бившия ми и тя много вилнееше, че им преча на щастието и си измисляше, че аз съм проблем, а аз толкоз да се радвах, че си е намерил жена и ще спре да ме занимава с глупостите си..
откакто ѝ пратих подаръци за една Коледа и купувах подаръци на детето ѝ за рожденни дни съвсем ме намрази, че вече нямаше как да ме изкарва злата бивша.. Joy
истината е, че ѝ се искаше да вярва, че проблема не е в него.. от сума ти години нито живеят заедно, нито дете имат, но виновна не е бившата, това е положението...
Е ти па съвсем си я лишила от основания за семейни скандали... Що не се смили поне малко бе, може такава да е била жената по природа... Joy

# 144
След 10 години някак не ми се вярва бившата да тръгне да се пречка и да мъсти. Обидата и отмъстителността обикновено се изживяват след първите няколко години. Или той досега не е имал връзки с жени?
Освен ако новата се е опитала рязко да притвори кранчето и ограничи помощта и грижите към децата, които в нейните очи са грижи и пари за бившата. И като чета, че при проблеми той се кара с авторката, нищо чудно да е така.
...
От тази тема разбрах, че разведен мъж с две деца, няма никакво право нито на нов шанс, нито на нова жена, нито на повече деца.
Тайс, къде го прочете това 😀
Със здраве да се ползва от новия шанс, новата жена и новите деца. Ако иска.
Само нека новата жена не застава между него и старите деца под формата на спасяването му от старата хартия 😉 Просто е нередно!
Освен това, по думите на авторката те са от една година заедно! Досега би трябвало да са изяснили разните по-специфични въпроси във връзката и момичето да е наясно ще ги бъде ли или не. Заради нея си, не заради него. Той май си е добре. Има си деца, къща, млада жена да го топли...
Всъщност тя е тази, която има право на дом, семейство и деца, а го профуква с към 45 годишен чичо.

# 145
  • София
По-лесно е да се обвинява бившата, че е луда, отколкото да се признае, че мъжът не е читав. Не се задава въпросът, а той на нея защо е бивш?

# 146
Ако  след развода, двама родители искат споделено родителство, то е неизбежно родителите да комуникират помежду си. За мен такива, които успяват да поддържат цивилизовани отношения след развода са за похвала - решили са, че обичат повече децата си, отколкото мразят бившия. Защото в един момент опира до там.
Разбирам, че н ѝ е лесно на авторката, но си е взела употребявана стока. Разведения не е като ергена – има багаж, усложнения.
Трябва да го приеме или да смени мъжа.

# 147
Птиче, ами 10 страници се намила колко скъпо удоволствие е за разведен мъж с деца, да си има нова жена. То сметки ли не бяха колко струва едно дете, то задължения ли не му се вмениха, то какви ли не оправдания за действията на бившата, дори съвсем неправомерни.
Тук всяка, незнайно защо, се припозна в бившата 😀.
Истината е, че човекът е читав и не е хубаво така на авторката да и се обяснява, че няма никакво бъдеще с него. Този човек е оставил безвъзмезно жилище на бившата и децата, плаща си издръжката, купува, води. Ама не искал да ги взема. Е, само който не е имал деца на 18 и 13, не може да схване, че тези тийнове в почивните дни може би въобще не им е приоритет да отидат да спят у тати, а си имат по- забавни неща за вършене. Ама не, лош, та лош, че си има нова млада жена 😀

# 148
тя авторката иска да се "справи" цивилизовано с бившата, каквото и да значи..
мъжът ако е толкова хубав няма да позволи тази бивша да им пречи, това е...
а тя да спре да дава пари за издръжка на неговите деца..елементарно е..
тя самата няма ясни граници, а иска другите да имат..

# 149
Стига, дее! Въобще не говорим така! Що сега го извъртя и ти 😡
Не новата жена е скъпо удоволствие за мъжа, а мъжът с двете деца за жената. И не я отказваме, а съветваме умно да мисли.
За пари заговорихме, защото авторката се опита да каже как много се харчел таткото за децата и как бившата го изнудвала.
Ми не, не е така. Скъпо удоволствие са децата, особено днес, и ако мъжът беше в семейството, много повече щеше да дава за тях. Сега минава само с леко изтръскване 😉

Общи условия

Активация на акаунт