Малка стая за разнополови тинейджъри

• 1 711
  • 30
  •   1
Отговори
Децата ми са на почти 11 и почти 16 години, момче и момиче са. За съжаление за сега се налага да делят една стая, която е малка. Ремонт не й е правен в последните 10 години. Ще се радвам на реални снимки как сте се справили с този казус, както и на практични идеи. Без двуетажни легла.

# 1
Нямам отговор на конкретния въпрос, но мога да кажа как едни близки решиха проблема - дадоха родителската спалня на момчето, което е по-голямо, детската остана на момичето, а в хола сложиха разтегателен диван с топ матрак, на който спят родителите. След като момчето се изнесе, родителите си взеха спалнята обратно.

# 2
Най-вероятно и това ще стане, но за момента децата се разбират и не са изявявали желание да са в отделни спални. Аз също докато станах студентка бях в една стая с брат ми.

# 3
Искаш да си снимаме реалните детски стаи, а ти даже не си снимала стаята си за ремонт.
Какво значи малка стая 15 кв 20? Какво разпределение на врата прозорци  имаш, тераса?

# 4
Хубаво би било да се даде скица с размери, врата, прозорец, комин/ниша, ако има такива. Моите са разнополови също, на 14 и 10 са, стаята е 3,5м/3,5м и леглата им са ъглови и единични.

# 5
Щом неискаш двуетажни, значи спят отделно, или на спалня? Зависи колко е малка. Може разделител/ завеса, временно.

# 6
Тя не иска завеса. Иска снимки на реални стаи Simple Smile

# 7
# 8
На мен ми допада тази идея. Тя може да е само част от стаята и децата да имат общи части, но по този начин има уединеност, която е важна за тинейджърите. Да не отговарям на условието да няма двуетажни легла, но не виждам проблем момчето да е горе.
Това двуетажно легло не е като другите, където всяко движение на горния се усеща от долния.

Ето о още малко идеи в търсене на руски

https://www.ivd.ru/dizajn-i-dekor/detskaa/detskaya-dlya-malchika … ohnoveniya-103572

https://mamka.moscow/dizajn-detskoj-2-detej-idei/

И тази идея ми допада

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 22:27 от the Дорис

# 9
И на мен ми допада тази идея, но тя предполага една не много малка стая, от двете страни на леглото има по 1,50, т.е стаята е поне 4м/3,50. А и височината ми се струва, че е повече от стандартната 2,50. Иначе е готино, да.
Вариант е и легло-сандвич, което през деня ще е прибрано, но все пак за ежедневно спане едва ли ще е много удобно.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 22:33 от Mama Ru

# 10
Тя не иска завеса. Иска снимки на реални стаи Simple Smile
Четенето с разбиране май не ви е силната страна. Писала съм, че ще се радвам на реални снимки и на практични ИДЕИ, а  не на адреса на апартамента Ви. ПМоята стая ще снимам утре като намеря време, защото децата ми спят и благодаря за идеята със завесите, както и на всички, които се    опитват да помогнат. Саркастичните коментари може да запазите за себе си. И да, децата спят на отделни единични легла и за мен това е единствения правилен вариант.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 23:26 от __EtnA__

# 11
На твое място бих се радвала на саркастичните коментари.
Защото може да получиш и реалистични.

# 12
Какъв Ви е проблемът?

# 13
  • София
Ето тук съм събирала идеи в Пинтерест.

# 14
След като децата спят на единични легла и това единственият правилен вариант, за какво е темата? Размери няма, а са важни за каквито и да е идеи... сегашното разпределение е неясно...
Моите спят в двете спални, защото са разнополови с 6г разлика и не смятам за правилно да делят една стая. Всяко си има нуждите и личното пространство.

Стая за 11 и 16г не е детска стая, по-скоро отива като стая в общежитие - легла, бюро и гардероб...

Общи условия

Активация на акаунт