Прах, прах

• 5 961
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • София
На бялото малко по-бавно почва да се вижда прах, не че не е там, но на черно си личи всяка прашинка. Независимо от цвета си иска чистене. Той си е там.

# 31

Точно обратното виждам аз.
Бюрото е черно и носи доста повече на прах от бялото.

Но си трябва чистене, няма как иначе.

# 32
  • София
Е, не знам какво значи носи, само от личен опит говоря...
На тъмни и черни мебели минавам и след 15мин точно пак виждам прах как се заформя... На белите минавам и... Ами мога да си живея без да забелязвам прах няколко дни... Не, че го няма.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 14:36 от Angel_Dust

# 33
Без да се обиждате, но тоя прах на снимките на всеки цвят ще си личи. Сега сменям мебели в коридора - редовно чистене, а зад шкафа с обувки пак вълма прах и мъхчета. За няма и половин година са се събрали. За труднодостъпни места купих една бърсалка с дълга дръжка, толкова невидим прах обира от иначе видимо чисти места. Преди време опитах да си правя интериор с вълнени пътеки и килимчета, ужас беше. Ако пропусна един ден чистене, в краката ми се заплитаха пухчета мъх и прах.

# 34
То ако е само до това дали се вижда, слагаш едни по-плътни пердета и в сумрака не се вижда никакъв прах с месеци 🤣

# 35
Много е тегаво почистването на книгите. Единственото работещо при мен решение беше да се затворят зад вратички - без значение дали плътни или прозрачни.

Още не съм намерила решение за ламелите на радиаторите.

# 36
Повечето ни мебели са бели и прахът си личи след един-два дни, ако не съм минала. Роботът чисти ежедневно, а веднъж в седмицата минавам с прахосмукачка недостъпните за него места. Имаме няколко шкафчета и едно пиано естествена дървесина, сякаш там най-малко си личи праха. Ползвах пречиствател за въздух на Цептер известно време, бих казала, че имаше ефект, обирах праха веднъж в седмицата.

# 37
Има значение къде е жилището спред мен. В България бършех прах ежедневно, тук един път седмично, че и по- рядко. Иначе текстил имам, завеси, килими, както на мен ми харесва. За мен това е уют.
Къде е това тук?

# 38
За намаляване на домашния прах на първо място е важно прахосмукачката да е с воден филтър! Обикновените прахосмукачки с торбичка разпръсват много голямо количество фин прах при работата си.
Вече ако става дума за здравето - ние премахнахме всякакви меки настилки, пердета. Заменихме завивките и шалтета с подходящи непрахозадържащи материи, които пера на високи градуси, ползваме протектори на матраците. И вероятно сушилнята също спомага за намаляването, като гледам колко мъх събира при всеки цикъл.

# 39
За намаляване на домашния прах на първо място е важно прахосмукачката да е с воден филтър! Обикновените прахосмукачки с торбичка разпръсват много голямо количество фин прах при работата си.

Това може да е било вярно някога, но сега всички прахосмукачки имат краен хепа филтър, в това число и тези с воден филтър. И след този филтър излиза еднакво чист въздух. Ако само водата беше достатъчна защо слагат и хепа филтър?

https://vimax-karcher.com/bitova-tehnika-karcher/prahosmukachki- … ?product_id=12438

# 40
За защита на мотора?

Хепата да не го мислите за някакъв кой знае какъв па филтър...чудодеен...

# 41
Разбира се, че не е чудодеен, но просто е най-ситният на пазара. И при наличен хепа филтър ще излиза еднакво чист въздух от всякаква прахосмукачка. Е, може с водния филтър хепата да трае по-дълго до смяна, но не за това се говореше.

# 42
Мислиш че хепата на 101 процента ти улавя прахоляка ли?
Аз не смятам така...и ако има вътре по-малко прах, както е с водният филтър, защото прашоляка се улавя с водата, част от него де, то и по-малко ще изпуска навън...а с торбичка или контейнер целият прахоляк си циркулира вътре и има много повече какво да излиза и навън. Това ми е логиката на мен...

# 43
Преди няколко седмици имах щастието да имам достъп до Кирби за почистване. Ми... Стаите няколко часа миришеха, както след прахосмукачката на баба преди 30 години. Ся, че е изсмукал повече, от колкото тази на баба - ясно е, но този във въздуха след това си е там.
Само веднъж съм чистила с Рейнбоу, но беше специална ситуация и не помня дали имаше същия ефект.

# 44
Мислиш че хепата на 101 процента ти улавя прахоляка ли?
Аз не смятам така...и ако има вътре по-малко прах, както е с водният филтър, защото прашоляка се улавя с водата, част от него де, то и по-малко ще изпуска навън...а с торбичка или контейнер целият прахоляк си циркулира вътре и има много повече какво да излиза и навън. Това ми е логиката на мен...

Не, не улавя на 100%, но и тази с водния филтър го има, нали? Значи накрая пак разчитат на него за финото изчистване? Единствено може да се задръства по-трудно, но навън ще излиза еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт