Къде срещате нови мъже?

• 33 029
  • 880
  •   1
Отговори
# 435
  • France
Бебожебе, Криско, ти наистина нищо не разбираш от статистика. Joy
Да вземем първия ти пример с бедните и грозните/ниските. Това е типичен анализ с две променливи, едната качествена (хубостта), другата количествена (богатството). По спомени от един минал живот това се правеше с моделизацията ANOVA, която трябва да обясни вариациите на количествената променлива спрямо условията на качествената променлива. Тази моделизация позволява калкулирането на съотношението на корелацията (eta squared) за да може да се изрази цифрово цялата щуротия. И формулата беше съъъъъвсеееееем различна. Тук имаше една статистичка, да се включи ако трябва.
Така че ти си пиши, намирай разни странни проценти и се чуди защо мнозинството от нас сме си намерили подходящо другарче.

# 436
  • София
Аз имах тройка по статистика.
Затова пък знам как изглеждат резултати от едно добро изследване и къде да ги търся.
Не че са приложими за мен лично....

# 437
  • София
Чудя се дали това с височината е истински критерий?
Доста истински критерий е. По мои лични наблюдения, много, ама в мнооого малко от двойките жената е по-висока. Толкова е рядко, че чак е странно. Явно никога любовта не каца на раменете на по-висока жена с по-нисък мъж - защо ли?
Защото сме устроени мъжете да ни защитават, а ако е с 10 см по-никък от теб няма как да усетиш защитника.

# 438
  • France
Най-вече, защото мъжете статистически са по-високи от жените. А тези жени, които са наистина по-високи от средното (над 180) си намират ниски мъже с други качества. Бруни и Саркози например.

# 439
  • София
Ако са ми под нивото на очите, просто са ми под радара. 😁

# 440
  • София
Освен статистическите грешки в сметките на Крис има и една чисто практическа - той търси някой, който да изпълни критериите - всички, максимално и перфектно (а те наистина са много). Което не се наблюдава в практиката - изпълняващи и от двете страни малко. Така че всеки се нагаджа, според предлагането и възможностите си, иначе остава сам.

Иначе, колкото и да смятаме проценти, човек в живота си среща една много малка и ограничена извадка. Та не избираш от няколко милиарда души, избираш от няколко десетки, в най-добрия случай стотици. Социалните мрежи създадоха изкуственото усещана за огромен и неизчерпаем избор, но то е много изкуствено и в повечето случаи не толкова увеличава изора, колкото разсейва от тези, които всъщност могат да бъдат такъв.

# 441
  • France
Не само, Лъвица, той забравя и най-важният фактор - влюбването. Което само по себе си е доста интересен белег.

# 442
И коя жена ще търси целенасочено мъж с ръст над средния и тегло под средното?

# 443
  • France
И коя жена ще търси целенасочено мъж с ръст над средния и тегло под средното?
Фенка на холокоста сигурно.

# 444
  • Living for Pleasure
Въпросът със социалния живот според мен е много по-интересен.
Да кажем преместваш се в нов град, кои са лесно достъпите места и методи за срещи и запознанства на много нови хора? Защото неща като фитнес залата и курсове със сигурност не са, че дори и неща като танци.
Мисля че точно тук е трудната част за много хора. Особено и ако добавим да имате общи лични интереси извън "стандартните" (кафенета/ресторанти/барове/клубове/дискотеки/природа/пътуване).

# 445
Бебожебе, Криско, ти наистина нищо не разбираш от статистика. Joy
Да вземем първия ти пример с бедните и грозните/ниските. Това е типичен анализ с две променливи, едната качествена (хубостта), другата количествена (богатството). По спомени от един минал живот това се правеше с моделизацията ANOVA, която трябва да обясни вариациите на количествената променлива спрямо условията на качествената променлива. Тази моделизация позволява калкулирането на съотношението на корелацията (eta squared) за да може да се изрази цифрово цялата щуротия. И формулата беше съъъъъвсеееееем различна. Тук имаше една статистичка, да се включи ако трябва.
Ами че вземи си припомни миналия живот, де. Ама се върни малко по-назад, в 8ми клас. Защото аз не се опитвам да правя анализ, който обяснява промените в едната величина според промените в другата, а просто вадя разпределения - нещо доста по-просто.
И както и очаквах, ти грешка в това не можа да посочиш - защото няма.
Върти-сучи, 50% от мъжете са по-високи от средното, 50% са по-ниски. С всички нормално разпределени променливи е така (доходът не е нормално разпределена величина, има скю, но затова вземаме медианния, а не средния доход, и от него пак 50% имат по-висок, 50% по-нисък). Ако трябва стриктно да приложим критерия на Нарциса - "доход поне над средния" то за нейно съжаление по-малко от 50% от мъжете имат доход над средния.

Възрастта също не е нормално разпределена, в момента в БГ има повече стари мъже, отколкото млади - демографията е такава. Така че която иска по-млад, ще трябва да заложи вероятност по-малка от 50% случайно срещнат мъж да е по-млад от средното.
За всички подходи на срещане, които те излагат на случайно подбрана извадка от мъже - например да се запишеш на курс по народни танци - резултатът ще е както по-горе.
Вече ако някоя жена търси примерно мъж с 6 плочки и реши да го търси във фитнеса, там извадката не е случайна, а преобладават мъже, които тренират, така че е вероятно да срещне такъв точно там. Но по всички други критерии, които има, вероятно мъжете ще са случайна извадка - по доход, музикални предпочитания и т.н.

# 446
  • София
Мм, сори, глупости. По принцип българите са ниски - т.е. има повече ниски, отколкото високи.

# 447
Ръстът никога е нямал толкова голямо значение за мен, важен ми е бил човекът. С моите 169 см не съм висока, та да се притеснявам дали не се извисявам с една глава над него. Високи обувки слагам само по специален повод или излизания, не обичам да си мъча краченцата. Joy Плюс това, ако един мъж тренира във фитнес или спортува редовно, без значение ръстът какъв е, пак може да направи привлекателна мъжествена физика и да хваща окото.

# 448
  • France
Защото аз не се опитвам да правя анализ, който обяснява промените в едната величина според промените в другата...
А оттам трябва да започнеш! Иначе първоначалните ти данни са грешни и изводът ти няма начин да е верен.
Цитат
Върти-сучи, 50% от мъжете са по-високи от средното, 50% са по-ниски.
Бъркаш средната стойност и медианата. Медианата е тази, която заделя популацията 50 на 50, а средната стойност е сборът на всички стойности разделен по броя на индивидите. Учи се в началното училище.
Цитат
С всички нормално разпределени променливи е така (доходът не е нормално разпределена величина, има скю, но затова вземаме медианния, а не средния доход, и от него пак 50% имат по-висок, 50% по-нисък). Ако трябва стриктно да приложим критерия на Нарциса - "доход поне над средния" то за нейно съжаление по-малко от 50% от мъжете имат доход над средния.
Тук малко си ги натаманил нещата, но забравяш да използваш boxplot за да си ги обясниш. И да си сигурен къде ти е медианата спрямо средната стойност.
Цитат
Възрастта също не е нормално разпределена, в момента в БГ има повече стари мъже, отколкото млади - демографията е такава. Така че която иска по-млад, ще трябва да заложи вероятност по-малка от 50% случайно срещнат мъж да е по-млад от средното.
Ето, пак правиш шорт кът, който те извежда на грешно място. Да, България е със застаряващо население, но Нарциса като част от нейната възрастова кохорта се среща главно с връстници. Тоест, шансът да се запознае с човек на нейната възраст е по-голям отколкото с пенсионер. Независимо от количеството пенсионери.
Но подобен миш-маш не ме учудва от човек, който се опитва да съпоставя линейна графика с квадратична.

# 449
Мм, сори, глупости. По принцип българите са ниски - т.е. има повече ниски, отколкото високи.
Абе вие добре ли сте? Височината е нормално разпределена, учи се по биология. Тоест, медианата е равна на средната. 50% са по-високи от средното, 50% са по-ниски.
Сега, ако кажеш "средният български мъж е по-нисък от средния холандски мъж" това е друго нещо. Но да приемем, че жената търси в България.

Защото аз не се опитвам да правя анализ, който обяснява промените в едната величина според промените в другата...
А оттам трябва да започнеш! Иначе първоначалните ти данни са грешни и изводът ти няма начин да е верен.
[/quote]
Че аз да не се опитвам да променям мъжете, че да изучавам какво движи промените в ръста или доходите им?
Това е най-простата дескриптивна статистика - мъжете са такива, каквито вече са. Няма да ги променяме. Гледаме какъв е шанса от случайно срещнат мъж (тоест, ако се запишеш някъде на курс, или в онлайн ап) да извадиш такъв, който отговаря на дадени критерии. За такава проста сметка не е нужен никакъв специален анализ, а само това, което се учи в осми клас.

Че и ме учиш какво е медиана и средна, ха-ха Simple Smile А да си чувала в кое разпределение медианата е равна на средната? И човешкия ръст с какво разпределение е? Че то в учебниците по статистика като дават пример за величини с нормално разпределение ползват точно човешкия ръст.
Доходът не е такъв. И да, сигурен съм къде е медианата му спрямо средната. Защото Бил Гейтс е един и вдига средното, но не вдига медианата. А пък бедни мъже много. Така че отново на курса по танци, или в Тиндър е по-вероятно да срещнеш мъж с доход под средния, а не над него, както иска Нарциса.

Общи условия

Активация на акаунт