Малък сечко вън лудее, ала ЮЛИ с бебчета ще ни огрее

• 14 497
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • На края на вселената!
Аз вчера звънях на акушерката от жен.консултация и тя ми каза, че още не е отменена епидемията. Каза да й звънна след сряда да проверя.
Аз ходя на зъболекар, но за сега имам само кариеси които оправя без упойка. Но и за упойката знам че няма проблем, защото е местна и не влияе.
Иначе за изследванията на кръв и урина знам че са в началото на бременността и към края. А ако има някакъв проблем (диабет, хормонални и др.) може и по-често, но ако се налага. Ако всичко е ОК не ги правят често.
Ето нещо за изследванията и кога какво се прави
http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm

# 151
  • София
Мерси r0ksi и Томасе  bouquet
Дали, ако отида и помоля за платен преглед ще ме приеме? Или за всеки случай да се обадя предварително newsm78
В Бг за съжаление не се престарават особено с изследванията. В моята книга пише, че албумина например трябва да се изследва всеки месец в началото на бременноста, а към края на всеки две седмици. Но тук не е така Confused. Започнаха да ми одтичат малко краката /най-вероятно т.к. не се движа много/ и затова държа да си го изследвам.

# 152
  • sf
Цитат
А слагат ли ти упойка?
не, той зъба е мъртъв, ама венците са ми зле и кърви, та го натъпка с едно лекарство и ся ми е кислео в устата. но се надявам другия път само да го запълни , ако не трябва коронка, че ми е отчупен бая. абе, не знам

# 153
Аз вчера звънях на акушерката от жен.консултация и тя ми каза, че още не е отменена епидемията. Каза да й звънна след сряда да проверя.
Аз ходя на зъболекар, но за сега имам само кариеси които оправя без упойка. Но и за упойката знам че няма проблем, защото е местна и не влияе.
Иначе за изследванията на кръв и урина знам че са в началото на бременността и към края. А ако има някакъв проблем (диабет, хормонални и др.) може и по-често, но ако се налага. Ако всичко е ОК не ги правят често.
Мерси. Моите бяха в норма, даже съм имала много добър хемоглобин, което често било проблем при бременните.
Лекси, относно албумина и изследванията по принцип си мисля че в различните страни има различни подходи. В моята книга ( американска) ми прави впечатление че се говори за по редки прегледи отколкото посещавам аз.
Нормално  е при нас да го удрят през просото- при целия хаос в здравната система. А и може би са преценили че не си рискова
, знам ли.

# 154
  • Стара Загора
Привет и от мен!

За мазането - с първата си бременност се мазах с бадемово масло на Икаров. Много съм доволна имам една единствена цепнатинка на гърдата, а напълнях с 23кг. Сега си взех същото много е евтино около 1,50 е шишенцето.  Мазно е но попива и не остава по дрехите.

За зъболекаря - трябва да ми вадят мъдрец не е спешно и го оставих за след раждането сега ме е страх.

И на мен ми е интересно за прегледа при д-р Томова. Имам час за 1 март в МЦ София.

# 155
Здравейте момичета   bouquet
Подхванали сте болната тема за зъболекаря  Thinking И аз трябва да ходя, но ще е другта седмица, а какаво е положението направо ме е старх да си помисля.  Rolling Eyes
А кървят ли ви венците? При мен се появи малко, но смених пастата и за сега е всичко нормално  Peace
Приятен ден момичета  Hug

# 156
  • София
Прибрах ме се с деца Simple Smile
Добре са,ама не се показват,хем вчера им обещах ако се покажат ще им купя шапчици.Татко им неможа да дойде с нас,но държи да им вземе нещо-шишета,кажете коя марка да взема?
Застанали са под формата на буквата Т Grinning

# 157
  • София
Ей, тез близнета.... Как пък и двете се скриха Laughing. Хем и подарък си им обещала...
И аз искам да почвам да пазарувам, но нашия татко иска да стане поне май.
За шишета аз май ще се насоча към Авент. Или Нук, Чико. Все са добри Peace.

# 158
А някоя от вас възнамерява ли да се запише на училище за бременни? И някаква по конкретна информация?
Защото на мен ми се ще, но не знам накъде да се ориентирам.

# 159
  • София
Прибрах ме се с деца Simple Smile
Добре са,ама не се показват,хем вчера им обещах ако се покажат ще им купя шапчици.Татко им неможа да дойде с нас,но държи да им вземе нещо-шишета,кажете коя марка да взема?
Застанали са под формата на буквата Т Grinning
Joy Joy  bouquet Другия път може да пробваш да ги изкушиш с нещо за хапване, например, като си хапнеш и ти. Нищо, има време да се покажат.
Ох, все забравям да поздравя Томасе с добре дошла отново! Тъкмо мислех да питам дали някой знае за нея. Томасе, пожелавам ти от тук нататък само хубави неща и много здраве.  bouquet
Добре дошли и на новите мами Hug!
И аз щях да ви се оплаквам от кървящи венци, особено долния така ми се е възпалил, че чак не мога да отхапвам. Иначе зъбите са ми здрави (от 15 год. не ми е правена пломба  Mr. Green, затова си ходя с амалгамите Crazy). Ще пробвам и аз да сменя пастата, иначе жабуря със смрадлика и има ефект.
Бейби, чувала съм от други мами, на които са им се появили стрии, че след като родят докато са още червени ги мажат с Контрактубекс - против белези и уж се махали. Аз не съм го изпробвала лично.
А за мазилата, май пак ще си купя на Икаров щом толкова мами сме дволни.
Лекси, може да видиш и за изследвания в болница Вита. www.vita.bg - има ценоразпис, но работят и със Здр. каса. Изследванията ти стават за 1 час, докато пиеш едно кафе. Много съм доволна.
За училището за бременни - първия път ходих в Шейново при Вяра Виделова тя е акушерка с практика, а след това и завършила психология. Много съм доволна, записах се в 7 м. и тя успя да ни вдъхне на мен и на останалите много кураж. След това бях много добре информирана и подготвена какво ме очаква. Отидох да раждам без никакъв страх #Crazy.

# 160
  • на пистата
момичета я каже те с колко напълняхте вече ,че аз с 8кг и се притеснявам да не стана мечка до края като с първата бременност.за контракцийте които писах вече съм по-добре,малко късно ,но да кажа за втвърдяването,усеща се точно втвърдяване и не можеш да си отпуснеш корема,това усещам аз.

# 161
  • sf
аз първия път качих 30кг, родих много лесно. после не свалих всички, но не съм опитвала дори. сега почнах от 73кг, последно / преди месец/ бях 76. гледам да не прекалявам с ядененто, но не треперя над кантара и ми е екстра  Joy

# 162
  • Sofia
за училището за бременни - аз също искам да ходя, но се чудя къде - нека ако някоя от вас измисли нещо да казва.

# 163
  • София
момичета я каже те с колко напълняхте вече ,че аз с 8кг и се притеснявам да не стана мечка до за втвърдяването,усеща се точно втвърдяване и не можеш да си отпуснеш корема,това усещам аз.
Точно! Все едно си стегнала корема в коремна преса - за мамите почитателки на фитнеса.
За напълняването Embarassed досега с 5, обаче имам несвалени 10-ина кг. от първия път (тогава качих 16) и вече на килограми съм почти колкото като влязох да раждам първия път Sick Embarassed Cry Не знам какво да правя Cry определено не се тъпча. Хляб ям само пълнозърнест, препечен на закуска. Сладко не ми се яде и пак supermama Представям си каква гледка ще съм лятото ooooh! Joy
Изводът е: Както със кожата стриите, зъбите и т.н. предразположен ли си, иди се оправяй  Rolling Eyes

# 164
Аркси,
Ето за това се чудя аз : http://www.ma-mabg.com/program.html
Изглежда ми подробно и интересно.
Но ще изчакам още месец, че може би ще си ходя във Варна за 2 седмици и не съм си уточнила програмата за месеца. Като гледам предродилните са 4 лекции, което значи че ще имаме време. Детските лекции със сигурност ще са полезни  за първите деца, но не знам доколко ще ги запомня всички неща, може би на тях по късно ще е добре да ида.
Освен това в Св.София ( където работи моята лекарка и където най вероятно живот и здраве ще раждам) има безплатно училище за бременни- за около 2 часа, като те развеждат из болницата и ти обясняват за самото раждане. Доколкото разбрах се прави в петък, след предварително записване. Но това може би има смисъл ако ще раждаш в тази болница. Ето тук го прочетох: http://club.biberonbg.com/read.php?5,21434,page=2

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 11:54 от r0ksi

Общи условия

Активация на акаунт