Къде срещате нови мъже?

• 33 155
  • 880
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ама там нали на всички им плащат по равно горе-долу?

# 226
На всяка възраст има хора, за които си млад, и на всяка възраст има такива, за които си дърт. Мъж или жена, това е положението. Не разбирам къде е разликата?

Разликата е, че мъжът на 40 най-вероятно е достигнал до пика на това, което жените харесват в мъжете като цяло - напреднал е кариерно, има висок социален статус, изкарва повече пари и има изграден активи, а и все още изглежда добре. Тук говорим за хора, които все пак имат амбиция, възможности и желание да се развиват.
От друга страна жените на 40 вероятно също са се развили добре и изкарват повече, но имат три големи проблема - първо, повечето мъже не се кефят толкова на това. За мъжете по-важно е жената да е млада и красива, а не кариерно успешна. Второ, за жената на 40 е по-трудно да изглежда добре, отколкото за един мъж. Да, има такива, които са супер, но е по-трудно. Трето, самите жени, напреднали вече в живота си, ще имат по-високи критерии за партньора си, който би следвало да е най-малкото на тяхното ниво. А такъв тип мъже се целят в 25-35 годишни по принцип, а не в 40+ годишни.
Тук не споделям личното си мнение и със сигурност не казвам, че жените на 40 не стават (жена ми е на 40 и чисто визуално изглежда по-добре, отколко когато беше на 25).   

Жена на 40 е много по-вървежна от мъж на 40.
Тя става и за 25, и за 55, и за 65 годишни.
Мъж на 40 ако не е финансово осигурен може да лъже само някакви пикли на по 20, които освен да си правят цици и джуки за друго не стават.
Така е, жената на 40 става за всички, но дали тези, които я искат, тя също ще ги иска?
Неосигурен финансово мъж на 40 няма големи шансове за успешна връзка с читава жена според мен.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 10:02 от Reagan

# 227
  • София
Ами съвсем не всички мъже, пък особено в БГ са цъфнали и вързали на 40. Хиляди се влачат на една съвсем обикновена заплата.
По отношение на външен вид, също за България, мъжете над 40 изглеждат доста по-зле от жените.

# 228
Средностатистически мъж на 40 и бакалавърка на 25, какъвто пример беше даден в темата, са аномалия. Има области - наука, изкуство, спорт и т.н., - където е различно, но и те не са средностатистически житейски път.

Така че обобщението важи и в обратната посока - мъжът на 40 може да мисли как става за широк диапазон жени, но дали тези, които той иска, ще искат него?

А това как на 40 г. е в пик просто означава, че пътят вече е само надолу. Средностатистически е така, да - U-turn-ът е някъде в тези години. В някои области е изместен с няколко десетилетия, но както писах, те не са обичайното в живота.

# 229
Изобщо не е вярно, че жената на 40 се поддържа по-трудно от мъж. Особено в страна, където има доста конкретно масово понятие какво значи поддържана жена, в което се съдържа стабилна доза тунинг. Този тунинг при мъж ще изглежда комично.
Иначе за ходене на фитнес, хубави дрехи и здравословно хранене няма абсолютно никаква разлика мъж или жена. Имам даже спомен за изследвания, че мъжете генетично са предразположени да са по-зле, с по-бързо деградиране на организма от връстничките си. А и е доказано, че са с по-кратка продължителност на живота.

Забелязвам една много селяндурска склонност при мъжете да се мъчат да изкарат жените над средната възраст тьотки, за разлика от наборите им от мъжки пол. Върти се, суче се, жената на 40... Посмали, Манго. И твоята кожа е на хартия без колаген и не, не изглеждаш по-добре.

# 230
  • Далечният изток
Сега съм на почивка. Семействата, с които се запознах, се оказа, че мъжете са ми набори двама от тях и един по-малък с една година. Доста близо до 50-те сме. Ами извинявайте, обаче мъжете изглеждат като дядовци, отпуснати, побелели, сбръчкани... Въобще външен вид под всякаква критика. Впрочем и жените им не са особено поддържани.
Аз гледам да не се давам за пример, защото кожа и коса са ми хубави заради ген, а не по някакви мои заслуги, но аз изглеждам като тяхна дъщеря пред тях...

# 231
за мъжете било важно да е само млада и красива, но в примерите по напред, и младата и тази на 40 бяха с образование и амбициозни.. доообре

# 232
Мъжете в България (40+) като цяло са доста зле - голяма част нищо особено не са постигнали в живота си и не се поддържат.  Според едно проучване (не мога сега да го цитирам) пикът при мъжете обаче е точно някъде около 35-40, защото дотогава би трябвало да са се развили добре и съответно да привличат повече жените. От друга страна пикът при жените бил около 25 - млади, фертилни, красиви и с по-малко изисквания. Коя от дамите тук над 35-40 е имала по-ниски изисквания на 25, отколкото сега?
Развитието на мъжа с годините увеличава "стойността" му на пазара, докато при жената успешната кариера и повечето пари не оказват особено значение от гледна точка на "стойността й" в очите на противоположния пол, а същевременно красотата й "намалява". Обективно погледнато.
Дори тук, в този форум, постоянно виждам потребителки, които пишат, че един мъж, освен привлекателен, трябва да има статус, да е финансово стабилен, амбициозен, да не живее с техните и т.н. Това са много "качества" и обхващат в пълнота "желания" партньор. При мъжете нещата са далеч по-елементарни.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 10:34 от Reagan

# 233
Развитието на всеки човек увеличава стойността му на пазара. Не само на мъжа.

Вървите в грешна посока с това непрекъснато обясняване как 15 години повече години на мъжа са необикновен плюс. Въпросната средностатистическа 25 годишна бакалавърка с работа и заплата ще търси нещо извънредно (в положителен смисъл) в 40 годишния ухажор и това няма да са годините му. Т.е. ако бъде избран, ще бъде въпреки годините му, а не заради тях.

# 234
Развитието на всеки човек увеличава стойността му на пазара. Не само на мъжа.
Тезата ми е, че за жените тази стойност в мъжа е много по-важна, отколкото за мъжа в жената. Не мисля, че за един мъж това жената да е кариерно успешна е особено важно, за да я хареса.

Бакалавърката на 25 наистина ще търси нещо извънредно в 40 годишния, но шансът той да го има е по-голям, отколкото в 20 годишния. Най-вероятно е обаче да го намери в някой 30-35 годишен. Затова и често жените са във връзки с по-големи от тях мъже. Докато обратното обикновено е по-рядък феномен. Или не е така?

# 235
  • София
Много ми стана забавно как пикът на жените включва ниски критерии Joy

# 236
жените на около 25 рядко харесват мъже на 40, особено за семейство, ама вие си вярвайте щом ви успокоява..
може да имат по-малко изисквания откъм успешност, но това не значи, че ще предпочетат 40 годишен мъж вместо младеж на тяхната възраст или близка..
аз на 25 не поглеждах мъже над 30 и повечето ми приятелки бяха така..

# 237
При наборите ѝ тя просто не търси причини "въпреки", за да ги избере Simple Smile

Още веднъж - не, шансът на средностатистическият 40 годишен да хване 25 годишна бакалавърка с работа и заплата не е така безспорен, колкото ви се струва.

# 238
Така е, 15 години разлика са доста, но все пак ги има като случаи. Може би 99% в полза на по-възрастен мъж с млада жена.

Иначе да, забавно е това с по-ниските критерии, но ако погледнеш реално, по-високите критерии снесняват избора. АКо се съчетаят с неособено висока наша стойност на пазара, изборът ни съвсем ще изчезне Blush

Цитат
Още веднъж - не, шансът на средностатистическият 40 годишен да хване 25 годишна бакалавърка с работа и заплата не е така безспорен, колкото ви се струва.
Не съм казал, че е безспорен, даже ако мъжът е средностатистически дори бих казал, че шансът не е особено голям.

# 239
Пишеш, че мъжете на 40 имат интерес към 25 годишни Simple Smile Аз ти обяснявам, че 25 годишните образовани и работещи жени рядко имат интерес към мъже в техния житейски, кариерен, физиологичен и всякакъв останал пик, ако вторите нямат някакво невероятно друго предимство, което да ги открои от останалата конкуренция, и същевременно да компенсира предстоящото прехвърляне на "житейското било".

Да, развитието в кариерата и като цяло, подобрява шансовете, но това важи и за жените.

Общи условия

Активация на акаунт