“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 44 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Хексе, средният американце още по-малко прилича на Филип. Американците са нагли, от малки ги учат, че в живота трябва да мачкаш. Филип го раздава прекалено джентълмен, все едно е излязъл от английски филм отнасящ се за 20-те или 30-те години на миналия век.

Ставаше дума дали е реалистичен образ - ами не. Нито българина е такъв, нито американеца

Днес като гледах повторенията на Индевър си казах - бетер Филип. Ама Индевър е за 70-те на миналия век.

# 166
  • Варна
Скрит текст:
Хексе, средният американце още по-малко прилича на Филип. Американците са нагли, от малки ги учат, че в живота трябва да мачкаш. Филип го раздава прекалено джентълмен, все едно е излязъл от английски филм отнасящ се за 20-те или 30-те години на миналия век.
Ставаше дума дали е реалистичен образ - ами не. Нито българина е такъв, нито американеца
Ако познаваше моя син, да речем и за него щеше да кажеш, че не е реалистичен образ. Joy
Приеми, че хората сме различни. Не разбирам защо трябва да се забиваме в клишета. Нищо недостоверно няма във Филип.

# 167
аз говорех за средния българин и средния американец. Винаги има изключения. То и аз не съм типичен българин, ако е за въпрос но по ред причини не съм като другите.

# 168
  • София
Филип не обича Марта и да остане сега с нея, няма да е за цял живот. Смятам, че и Марта не е влюбена в него, има остатъчно чувство за собственост, но не оставам с усещането и тя да гори от чувства по него.

Лорд Сняг, твърде обобщаваш. Хората са различни и няма нужда един герой да е средностатистически. Не виждам проблем с образа на Филип. В момента не е положителен герой, но то затова има сериал да гледаме развитие на образи, а не всички да са перфектни и да взимат всяко решение правилно.

# 169
Не става дума да е положителен герой. Бончев съвсем не е положителен, нито двамата Харизанови, но са съвсем реални образи.  Масовият българин не е такъв. Масовият американце -също.Да -има изключения, но нали говорим за реализъм, а не за единични случаи?

Филип цял сезон не можа да се развие, кога най-накрая ще се развие образът му?

# 170
  • Варна
Не става дума да е положителен герой. Бончев съвсем не е положителен, нито двамата Харизанови, но са съвсем реални образи.  Масовият българин не е такъв. Масовият американце -също.Да -има изключения, но нали говорим за реализъм, а не за единични случаи?
Т.е. ти човек като Филип не си срещал, съответно не е реален?

# 171
  • София
То понеже и масовият българин е като Бончев. Точно затова е хубав този сериал. Има много други, които уж трябва да са забавни и представят средния българин, живеещ в панелка и изкаран малоумен - All inclusive, Много мой човек и тн. Радвам се, че вече се правят сериали в различни жанрове.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 22:41 от Niya-

# 172
От моя опит пък средностатистическия млад български мъж е точно като Филип - нерешителен, подвластен на контролиращ родител, предпочитащ жената да се бори за него и да взима решения, а той да се носи по течението.

# 173
Не знам що стана, последно Филипчо харесван ли е или не? 😄

# 174
Т.е. ти човек като Филип не си срещал, съответно не е реален?
и насън не съм сънувал, че може да има такъв човек, а познавам доста хора.  Младите мъже които срещам най-вече са самовлюбени простаци и фитнес-маниаци. Старите пък са в съвсем друга категория.
Mama2288
Лично от мен - не. Но някой може да го харесва. Инак лично аз без Филип и Марта малко или много харесвам всички, но пък точно Марта е типична поамериканчена българка.

# 175
Само Радост харесвам без забележки.

# 176
  • Мюнхен
Линка си работи аз го намерих и гледах епизода отново, сайта  не работи в чужбина.

Работиии, аз така снощи гледах епизода! Обаче исках да си метна компа някъде, докато мина през всичките реклами.

Според мен няма чак такава драма с парфюма, не мисля, че е някаква нарочна идея от страна на Марта. По-скоро е взела нещо ароматно като за еноложка, малко с наивен и детски възторг ѝ го подари, но за Елина това направи ситуацията още по-неловка - не стига, че жената на "нейния" Филип ѝ подарява нещо, ами е и точно такова, което ѝ напомня за кризата с обонянието.

Марта си го играе миличко и усмихнато, докато всички ѝ играят по свирката, като срещне отпор обаче ще си поаже зъбките, както в първия сезон. Елина е съвсем нормално да е дръпната, много реален и адекватен образ е. Жена в мъжка професия, сигурно цял живот я подценяват, та естествено, че няма да си развява емоциите и чувствителността пред всички. Еле пък когато е в ситуация като тази с Филип и Марта.

# 177
Линка си работи аз го намерих и гледах епизода отново, сайта  не работи в чужбина.

Работиии, аз така снощи гледах епизода! Обаче исках да си метна компа някъде, докато мина през всичките реклами.

Според мен няма чак такава драма с парфюма, не мисля, че е някаква нарочна идея от страна на Марта. По-скоро е взела нещо ароматно като за еноложка, малко с наивен и детски възторг ѝ го подари, но за Елина това направи ситуацията още по-неловка - не стига, че жената на "нейния" Филип ѝ подарява нещо, ами е и точно такова, което ѝ напомня за кризата с обонянието.

Марта си го играе миличко и усмихнато, докато всички ѝ играят по свирката, като срещне отпор обаче ще си поаже зъбките, както в първия сезон. Елина е съвсем нормално да е дръпната, много реален и адекватен образ е. Жена в мъжка професия, сигурно цял живот я подценяват, та естествено, че няма да си развява емоциите и чувствителността пред всички. Еле пък когато е в ситуация като тази с Филип и Марта.

Точно в чужбина, този линк не работи.
Отказвам се да опитвам, че ми писна.
Ще го гледам пак в събота по БНТ1.

Иначе персонажите са многопластови, не ги сравнявам с никакви родни или чужди прототипи в действителността.
Гледам с интерес и това засега е най-важното🙌

# 178
Съвсем реален си е Филип, лично познавам такъв образ в реалния живот, не можещ да вземе решение между 2 жени. Едната забременява случайно, той остава от дълг към детето с нея, но не спира да мисли за другата. В последствие се разделят, отива при другата, има дете и с нея.  После и втората жена започва да го дразни, защото  нали, ежедневието с дете не е като забранените и откраднати срещи.
 Към момента не е с нито една от двете, но пази прилично отношения, вижда и двете деца и до колкото може опитва да е отговорен родител и да прекарва време с двете деца.  И още 2 съвпадения с филма - човекът  си има властна майка и семейство , които го накараха да живее с първата забременяла от него. Второто съвпадение са няколко прекарани години в Америка. Като пиша поста си мисля да му кажа да изгледа сериала 🤣🤣🤣

Ако Харизанов младши е типичния българин, явно живея в някакъв облак, защото около мен няма такива, явно без да искам съм изключила от живота си подобни напомпани образи. Но във филма е симпатичен и виждам много приятни черти в него, добродушен
и комичен ми е, син на баща с възможности, но има сърце и душа, мисля че ще е положителен герой, не изключвам някаква интересна линия и около него.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 05:03 от Amandine

# 179
Филип така е свикнал да слуша първо майка си, после и жена си. Строгият родител оказва влияние върху характера на детето, няма значение мъж или жена, затова Филип мълчи. И в живота хората са по същия начин, който е бил подтискан от строг родител, позволява на хората и половинките си да го командват. Радост ще си има ухажор вече, ще се зароди нещо, може за 1 път да се влюби и постарае да не сваля жени по визия

Общи условия

Активация на акаунт