Къде срещате нови мъже?

• 32 915
  • 880
  •   1
Отговори
# 675
Лъвица, ако ти трябва резервен план за резервният план, значи си омъжена за грешният човек.

Това е един от много ни проблеми като общество. Ти още не си се запознал с човека отсреща а вече калкулираш какво ще правиш ако те прецака или те изостави или те насили или, или или, или.....

Част от авторките, които пишат тук сами са си надробили попарата. Въпреки че тук рядко пускат мъже такива теми и такива мъже също има. Знае че жената до него не е окей, но се жени за нея и накрая ох. Ами ох, ти що не си внимавал?

Той мъжът ти ако е психар, това че ти е дал апартамент няма да те спаси. Примери такива по новините колко искаш.

# 676
Викаш, ако мъжът е изкарал достатъчно за 5 апартамента, пак ще му се свиди един само да запише изцяло на жената. Обаче жената, ако се опита да си направи сметка, в случай че на мъжа му хрумне нещо си... Много лоша, тц, тц Wink
Ако ще и за 50 да е изкарал, няма да ги отнесе на оня свят, а ще ги остави на децата (които са и на жената). Децата са кръвни роднини, а съпругът/съпругата не са - днес е един, утре е друг, както много от съфорумките добре знаят от личен опит.
Редно би било наистина да я компенсира по някакъв начин, например с жилище или с пари, ако се разделят по негова вина и тя се е лишила от кариера и му е осигурявала личен комфорт по негово желание, както ти казваш:
Това е само и единствено в случай, че мъжът очаква жената да поддържа цялото домакинство и децата, и да няма собствен доход.
Това обаче не съм аз. Моята жена си работи, винаги си е работила, освен по време на платено майчинство. Изкарала е достатъчно пари, с които ако иска да си купи и обувки, и апартамент (не знам ще й стигнат ли напълно, не съм й надничал в сметките). Но може и да е достатъчно, защото 15 години не е плащала ни ипотеки, ни наеми, ни битови разноски, та сигурно ще й стигнат ако реши да ме напусне и да иде да живее сама, или с Гошо, или с който иска.

# 677
  • София
И точно заради това жените да си гледат в собствения портфейл и да си подредят живота според това да е пълен, образно казано. Внимателно с жертвите в името на семейството и без очаквания за оценяване, това е личен избор и като такъв си има последствия. Както се вижда средностатичстическия мъж не може, а и не иска да компенсира личните загуби на жена си, причинени от жертвите в името на общото благо, защото това е било неин избор, който между другото е облагоденствал и него, но дотам. И си е истина, и са си прави за себе си, та всеки да си опича акъла и да си преценява доколко е фен на патриархалните модели, че повечето мъжки мозъци цъкат и калкулират без засечка кое е в тяхна полза.

Гита, и от мен имаш Heart Резюмира всичко, което имах предвид с моите писания.

Соул Кинг, че ако е правилната жена, защо да не й оставиш един апартамент? Wink Ама ето, Крис го каза... Децата са кръв, жената е никоя Wink Благодаря за поредната илюстрация.

Иначе, аз от моя мъж съм доволна и за радост, не сме в тези хипотези Hug

# 678
  • France
Я, Криско как смени версията. А в друга тема говореше как е издържал жена си Wink всичко ще разберем, че и помним Wink

# 679
Аз не си считам раждането и майчинството за "жертва в името на общото благо".

# 680
Цитат
Соул Кинг, че ако е правилната жена, защо да не й оставиш един апартамент? Wink

Този въпрос трябва да питаш другите колеги тука. При мене е обратното. Ако аз съм правилният мъж за нея, тя като мъжкарана трябва да ми остави на мен апартаментИ. Ама трябва да са от тези големите че да мога да домакинствам на спокойствие. Някакви едностайни консерви не ми трябват.

# 681
Той манджа на среща не плаща, вие за обувки на жена му се чудите.

Е как бе, писал е, че плаща, само ако бил сигурен, че ще има секс на първа среща.

# 682
  • София
Той манджа на среща не плаща, вие за обувки на жена му се чудите.

Е как бе, писал е, че плаща, само ако бил сигурен, че ще има секс на първа среща.
Тоест никога Joy

# 683
Защо да е повече? Мъжът има стажа, кариерата, заплата... Финансово му е опечена работата. Ако жената е жертвала всичко това за да поддържа дома и да гледа децата, апартаментът определено не е в повече. Ако мъжът е имал цялата свобода да работи и не е изкарал достатъчно за един апартамент на съпругата, тогава не се е справил особено добре със своята част.
Жената в България не е добре подсигурена. Жената в САЩ  е добре подсигурена - прочети там какво получават жените и децата при развод. Разбира се, това е другата крайност, която също не одобрявам. Неслучайно там са популярни предбрачни договори. Но тук голямо тарикатене пада. Не обичам тарикатчета, особено за сметка на жената, от която иначе очакват какво ли не.
Не знам дали жената не е добре подсигурена, но ако сега се разделим с жена ми, тя ще получи половината от общото ни имущество (за което има по-малък принос през годините), а семейното жилище, което имам отпреди брака, ще остане за нея докато по-малкото дете не навърши 18...което е след 10 години. Това при положение, че не е имало между нас уговорка тя да жертва кариера или нещо подобно и тя не го е правила никога. Не ми се струва да не е подсигурена, да не кажа, че е в по-добрата позиция. Сега някоя дама ще каже, че си правя сметки. Не, казвам го в отговор на това, което ти пишеш, защото очевидно в тази тема и мъжете, и жените, правим някакви общи сметки.

# 684
Я, Криско как смени версията. А в друга тема говореше как е издържал жена си Wink всичко ще разберем, че и помним Wink
Оф, омръзна ми направо с твоите заяждания, ама да си жива и здрава.
10 години назад като се искаш се връщай и ми чети историята във форума, и там пак ще пише, че жена ми си работи и изкарва пари, които си харчи както си иска. Нито аз издържам нея, нито тя мен. Ако се наложи, мога, но защо да й купувам неща, които и сама може да си купи - за какво изкарва тя тогава пари?
А и зависи какво се разбира под "издържам" - ако е да й купувам и обувките, като на децата, тогава не я издържам, защото тя не е дете. Ако се разбира да осигуря дом, да плащам сметките, кола, почивки и т.н. тогава да, аз издържам семейството.

# 685
[quote author=soulking21 link=topic=1619406.msg47525403#msg47525403 date=1706177463 .

Част от авторките, които пишат тук сами са си надробили попарата. Въпреки че тук рядко пускат мъже такива теми и такива мъже също има. Знае че жената до него не е окей, но се жени за нея и накрая ох. Ами ох, ти що не си внимавал?
[/quote]

Брака не е сметки и теглилки, ама тия дето много внимават и се пазят, накрая сами си ходят.

# 686
  • София
Аз не си считам раждането и майчинството за "жертва в името на общото благо".

Разбира се, че не това е жертвата. Но за да го има това (което е нещо прекрасно), се жертват други неща. И е много тъжно, когато вместо признание, получаваш уязвимост, зависимост и дори злоупотреба. Защото тези крачки изискват доверие към партньора, което някой с определено мислене няма как да предизвика у мен.

Рийган, в какво се изразява твоят принос за общото имущество и в какво нейният, по-малък принос? И броиш ли общия принос и разпределение, или само финансовия?

# 687
Най- важното е всичко да е по равно ли? Аз смятах, че е семейството да е добре.

# 688
Уверявам те, че доверието ти може да бъде предадено по всяко време. Разбира се, в началото човек не го знае, което е добре Simple Smile

# 689
  • France
Че се и ядосва Joy
Сякаш не помним, когато почна да разказваш как си издържал жена си и Фивъррей те репликира, че в България майчинството е платено и ти излезе с дупликата, че 700 лв пари ли са? Тогава Кукумицинка направи сметка кога за последно жена ти е била в майчинство и какво са представлявали тези пари спрямо средната заплата за страната
Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт