Бившата жена на мъжа ми

• 26 166
  • 394
  •   1
Отговори
# 270
Василиса, за гумите. Сумите не са ми били водещи никога (щот' съм и аз бяла птица).
Но, ако моите гуми не може да приюти, то си представям за мен самата. Рядко дребнава съм.

# 271
Много са ми странни някои коментари.

Ама вие сериозно ли смятате, че като се разведе жена, има право да вика бившия да и носи пазара и да й оправя колата?
Да викнеш да ти помогнат инцидентно за пиян син е съвсем друго, явно тук си е просто нормално мъжът да скача на всяко обаждане при бившата.

За децата всичко е ок, но той вече е бивш и не може да има същите отношения с жената, ако има намерение да има връзка.

Като скъсаш с някого, късаш и оставаш в любезни отношения заради децата, освен ако не смяташ да стоиш ерген завинаги.

Иначе човекът има право да отделя колкото иска за децата си ПРИ УСЛОВИЕ че няма да седи на гърба на новата си жена да го издържа.

И ако все пак го прави, авторката по-добре да зареже тая работа.

Трябва да си доста добре финансово, за да отглеждаш 3 деца, та мисля, че той няма да е много очарован от идеята за деца и с нея.

Но пак подкрепям , че е ненормално да е толкова подчинен на бившата си жена.

# 272
Къде видяхте, че при конкретния казус бившата вика мъжа да й носи покупките? Това беше бившата на мъжа на Сорша. Извикала го е да й смени гумите, това е 2 пъти годишно. Все пак една смяна на гуми струва 60 лева, да й ги беше дал, ама няма 😆 Авторката се оплаква, че го търси във връзка с децата, което е нормално, предвид възрастта им. Но големият й проблем са парите, които той дава за децата си, не за бившата, които й се виждат много, щото няма деца и не знае колко пари отиват за деца на тази възраст. Прави сметка на заплатата на бившата, която също изплаща ипотека обаче, понеже на мъжът явно не му стигат парите, щом се налага "неведнъж" авторката да му дава 500 - те лева за издръжка. Там е драмата, не че бившата не оставя влюбените гълъбчета на мира... И повечето хора тук я посъветвахме да го остави този и да си търси свободен мъж, на нейната възраст. Че с този деца няма да има, че я използва за финансова патерица, и за други неща, естествено. Ама тя е решила, че бившата е виновна в случая, как така ще взима двойна заплата, пък ще иска от бащата над великите 500 лева... И ще го занимава с децата, с техните уроци, нужди... Ми, това е положението. Сама си е виновна, това не е първата й неуспешна връзка с доста по възрастен, разведен мъж с деца. И както каза друга съфорумки, явно въпросните мъже не ги предразполага да се размножат с нея. Та не й е виновна наглата, озлобена и отмъстителна бивша. Да си намери такъв без деца, ама тя има комплекси и не може - всички млади и свободни мъже били престъпници, алкохолици и наркомани... Следва един модел на поведение, който е губещ за нея. Хем иска семейство, деца, хем се преструва, че приема чуждите деца, хем не й е ок... Тя да си прецени кое й е важно. Но не и да обвинява бившата.

# 273
Кога е приемливо една майка да се обади на бащата на детето ако е разведена? Или от криворазбрана гордост трябва да тегли всичко сама, да не би случайно да му попречи на втория шанс.
Сега по празниците звъни една приятелка в 11 вечерта с молба за помощ. 16-годишният й син излязял с приятели и те й се обаждат, че се е напил и не могат да се оправят. Той е голям физически 190см, сигурно 85кг, а тя е слаба и ниска. Та мъжът и синът ми ходиха по спешност по нощите да помагат. За мен това е странно, молиш за помощ при такъв спешен случай приятели, а не бащата, ако и да сте разведени.
Така се получава, ако бившия има навика после да начуква канчета, как не се грижи добре за детето, не го възпитава добре, не може да го контролира, и колко некадърна майка е в крайна сметка.
Да не говорим че някой индивиди плащат издръжката единствено по задължение, а за детето не се сещат дори да се обадят да попитат как е.

# 274
Випросният "чичко" просто не отговаря на очакванията на авторката и няма как да отговаря, освен ако заплатата му не стане ненадейно тройна.
Не е виновна нито бившата, нито децата. Човекът си има багаж и това е.

# 275
  • София
Скрит текст:
Много са ми странни някои коментари.

Ама вие сериозно ли смятате, че като се разведе жена, има право да вика бившия да и носи пазара и да й оправя колата?
Да викнеш да ти помогнат инцидентно за пиян син е съвсем друго, явно тук си е просто нормално мъжът да скача на всяко обаждане при бившата.

За децата всичко е ок, но той вече е бивш и не може да има същите отношения с жената, ако има намерение да има връзка.

Като скъсаш с някого, късаш и оставаш в любезни отношения заради децата, освен ако не смяташ да стоиш ерген завинаги.

Иначе човекът има право да отделя колкото иска за децата си ПРИ УСЛОВИЕ че няма да седи на гърба на новата си жена да го издържа.

И ако все пак го прави, авторката по-добре да зареже тая работа.

Трябва да си доста добре финансово, за да отглеждаш 3 деца, та мисля, че той няма да е много очарован от идеята за деца и с нея.

Но пак подкрепям , че е ненормално да е толкова подчинен на бившата си жена.

Има малка разлика между просто бивша жена и бивша жена, която е и майка на децата ти. Пак може да прекали тази жена, разбира се, но когато отглежда децата ти и те пряко и коствено са засегнати от нейното благосъстояние, тогава е резонно да се откликва по малко по-различен начин. С тази жена, иска не иска, мъжът е свързан минимум докато децата станат самостоятелни. Докато бившата жена е просто бивша, и с нея не е нужно нищо да ви свързва, и нищо не предполага за нея да се търчи изобщо.

Авторката, както ревнува от бившата, си представям какви сеири ще станат, ако и тя проима деца с въпросния. Тогава вероятно ще мери колко внимание дава на "бившите" деца, и колко на техните. Някои хора могат да бъдат в конфигурации с бивши, деца от предишни връзки и т.н., други не могат.

# 276
е тя отсега и на сина големия се дразни, освен на бившата..
на малкия все още не, щото я харесвал..ако ѝ се сопне веднъж, като го тресне пубертета, ще е до там с харесването му..
определено не е от типа жени, които търпят "багаж" и не знам защо се навира в толкова сложни конфигурации, освен от мазохизъм..

# 277
Според мен повечето жени биха се дразнили. Получава се един когнитивен дисонанс - хем мъжът върши своите задължения и е отговорен баща, чувстваш вина, че ревнуваш от малки деца, сякаш си егоистка и материалистка и искаш да извадиш залъка от устата на тийновете и да завземеш времето с баща им, хем егото и сърцето ти ревнуват и усещаш, че животът ти се върти около ангажиментите и проблемите на друго семейство. Не можеш да си спонтанен, не можеш да изживееш началната романтична фаза на двойка без деца. Не виждам нищо срамно да си кажеш "това не е за мен".

# 278
  • София
Разбира се, че няма нищо срамно. Желанията на авторката са напълно нормални. Просто не са реалистични спрямо ситуацията, която е усложнена. Съответно, или трябва да настрои желанията си или да потърси ситуация, която ги позволява. А тя се чуди как да промени ситуацията, което напрактика е невъзможно.

# 279
Не е задължително авторката да е дебела и грозна.
Понякога жени с липсваща бащина фигура в детството, или жени, които не са получили достатъчно сигурност в детството си, избират по-възрастни мъже.
Тези жени виждат любовта като грижа. Затова и тези жени ще се грижат за болен мъж, ще готвят на деца, които не са техни и т.н.
Затова и гумите са такива драма - защото на авторката й се иска този мъж да прояви някаква грижа към нея, дори като нещо толкова банално, като някакво място за склад.
За съжаление обаче от този мъж грижа няма да види. Той се грижи за децата и бившата, а авторката използва и вероятно гледа на нея като на балък.
Не само няма да прояви грижа към нея, Ами и още повече ще я използва и товари.
Авторке, не бъди глупава.
Хубава или не има стотици мъже, които ще ти се радват и биха искали да имат деца с теб.
 Илюзията, че някой ще се грижи за теб и ще гледа твоя интерес я забрави - ти ще трябва да се грижиш за себе си и за своя интерес, за да можеш след няколко години да се грижиш и за дете.
С този мъж бъдеще нямаш, както ще се убедиш и сама. Затова те съветвам да орежеш загубите и да си търсиш късмета другаде.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 13:02 от gotemperor

# 280
С две думи  - каквото и да направиш, децата няма да изчезнат от картинката.

# 281
На мен честно казано ми се вижда и малко прекалено деца на тази възраст да излизат всеки ден с баща си.

Поне повечето тийнове това не им е приоритет

Може би и той малко се е прилепил към тях, само спекулация разбира се.

# 282
  • Бургас
"Затова и гумите са такива драма - защото на авторката й се иска този мъж да прояви някаква грижа към нея, дори като нещо толкова банално, като някакво място за склад."
Ако в този склад бяха негвите гуми, нямаше да има проблем. Оставете тоз гараж. Не е гаража, а гумите или по - скоро собственичката им. Но пък ми е чудно колко жени смятат, че редовния секс с даден мъж и връзката с него им дава право на разпореждане с имотите му.  /това е друга тема, но ми е сранно как "той трябвало"/
***да не се окаже, че гаража е бил СИО и сега е просто 50/50.

Двама възрастни сядат и се договарят кое и как. Ако има различия хващат в раззлични посоки. Не кибичат във връзка, която не им е ОК. То ако първите 6-12 месеца няма пълен комфорт в една връзка, после идея нямам какво точно трябва да е.

# 283
Доколкото разбрах авторката има присъстващ баща, който всъщност се занимава с тези битовизми и гуми. Не всяка връзка с по-възрастен мъж е резултат от липсваща бащина фигура, дори и в психологията все това да се изтъква. Има две двойки в моето обкръжение с почти 20 години разлика. И при двете жените имат добри отношения с бащите си, родителите им са от 30 години в брак и имат стабилни семейства, бащите им помагат, ремонтират, боядисват, развозват. Всъщност точно този модел на мъжа, който се справя с всички "мъжки" дейности, вари ракия, шпаклова, боядисва, сменя ВиК инсталация, бърка бетон, сменя гуми, които в днешно време са много далечни на повечето млади мъже, е възможно да тласнат жената да търси мъж, подобен на баща си, от по-старото поколение.

# 284
О, да, мъжът ми хич го няма в тези дейности, и желание няма. А баща му много умее.

Общи условия

Активация на акаунт