“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Моето предчувствие е, че това напрежение ще си окаже влияние върху Марта и тя ще абортира. Пак. Дано не съм прав.
Защо пак? Не е споменавано, че е имала аборт/и.

# 601
Още в първи епизод, на първи сезон. Казаха, че е загубила дете, нали точно затова дойдоха в България. Филип искаше да се откъсне от реалността за разлика от Марта, която постоянно бе съсредоточена върху миналото.

# 602
  • Варна
Още в първи епизод, на първи сезон. Казано е, че е загубила дете, нали точно затова дойдоха в България.
Вече поотраснало детенце. При катастрофа , доколкото помня.

# 603
Само на мен ли ми е леко скучен 2-ри сезон. Като си спомня бързото развитие на действието в първи сезон. Но това май е характерно за повечето сериали. Слава богу, че Порталът /любим сериал/ няма продължение. Все пак не губя надежда за Вина.

# 604
Детето е било на 3и е имало сърдечен проблем.
Малко развален телефон.

# 605
  • Варна
Само на мен ли ми е леко скучен 2-ри сезон. Като си спомня бързото развитие на действието в първи сезон. Но това май е характерно за повечето сериали. Слава богу, че Порталът /любим сериал/ няма продължение. Все пак не губя надежда за Вина.
На мен даже ми е по-интересен от Сезон1.
Порталът ми хареса, но финалът беше твърде нагласено-сладникав.

# 606
На мен и първи сезон ми бе интересен, но и този също. Заплитат повече сюжети, разкриват образите на повече герои, няма как да има динамика. ОСвен това не са знаели предварително, че ще има втори сезон, на практика започват от нулата.

# 607
Аз нямам забележки към сериала , не очаквам и кой знае какво, на фона на повечето български поне не е депресираш и актьорите имат добра дикция .

# 608
Един и същ ли сериал гледаме? Детективи, подслушвания, аборти Grinning

Заплита се сюжета, сериалчето е все така приятно. Горкия Харизанчо, с 35 лв дъвки не може да си купи Joy

Най ми хареса молитвата на Бончев в параклиса и как пусна 50 вместо 20 лв. Толкова реалистично!

# 609
  • София
Тъкмо и аз щях да питам Лорда дали гледаме един и същи сериал. Или поне дали четем една и съща тема

"Детективът" и "подслушвания" бяха кметът и изнудвачът, който заплаши игуменката в манастира предния път и който е тормозил и майка ѝ навремето.

Детето е било на 3 със сърдечен проблем и дори по-рано коментирахме, че вероятно затова Марта е пуснала генетични изследвания, та и за пола е разбрала.

Пътуването до Рим няма общо с Елина. Докато Пелагия се лекуваше, Цвета обеща след оздравяването ѝ да заминат двете за Рим.

И сега ми щукна идея. Покрай това, че натъртиха на непиенето на Дария и на повторения въпрос за евентуалното познанство с Цвета. Замислих се дали тайната на Цвета и на Пелагия не е свързана със семейството на Дария. Дано не е това,  което мисля, но прекалено наблегнаха.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 00:24 от Fever Ray

# 610
Аз специално питах как разбрахте сцената, защото аз не я разбрах, за мен тя остатви много неясноти. Кмета досега рядко са го показвали, въобще не го помня като образ. Виждам че слуша какво говори човека с телефона, виждам че демонстративно става, уж случайно е там.
В следващата сцена адвоката съобщава новини на Бончев за фирмата която изкупува имоти. Човек с малко въображение ще направи връзката.
Ако това е човек на Титов твърде много приличаше на Геро, особено като си сложи очила и му е закрито половината лице. Може да е случайна прилика, но я има.
За детето - може да е било 3 годишно. Не съм длъжен да помня нещо предавано преди една година, помня че Марта е изгубила дете. 3- годишно не бих го нарекъл пораснало, то дали е било даже и на градина на тази възраст? Впрочем това е без значение. Въпроса е, че Марта като гледаше легълцето, съвсем определено се сети че е губила вече дете. Има ли значение как го е загубила и колко голямо е било? за мен - не. Важна е емоцията, смятам че актрисата/Верославова/ добре се справя в последните 2-3 серии. Харесваме или не харесваме геронята, но Марта се мъчи да спаси брака си с всички сили. Остави се да я унижат, върна се при Филип, който предпочете винарната и има любовница. Само заради Филип. Старае се да учи за вината, за да се хареса на Филип, остави се да я унижава и да не присъства на срещата с лекаря заедно с нея - само заради него.

Fever Ray, Цвета обеща на Пелагия да отидат, но буквално ден преди да "завлече" Пелагия на пътешествие, бе готова да хукне по света с Елина. Само да каже "да". Билети се купуват месеци наред, за мен Цвета е имала приготвен билет и след като Елина отказа го употреби за другата си цел. Не е необходимо специално да обяснява на Пелагия това, че вече има билети или дори - че е мислила да ги използва с друга цел никому е ненужно и би било съвсем страничен детайл.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 00:38 от Лорд Сняг

# 611
  • Варна
Ти предположи, че може ПАК да абортира. Имам пропуски в сезон 1 и затова попитах дали е имала друг аборт.
Това не е изпадане в подробности за възрастта на детето.

# 612
Аз предположих, така е, защото помня че е губила дете. Не помня, че е било 3 годишно, но това дали е абортирала или е загубила детe на 3 години ми се струва супер маловажно - важна е емоцията от загубеното дете.  Отваря стара рана. Поне за мен.А 3 години са толкова малко, че нямам думи.
П.С. никой не може да ме убеди, че без да е гледал помни абсолютно всичко точно от първия епизод на първи сезон, който бе преди толкова време.  Но това не пречи на сума хора да коментират.

# 613
  • София
Самолетните билети са поименни и не може да се купят за един, а да се ползват за друг. И могат да се купят сега за след час, колкото да имаш време да минеш на чекина.
Конкретно Рим и ходенето до него е в продължение на  плановете на Цвета и Пелагия. Те и брошури гледаха в първи сезон, и планове имаха. Чакаха само да знаят, че е добре Пелагия. И е във връзка точно с миналото на двете жени и с тайната им, която ги е направила толкова религиозни (едната е монахиня, а другата се моли постоянно на импровизиран олтар в дома ѝ).

И има огромна разлика между емоцията от спонтанен аборт и от загубата на вече родено и гледано дете. Особено за бащата и точно затова Филип се чувства длъжен.

И не е нужно да се помни всичко. Надали някой го помни всичко, но историята с детето е важна за сюжета. И за доводите на главните герои да постъпват по сегашния начин. Конкретно Филип, Марта и Зоя.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 01:10 от Fever Ray

# 614
Дано не губи детето , защото и аз колкото да не й симпатизирам, ще е ужасно. По-добре да е от друг или Филип да си й каже, че вече не може да е с нея. Кметът беше на пейката, поне този човек даваха, Цвета явно ще захареса екскурзовода, но дали ще изневери.

Общи условия

Активация на акаунт