Синът ми е глух

• 22 053
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Едва ли ще кажа нещо ново, но ужасно съжалявам за това което е станало. Дано всичко мине благополучно!

# 76
Цитат
Скъпа Петя, не се предавай духом, защото детето ти може да бъде един съвсем пълноценен човек. Има толкова много области на науката и изкуството в които хората с подобни проблеми се изявяват гениално. Когато едно сетиво е наранено, другите стават по-чувствителни.
Не губи кураж, каквото и да става.
Прегръщам те!

Скъпа Петя!
напълно подкрепям казаното от тази мама!
А иначе съм чувала, че имплантирането има много добри резултати, вие не сте закъснели, слава богу, и ще можете да опитате първо това. Важното е да не падаш духом, та ти имаш едно прекрасно създание до себе си! Бъди силна!

# 77
  • София
Много съжалявам Sad  Бъди силна и вярвай, че нещата могат да се оправят и все пак има шанс детенце да чува и да ти говори с най-сладкото гласче:)
Не съм предполагала, че толкова тъжни теми ще има напоследък, но се моля за най-добрия изход и за повече радост  Confused

# 78
  • в края на града
Момичета, благодаря ви за милите думи и подкрепата. Сега съм по-добре, сутринта бях много депресирана, в момента се мъчим малкия да привикне със слуховите апарати, сутринта пищеше и не ги искаше, плашеше се от гласа ми като му говорех  Sad , успокои се чак като го гушнах и започнах да му пея "Мила моя мамо" с нея го приспивах и като си представих колко пъти съм му я пяла и той не ме е чувал, направо ми се скъса сърцето... Затова ревах, ревах и реших тук да си поизлея мъката...
Но сега съм по-добре, стегнах се и гледам само напред. Не сме убедени че не се е родил глух, но като си спомняме разни случки с Илиян като бебе си мислим, че е чувал. Може и да е имало някакво увреждане, но напълно... Не знам, няма някаква общоприета причина това да е станало, може би като се проведат изследванията ще се разбере. Засега лекарите приемат, че така е роден, което го прави подходящ за трансплантацията, искат децата да са от 2-5 години, да са напълно глухи и изследванията да са добри. Остават ни изследванията, ще ги правят чак след 6 месеца, сега ще носи слуховите апарати, които ще стимулират само нерва на ушето, но едва ли ще чува добре с тях, всъщност казаха ни, че няма да чува. Това е, иначе сме ходили точно при доц.Спиридонова, търсихме и друго мнение във Военна болница, всеки говори за операция. Лошото е, че в България ги правят чак на 2 години, но пък от тази година  Здравната каса поема и сумата на инплантанта, преди е поемала само операцията. Така че не става въпрос и за пари... Е, на Запад правят такива операции от`79 година(тук от 5 години), правят ги и на новородени, тук на малки деца не смеят (всъщност от Военна болница ни предложиха да екпериментират на него и да направят операцията на година и 6 месеца, но експерименти с детето ми не искам...). Остава ни да чакаме и да се надяваме, че изследванията ще са наред, а през това време има много работа с мъничето, да го учим да говори, да отчита по устните, да ходи - ние се чудехме защо не прохожда, ходихме по невролози, ортопеди, а се оказва, че слуховия апарат е свързан с органа на равновесието и затова ще му е по-трудно...
Момичета, още веднъж ви благодаря за подкрепата! Бях започнала да се затварям в себе си, а това би било много вредно за бебока. Сега се стягам и само напред...

# 79
Мила Петя,
съжалявам за това което ви е сполетяло. Искам да ти кажа само, че не бива да задържаш проблемите и чувствата си в себе си, а да ги споделяш. Само така хората могат да те разберат и да ти помогнат. Споделяй и с нас, тук във форума. Ние сме с теб и ще те подкрепяме с всички сили.
Кураж!
Ще се моля за теб и детенцето ти!

# 80
  • Варна
Петенце, радвам се, че се чувстваш малко по-добре!

Цитат на: PetiaK
плашеше се от гласа ми като му говорех  , успокои се чак като го гушнах и започнах да му пея "Мила моя мамо"

Мисля си, че щом се плаши от гласа ти, значи те чува и слуховите апарати действат - не може глухотата да е пълна?!

# 81
Отново се включвам, защото ми се струва, че трябва по-ведро да се гледа на случилото се. При положение, че детенцето е живо и здраво и със запазен интелект, това че слухът му е увреден не би могло да бъде пречка за пълноценен живот! Ще ви дам пример как в Щатите още през 40-те години на миналия век са гледали на нещата.
След като разбрали, че синът им е глух, холивудският актьор Спенсър Трейси и неговата съпруга били успокоени от специалиста със следното: "Г-жо Трейси, вие сте благословена сред жените! Вие ще имате много интересен живот!". След това им обяснил, че детето може да се научи да говори и да прави всичко, което могат и чуващите, но те ще имат много работа. А тогава слуховите апарати и кохлеарните имплантати са били научна фантастика!
Всеки проблем има разрешение, стига да има мотивация. А мисля, че Петя има!!!
Успех!

# 82
Искрено съжалявам за това, което трябва да изживеете и ви желая успех.

# 83
  • Му Кинд Оф Плаце
Мило момиче,
искрено съжалявам да прочета такава новина.
Това, което е хубаво е, че сте го открили рано и има процедура за слухоият имплантант.
Наши приятели сложиха такъв на сина си, когато беше около 4 - 5 годишен и вече чува и говори като картечница-7 годишен.
Пожелавам ти много сила, защото ще ти е нужна и дебела кожа, за да устоиш на изказванията на разни тесногръди, необразовани хора.
Ако искаш, тези приятели се преместиха в София, за да е близо до логопед и за да му сменят батерията. Считам, че ако й звъннеш, няма да откаже поне да ти отговори на някои въпроси. Ще ти изпратя телефона й на лични, ако желаеш.
Отново моите най-искрени съжаления.

# 84
  • в края на града
Цитат на: chockolina
Петенце, радвам се, че се чувстваш малко по-добре!

Цитат на: PetiaK
плашеше се от гласа ми като му говорех  , успокои се чак като го гушнах и започнах да му пея "Мила моя мамо"

Мисля си, че щом се плаши от гласа ти, значи те чува и слуховите апарати действат - не може глухотата да е пълна?!

В едното ушенце има остатъчен слух, нещо от рода на 100 децибела. Слуховите му апарати са много мощни и с тях чува звуци, дори и от говор, но не може да разграничи какво му се говори. Просто чува нещо, може би някакво буботене, така ни го обясниха  Sad ... Но е добре, защото дори и това, помага при упражненията и рехабилитацията.

# 85
  • Варна
Млиа Петя,
искрено ви съчувствам.
Просто не намирам думи. Другите момичета са ти казали всичко, за което ми идва наум в момента.
Само да добавя, че преди два дни при Гала имаше дискусия точно за такива дечица и там имаше една дама, която каза че имало асоциация на родителите на деца с увреден слух. За съжаление не запомних името. Може би ако потърсиш хората от тази асоциация те ще могат да ви окажат подкрепа в този толкова труден за вас момент.
Адреса на асоциацията е :
http://www.ardusbg.com/

# 86
  • Букурещ
седя, и рева, рева като малко дете, рева и не си спомням от кога не съм ревала така.........от години може би......а иначе съм силен човек............човек, който не си изразява лесно емоциите, ама.....

Точно Днес, ми се събра много, ужасно много.

Мила Петя, искам да се присъединя към останалите мами от форума - дръж се, най-важно психически.
Имаш разкошно малко съществео, гледащо хитро от снимката на профила ти, разкошно дете, за което си струва да се борите ти, и таткото.
Живеем  във време когато за подобен проблем съм сиигурна, че има разрешение.
Твоето малко момче ще поране, и ще стане голям мъж, с който ще се гордееш!!!

Само недей да рухваш психичеки, това няма да е добре за детенце, то има огромна нужда от теб, от таткото и продължавайте да му показвате колко много го обичате.

Вярвай само в позитивното и в това, че всичко ще се оправи не след дълго време.

вярвай...

# 87
Включвам се като дете на глухи родители, израснала сред много глухи, с глухи приятели, работила известно време сред глухи. Познавам глухи, които говорят и такива, които ползват жестомимичен език. Искам да кажа, че са си пълноценни, много пъти съм се чувствала повече сред "свои" именно сред глухи.
Кохлеарните импланти не са единственият начин детето да се научи да говори и да се социализира. Има много и най-различни успешни методики.
Отново давам координатите на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух - много деца там говорят отлично, учат в нормални училища, имат чуващи приятели и т.н.:
         ул. "Денкоглу" 12 - 14
         офис 301
Тел./Факс:
         (02) 987 26 46
http://www.ardusbg.com

Пожелавам ти много издръжливост, защото ви чака много много труд, но съм сигурна, че ще се справите.

Сестра ми учи Специална педагогика - Слухово-речева рехабилитация в СУ - там има няколко глухи студенти, познава групата "Жестим" - които пеят с жестомимика, занимава се с група нечуващи студенти в НАТФИЗ, а познава и доста глухи от НХА и др. Ако искате да се срещнете с такива хора, мога да ви свържа с нея.

Единствената ми цел е да ви убедя, че децата ви имат абсолютно целия нужен потенциал, за да бъдат пълноценни хора.

Поздрави!

# 88
Мила Петя, не знам какво да кажа освен да бъдете силни, шансовете са добри а и медицината напредва постоянно. Желая ви успех и това сладко слънчице да се оправи!
Прегръщам те!!!

# 89
  • София
Петя, това, което ви се е случило, е страшно, но не е ужасно. Има изход и със сигурност ще го намерите! Вярвай в това! Сигурна съм,че ще преобърнеш света, но ще намериш най-доброто решение за твоето прекрасно детенце!

Преди ден-два в предаването на Гала говориха за увредения слух на децата. Имаше една жена, която беше председател на Асоциация на децата с увреден слух-някакво такова беше името на асоциацията, но не съм сигурна дали беше точно това. Ако успееш да се свържеш с тази асоциация, може би там ще получиш полезна информация. Опитай да получиш координатите им и от предаването на Гала. Излъчиха го съвсем наскоро-мисля, че беше тази седмица.

Желая ви успех и изпращам много прегръдки на чудесното ти детенце!

Общи условия

Активация на акаунт