“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 551
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Стела, това би бил идеален начин да продадат сериала в повече държави.
Загледай се, например, в сериалите по каналите на Стар (бившите Фокс). Основно модерни двойки показват,даже в няколко сериала разведоха няколко дългогодишни екранни хетеросексуални двойки и ожениха (поне) единия от двамата за човек от същия пол. Другият обикновено сключва междурасов брак или с човек с увреждане. Т.е. това продава.

Замислете се кой дава пари за такива продукции. Със сигурност не са дебели гей чичковци, нито фем активистки.

# 496
Аз може би съм единствената, която вижда бъдеще при Радост и Харизанов.
Не си единствената - няколко сме. Smiley
Скрит текст:
Аз още от първи сезон ги виждам като двойка и дори да не станат, със сигурност Радост ще го вкара в пътя. Ще трябва да се научи той как се вади хляб, вече няма избор.
И не съм съгласна, че Пламен е глупав, просто наистина е свикнал да се носи по течението, да не му пука за нищо и да пръска пари за щяло и за нещяло. Нека не забравяме, че все пак баща му показва по-голяма обич към коня си отколкото към сина си. Не му е било лесно детството и все още си е голям неориентиран дечко. Като вземе, че се влюби в Радост, ще стане интересно каква промяна ще претърпи.

Разсмяхте ме и мен за възможния финал с Марта и Елина, ще развалят хубавия сериал ако завият в тази посока.

Точно, вече писах моето предвиждане за евентуална бъдеща двойка Радост - Харизанов младши. Младши е мачкан от баща си, типичен син на богаташ е, разглезен, всичко наготово, но има добра "нишка" у него. Ето тя може да е свързващата го с Радост. Виждам доброто у него зад образа на нахакания готованко.
Дядо Станко не помня да  коментирал нещо за Дария и нейната винарна... Поправете ме, ако съм пропуснала. Интересно ми е неговия спомен за миналото на семейството на Дария...
Тя винарната на кого е всъщност, на семейството на Дария или на съпруга й? Кой от двамата е от този край?

# 497
А защо трябва всеки герой от филма да е мачнат с друг? Колко пък много може да се промени Харизанчо за един сезон? Да не говорим, че има много по-съществени сюжетни линии за развиване и изграждане.

# 498
  • София
Замислете се кой дава пари за такива продукции. Със сигурност не са дебели гей чичковци, нито фем активистки.

Финансира се това,което продава (псевдо)широкоскроеност.
Неслучайно при попълване на въпросници за финансиране на европроекти повече точки носят повечето изпълнители, които отбележиш като джендър, трансджендър, биполови, безполови и т.н. Ако пък са и от определени националности, етноси или раса, директно печелиш проекта.

Магнолия,дядо Станко нищо не е казвал за друга винарна, защото в първия сезон фокусът беше за тяхното семейство само. Може и да не е наясно с другата история,защото е бил дете тогава. Ще разберем тепърва дали е чувал клюки.
За Дария тепърва ще ни дават информация по лъжичка.

Блу, не може само драми да има. Нека и малко положителни емоции. Wink

# 499
Първо - образите на Харизанов младши и Радост са колоритни. Донякъде - точно защото са поддържащи герои. През годините съм гледал много поддържащи герои, които са по-колоритни от централните. Дори в Забранена любов имаше един който играеше типаж "Мунчо". Същият игра и в Революция Z - там май играеше баща на Джулия Бочева.

Харизанов спокойно може да претърпи развитие, виждал съм хора дори на 30 г. търпят развитие. Харизанов не е научен да себори за нищо - е може да му се наложи да се бори. Мисля, че и на Харизанов -старши би допаднала оправна снаха, която да стегне сина му.

До началото на този сезон сценаристите не са знаели, че ще има втори и не са вкарвали сюжет за втора винарна, сега на тъгъдък са измислили нещата

# 500
И на мен Радост и Харизанката са ми хубава двойка и биха били добър търговски тандем с цялата им енергия и свежест. Защото, ако този лигльо си насочи фокуса към нещо смислено, то да му носи удовлетворение, а в същото време и да докаже на баща си, че го бива за нещо, ще бъде много изграждащо за образа.

# 501
  • Галифрей
За приятелски отношения и добра колективна работа да, ама не повече. Няма лошо ако сам си намери работа и да не разчита на парите на баща му.

# 502
Магнолия,дядо Станко нищо не е казвал за друга винарна, защото в първия сезон фокусът беше за тяхното семейство само. Може и да не е наясно с другата история,защото е бил дете тогава. Ще разберем тепърва дали е чувал клюки.

Пропуснах да уточня за втори сезон, когато вече я има втората винарна дали я е коментирал.
Защото за миналото е рано още той да говори, няма начин да не познава /а пък може и да не познава/ Ани и Емил от снимката, нищо че е бил дете.

# 503
Ако са ни подготвили специален епизод за Св. Валентин/Трифон Зарезан (дано да са се сетили, ще се връзва много добре с идеята на филма), тогава евентуално ще преживея Радост и Харизанчо (как му беше името?) да прекарат вечерта на чаша вино в ресторант. И пак - не като двойка, а като работен тандем и да отпразнуват нещо свързано с винарната, в което те имат голям принос. Но само толкова. Пък по-романтично настроените зрители да си помечтаят за нещо повече. Иначе, повече - евентуално в следващ сезон, когато Х. покаже сериозна тендеция към промяна.

От по-страничните сюжетни линии ще ми е по-интересно какво ще се случи с Геро при Дария. Подозирам, че хем ще ми е мъчно за него, хем пък докато беше в Маркова изба ме дразнеше.

# 504

Пропуснах да уточня за втори сезон, когато вече я има втората винарна дали я е коментирал.
Защото за миналото е рано още той да говори, няма начин да не познава /а пък може и да не познава/ Ани и Емил от снимката, нищо че е бил дете.
Той твърде малко се е появявал във втория сезон, че да говори. Имаше два епизода дотук и три сцени с Дядо Станко, две от тях - общи с Радост и Геро за по 3-4 минути. Нямаше кога да разправя истории, тепърва вероятно ще има спомени от него.

# 505
  • София
За съжаление, дядо Станко почти не се е появявал в този сезон. Аз много харесвам и актьора и героя и се надявам скоро да се появи.

# 506
Хайде, дано ни спестят Радост и Харизанов. Заради такива филмови сюжети, наивни момичета почват да вярват, че разглезени плейбои богаташчета ще се променят заради тях и си патят. Може да си караме реалистично.

# 507
Аз още от появата му в панделата и запознанството му с Филип си го харесах - безобиден татков син, личеше си му, че не е нито обиграно леке, нито изверг някакъв, блъскан с пари, престъпен елемент.
От тогава пиша колко разведряващо ми действа образа му. Бих искала да се опълчи на баща си - бива ли подобно държание спрямо роден син?!
Ще се научи да работи той, а за любовите му, и там май има да се учи как се подхожда към свястна жена🙈

# 508
  • Галифрей
И на мен ми липсват сцените с Дядо Станко и вкунк.  Не били трябвало сега да са по близки?  Иска ми се Филип да отиде при него за съвет.

# 509
Аз мисля, че Харизанов младши си е съвсем ок. Просто е разглезено хлапе, на което ще се наложи да порастне, поради липсата на бащината кредитна карта.
На мен тези истории със снимки и разкази от преди, макар и нужни, са ми супер отегчаващи и изсмукани от пръстите.

Общи условия

Активация на акаунт