Малка стая за разнополови тинейджъри

• 1 724
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Не обръщай внимание просто, повечето сме тук за "сеира", дет се вика. Щом стаята е малка, то не е чак толкова, щом са и на единични легла. Временният "евтин" вариант е завеса или разделител има доста евтини, китайски. Пак е някакво решение, влизат, но всеки си "отива" в неговата част. Така ще могат да се преобличат на спокойствие. Аз също съм деляла една стая, 3г. Еми, не е хубаво, ако имаше 1 перде щеше да е супер, защото се преобличах в тоалетната. Та, най-евтиният вариант е това, докато се намери решение. Другото е "стена", гипсокартон, но няма смисъл щом е малка стаята, а и не ви е за доста време. (Виждам, че търсите някакво решение.)

# 16
Хм, тук не става въпрос дали се разбират, а че не е удачно на такава възраст да са в една стая. Помислете върху варианта да отстъпите спалнята си. Сякаш не сте били на тази възраст и не разбирате особеностите, потребностите и нуждата от лично пространство. Явно не забелязвате, че са пораснали и още си играете на детски стаи.
Съжалявам, че е извън темата, но е нелепо при положение, че има вариант да са отделно.

# 17
Ако се търси идея за реална детска стая, трябва да са дадени поне размерите и разположението на врата и прозорец, за да могат съветите да са адекватни.
А така просто... Пак ли правим нечия статия?

Всъщност най-адекватния съвет вече са го дали – за разнополови тийнейджъри е най-добре да спят в различни стаи. Мисля, че няма нужда да се обяснява защо.

# 18
Може гардеробът да се обърне така, че зад него да е едното легло - на момичето и така то да има поне малко лично пространство.

По-разумният вариант и според мен е децата да отидат в голямата - вашата стая, или кухнята да се превърне в спалня за едното дете, а някъде да се направи кухненски бокс. Тоест, или преградена стая, или две отделни, с цената на някакъв компромис. Това направихме ние за разнополовите си деца, когато взеха да поотрастват.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 09:02 от Uncommon

# 19
Ясно е, че е най-добре децата да са в две различни стаи, но ако няма къде да преместят едното дете? Ако жилището е от две стаи само, къде да отидат родителите? При цените на жилищата последните няколко години повечето хора трудно биха купили изобщо.

# 20
Ясно е, че е най-добре децата да са в две различни стаи, но ако няма къде да преместят едното дете? Ако жилището е от две стаи само, къде да отидат родителите? При цените на жилищата последните няколко години повечето хора трудно биха купили изобщо.
Ясно, и ние едно време сме се бутали 6 човека в апартамента на баба ми и дядо ми, обаче изглежда авторката има свободен хол. Колкото и да се разбират сега, 11 годишно момиче тепърва влиза в пубертета. 16 годишното момче скоро ще порасне и може да мисли да се изнася от жилището на родителите си, така че аз ако бях на мястото на авторката, щях да преотстъпя на тийнейджъра родителската спалня за няколко години и да спя с мъжа в хола. Това е и най-евтиният вариант без драстични ремонти. Трябва само един разтегателен диван.

# 21
  • Варна
Ясно е, че е най-добре децата да са в две различни стаи, но ако няма къде да преместят едното дете? Ако жилището е от две стаи само, къде да отидат родителите?
В случая явно има втора спалня, с такова впечатление останах. И ние си дадохме спалнята на сина, когато стана 1 клас, и се преместихме в дневната. Не е приятно никак (за нас), но това е положението. Едно дете има нужда от лично пространство, разнополови тийнове още повече.

# 22
Не тропай така с краченце, че прави лошо впечатление.
Не е готино да искаш мнение и време от хората, а да снимаш когато ти намериш време.
Понеже и аз не се ориентирам в ситуацията ще предложа бюджетно разделяне с рафт. Едновременно ще се осигури малко лично пространство и може да се използва двустранно за съхранение. След ремонта може да се ползва отново в същата или друга стая. Нещо такова.

Иначе се присъединявам към мненията за разделяне на децата.

# 23
  • София
Аз съм израснала с двама братя. В един момент родителите ми отделиха част от хола със секцията. Моята "стая" беше зад секцията. Но холът беше голям и даваше такава възможност. Имах легло, нощно шкафче и малък гардероб. За бюро не остана място, но използвах бюрата на братята ми или някоя от масите в хола и кухнята. Не съм го усещала като проблем.

# 24
Тия прегради са напълно нефункционални в "една стая, която е малка".
Без схема е абсурдно да се дават каквито и да е предложения. Тези каталожни снимки са за стаи 20+ кв и 3м тавани ..

# 25
То няма полезно решение май, особен предвид факта, че голямото дете след три години вероятно ще се изнесе. Та в този смисъл не е оправдано да се влагат огромни суми и да се правят големи размествания за три години само. Може би някакъв параван или мебели, които след това лесно ще могат да се разместят и стаята да остане само за малкото дете 🤔.

# 26
В фейсбук ми даваше много видеа как да се преработят подобни малки помещения. Явно има софтуери но не знам нито къде нито как работят за да ви препоръчам да ги опитате за моделиране.

В повечето случай се ползваха модули като - легло отгоре а отдолу бюрото. Нагоре се качваш по стълби които са й чекмеждета. А острани всеки има малко гардеробче. Стаята беше разделена с тънка стена в която имаше вградено стъкло  с размер на прозорец, на което се спускаше и вдигаше  щора. Така или иначе входът в стаята е един , просто едното дете кривва наляво а другото надясно спрямо средата стена, която стои в средата на стаята.
Ще се опитам да намеря снимки.

не беше същото стената беше в средата на стаята на перпендикулярна на прозореца, но ето един пример. Скролнете надолу по видеата и ще видите доста варианти. Разбира се че е уплътнява и обема горе, без това няма как да стане освен ако стаята не е поне 4 метра на дължина.
https://www.facebook.com/profile/100089492442163/search/?q=small%20kids%20room

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:19 от _re_ge

# 27
  • София
Всъщност трябва да се види разположението на целия апартамент и стила на живот на членовете на семейството.

# 28

Търся по-тинейджърско излъчване на стаята. Всички мебели ще бъдат сменени (още не е решено с какви), леглата отново ще са толкова големи.

# 29
А защо не питате децата какво искат? Достатъчно големи са, за да взимат решения за стаята си и да дават мнения.
Не виждам как може по друг начин да се разположи каквото и да е 😐
Двуетажно легло за големи деца не е оферта при стандартен таван.

Общи условия

Активация на акаунт