Дете от предишна връзка и брак в чужбина

• 11 358
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
Защо социалните трябва да идват пред вратата на авторката? И вие като авторката - "Рибата още в морето, тигана сложили".

Авторке,
зададе си въпроса, отговорихме ти. Имаше и насоки за справяне. Лесно няма в твоя случай, премисли и решавай.

# 151
Тя така или иначе без съгласието на бащата детето не може да го изведе.
По описаната от нея ситуация като грижовен баща е абсурд той да даде съгласието си.
Нищо друго не й остава освен с новият мъж да останат в БГ.

# 152
Голямото дете възприема втория баща като свой собствен баща - думи на авторката от предишна нейна тема.

# 153
Не обърна никой внимание на голямото момиченце. 12 г е още донякъде дете, а същевременно и почти млада госпожица. Голям товар носи това момиче.. Да не те търси твоя татко, да виждаш сестричето си с обичащ татко, майка си пред нов брак.. Това е голяма тежест. Възможно е "разбирането" на това дете с новия ви партньор да е просто от.. вцепеняване, да не знаеш как да реагираш, понеже си още малък и нямаш опит и възраст да разбираш света на възрастните..
Виждам, че дори не сте го отчели в заглавието на темата.. Деца, не дете. Вие имате 2 деца.
Не може ли да съдействате за връзка с баща й, да започне да я търси, дори рядко да е. Сякаш мислите "по-добре без него".. Това е вашият опит с бащата. Няма бивши родители, голямата ви дъщеря има нужда също от признание. Нямам предвид издръжка, пари.. Просто да знае, че този който я е създал, я мисли, има го. Отиването ви в чужбина ще прекъсне напълно и малката възможност да се възстанови нещо, което е прекъснато. И да стане бомба със закъснител за момиченцето ви, напр. проблем в отношенията с момчетата/с мъжете на по-късен етап, или подсъзнателно да търси връзки с по-възрастни мъже като компенсация на липси в ранно детство и юношество. Помислете за това, не е маловажно.
После нов партньор/и.. никой нищо не ви поучава. Но има неща, които са извън съда, законите и т.н. Не се противопоставяйте на естествената връзка между баща и дете, а съдействайте за създаването й (ако я няма), за подобряването й, поддържането й.. Какъвто и да е бащата.
"Менделсон" е само музика.. Трябва да живеем и в реалността.

Не аз съм причината да липсва връзка между голямата дъщеря и баща ѝ. След като той разбра, че няма да го приема повече, рязко загуби интерес към нея. За него тя винаги е била инструмент да се домогва до мен. Включително я беше отвлякъл в деня, в който родих малката дъщеря (беше убедил майка ми да му я даде без мое знание и разрешение) Можете да си представите какво беше изживяло дете на 5 при новината, че някакъв непознат ѝ е баща. Така че за нея не е никаква загуба отсъствието му от живота ѝ, и това не е според мен, а според нея.

От написаното разбирам, че бащата не е игнорирал голямото ви дете. Майка ви е знаела, че второто дете, което е било на път да се роди, има обичта на баща си, а първото? И се съдействала за нещо разумно. Как така майка ви и първия ви съпруг са единомислени? Детето ви също е отишло с него, майка ви няма да даде на непознат внучето си. Няма и дете, което да тръгне с непознат. Значи сте 4 играчи, но вие сте главният играч, дори и 25 % да представлявате, имате "нотариален акт за собственост" над детето.
Отвлякъл е много силна дума, неправилно употребена от вас. Отвличане има, само ако има съдебно решение да не бъде с детето, а такова вие нямате за бащата - трябва да има присъда за нещо (педофилия напр.) или др тежко престъпление, за да има забрана.
Жалко, била е невероятна възможност за бащата и детето..

Като гледам как виждате нещата, разбирам, че си нямате и представа какво е чужбина! За подобно като вашето поведение, училищата са много стриктни - ще ви искат подпис от другия родител за какво ли не (екскурзии, ваксини, ваканции с учебна цел), няма да мине незабелязано поведението ви. Може и училищен асистент-психолог да назначат за детето ви, и без вашето одобрение.
И само не мислете, че ще подучите децата какво да казват.. Толкова често, почти всеки ден имат задачи в училище, където си лъсват проблемните родители.
И тогава...

Как успяхте да съчините толкова много глупости? Мисля, че аз зная най-добре каква е ситуацията по отношение на бившите си, така че не се мъчете да вади те някакви разсъждения от контекста на 2 реда, споделени от мен.

# 154
  • Наблизо
Няма смисъл от нападки.
Аз живея в чужбина и мъжът ми е местен.
За мен е най-добре да дойде избраникът в България,има достатъчно варианти за работа за чужденец.Така хем децата няма да са откъснати,хем няма проблеми с бащите,хем ти си на твоя територия при проблем.
На този етап не виждам кой знае какви плюсове за ходене в другата страна,минусите са в пъти повече.
Винаги могат да учат езика на проекто пастрока и в България,а за гражданство-ако се ожените,в повечето страни е 5 години брачен живот и се получава с лека процедура и Не е нужно да живеете в страната му.
Ти говориш ли езика на страната му?

# 155
Да бе всичките ти бивши са боклуци само ревнивият Телец е различен.
Заминавай щом си си го навила.
Да не ревеш после, че или пари не ти дава или не ти дава да работиш или кой знае какво. Сама да беше да си строшиш главата - добре, ти обаче завличаш със себе си и две деца, едното от които в добри отношения с баща си.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 17:32 от Arielle

# 156
  • USA
Деца в друга държава нов език..а ако нещо не сработи в новата държава как ще се върнете в бг, това ще е ужасно за децата.

# 157
Деца в друга държава нов език..а ако нещо не сработи в новата държава как ще се върнете в бг, това ще е ужасно за децата.

Пука й на нея за децата, само за себе си мисли.

# 158
Не знам защо авторката се дразни на всеки, опитал се да погледне през очите на биологичните бащи на децата.
Отвличания, вина пред нея...
Добре, нека си представи, че таткото на малкото момиче, ангажираният, се запознае със симпатична дама от Беларус. Тя иска той да живее при нея, да имат семейство. Той иска да вземе момиченцето си с него, дамата го познава и харесва, детето също я харесва. Дамата е лекар/архитект/адвокат, не иска да се мести.
Към авторката - как ще реагирате на искането на родителя, който реално се грижи за детето? Какви ще бъдат условията?
Поставете се на негово място, може да откриете отговори или опции.

# 159
Мен пък ми стана интересно авторката какво работи, че се налага малкото дете само да преспива при нея. Всяка вечер, че и цяла събота и неделя да е с баща си... А голямото, предполагам, си стои само. Съжалявам, но за мен тази жена  няма особен родителски капацитет, за това и втория й мъж е поел грижите за малкото дете. И търси кой да я издържа с децата, за това и обмисля такива авантюри.

# 160
Мен пък ми стана интересно авторката какво работи, че се налага малкото дете само да преспива при нея. Всяка вечер, че и цяла събота и неделя да е с баща си... А голямото, предполагам, си стои само. Съжалявам, но за мен тази жена  няма особен родителски капацитет, за това и втория й мъж е поел грижите за малкото дете. И търси кой да я издържа с децата, за това и обмисля такива авантюри.

Малката ми дъщеря прекарва толкова време с баща си, защото аз съм преценила така. Защото не съм искала да страда от отсъствието му, виждайки го 2 уикенда в месеца. А не защото не мога или не искам да се грижа за нея. Голямата ми дъщеря, във времето, в което не е на училище, си е вкъщи с баба си. Нито едната, нито другата не е захвърлена на произвола. Мъж да ме издържа никога не е било, даже бившият ми дължи пари + издръжка никога не е плащал за почти 2 години, откакто не сме заедно. Не му ги и търся, предвид че детето прекарва доста време с него

# 161
Горките деца...

# 162
Авторке - не е геройство от твоя страна, че детето се вижда с баща си! Разбери го! Бащите са в картинката колкото майките пред закона и не само пред него.
Пари, изръжки - май ти трябва да плащаш, ако съдим кой колко време се грижи за децата. И на бабата, която е никоя и да се вземе дете от нея от биологичен родител, било то извън време, постановено от съд, не е отвличане.

# 163
Авторке - не е геройство от твоя страна, че детето се вижда с баща си! Разбери го! Бащите са в картинката колкото майките пред закона и не само пред него.
Пари, изръжки - май ти трябва да плащаш, ако съдим кой колко време се грижи за децата. И на бабата, която е никоя и да се вземе дете от нея от биологичен родител, било то извън време, постановено от съд, не е отвличане.

Ако вашите разбирания са, че след раздяла бащата трябва да вижда детето си 4 дни в месеца, моите не са такива, съжалявам.

# 164
Не, моите разбирания да си завлека челядта незнайно у коя чужбина, защото ми падат г@щите от любов.
И това облечено в образа на загрижена за контактите на дете майка, просто защото бащата е глупак и си гледа детето, а не те е разстегнал по съдилища.

Общи условия

Активация на акаунт