🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 805
  • 638
  •   1
Отговори
# 180
В Шейново съм. Тук по протокол приемали на 8ми ден след термин. Плацентата ми е 3та степен, както е и нормално за 10ти месец бременност. Иначе ако нищо не стане до понеделник щели да ми дадат таблетка Ангуста, и това го чувам за първи път, било най-лекото възможно средство за подпомагане на започване на родилния процес. Даже не се водело предизвикване... Може би вече ме усетиха, че се дърпам за всякакви възможни намеси и започнаха да внимават какво ми казват Grinning
И аз знам че по целия свят никой не се впряга толкова за няколко дни след термин и до 2 седмици никой не те закача, ама тук до сега не съм чула такова нещо, масово искат да се раждат по-рано, не мога да разбера защо...

# 181
Моята плацента е тръгнала да зрее,само това ми дава надежда че няма да пренося, но не знам достатъчно ли е Grinning
Междудругото в темата на болница Надежда пишеха, че предизвикват раждане с една забранена таблетка ( забравих й името) ,която може да се пие,но може и вагинално и уж докато ви преглеждат я слагат. В Бг е забранено за употреба. Та имайте едно наум за всяка една болница, щом в частните го правят.... Не знам как човек може да се опази, защото го правят при преглед за разкритие уж, но да знаете какви ги вършат...

Това му звучи не ужасно, а следващото.. Как може да правят нещо без твое знание?! Чувала съм за подобни неща, но винаги съм мислела, че някои жени просто са настръхнали срещу някоя болница и преувеличават, но явно не, жалко..

Не се паникьосвайте и без стрес, защото това влияе допълнително, вярвам, че всичко ще премине, както трябва за всички чакащи мами 😇

# 182
Аз може да се повтарям,но съм малко отвеяна... Лоло, ти имаше ли конкретен лекар там?
Предполагам,че не в хубаво да се пренася заради това, че може да се вкости в повече черепа и да излезе трудно, или заради органите нещо. Не съм питала АГ всъщност,ама ще питам...

# 183
Lollo в шейново някои лекари ползват гел но не знам дали си с лекар.Той омеква шийката .
Иначе и пмасло от вечерна иглика вагинално омеква шийката ако ти се пробва.
А за това с окситоцина съм чувала реално то нее нещо кой знае какво просто ще ти влеят система но виж аз знам хора на които не им е повлияло изобщо и не са се предизвикали контракции. То кофтито е ако става разкритие но шийката ге се смалява , такива варианти също има. Питай за вагинален гел според мен

# 184
В Шейново съм. Тук по протокол приемали на 8ми ден след термин. Плацентата ми е 3та степен, както е и нормално за 10ти месец бременност. Иначе ако нищо не стане до понеделник щели да ми дадат таблетка Ангуста, и това го чувам за първи път, било най-лекото възможно средство за подпомагане на започване на родилния процес. Даже не се водело предизвикване... Може би вече ме усетиха, че се дърпам за всякакви възможни намеси и започнаха да внимават какво ми казват Grinning
И аз знам че по целия свят никой не се впряга толкова за няколко дни след термин и до 2 седмици никой не те закача, ама тук до сега не съм чула такова нещо, масово искат да се раждат по-рано, не мога да разбера защо...
Предполагам,че една от причините е,че бебето става много голямо и става трудно и за майката и за тях да го извадят и се забавя много раждането,пък те не обичат да им е трудно.Даже и жените са се научили и вчера акушерката,с която говорих каза,че една жена е искала предизвикване на 10-ти,а термина й е бил на 25-ти,защото предното бебе го родила 2600 и едвам излязло,пък това сега било по-голямо и щяло да е още по-трудно.В крайна сметка са й предизвикали раждане и родила бебе 3150,което не е голямо и още 2 седмици да беше стояло едва ли щеше да стане кой знае колко голямо,но забелязах,че лекарите не обичат големи бебета,а за тях и 3500 е голямо,та промиват мозъците на без това и изплашените бременни.

# 185
Намерих забраненото хапче за предизвикване - цитотек. В темата на Надежда има описани случаи как го ползват тихомълком....

# 186
Намерих забраненото хапче за предизвикване - цитотек. В темата на Надежда има описани случаи как го ползват тихомълком....

Цитотек е хапчето, с което ми предизвикаха аборта преди години. Никога не бих позволила да ми го сложат, а случи ли се да разбера, че са го направили без мое съгласие, делата ще са им в кърпа вързани.

# 187
Без лекар съм, само с избор на акушерка за раждането. Ще видим утре след тази симулация какво ще стане, ако тръгне тръгне. Иначе и аз знам от предишния път че ползват такъв гел, на съквартирантката й сложиха, тя беше 2 седмици след термин. Сега като четох за тази Ангуста гледам че пак се води простагландин, което би трябвало да върши същата работа като гела, но явно преценяват индивидуално понеже казаха че в моя случай това бил вариантът.
Това с хапчето сериозно ли го правят? Това си е подсъдимо отвсякъде.

# 188
Ужас с тоя цитотек! А ето че се ползва и при родилки... Четох, че в много държави е забранено, освен в Бг. Явно има защо. Като гледах страничните ефекти.....
Затова реших да пиша, слухтете и дебнете ,ако ви индуцират с какво ще бъде....

# 189
Леле ужасия!
Я се развихрете тия дни, секс по 2 пъти на дне, малко на Витоша. Аз днес ритах футбол един час и така ме стегна корема.
По стръмно нанагорнище винаги после имам много контракции аз, дали е само при мен, не знам.
Да тръгват тия бебета, то е ясно, че им е удобно ама...

# 190
Този цитотек и Ангуста съдържат едно и също вещество-Мизопростол,което е простагландин.Интересно дали има разлика между двете?

# 191
Честито на всички нови мами ❤️ Бъдете Живи и здрави !!!

Лято и моето бебче повръща от напъването от коликите...вчера бяхме на контролен...прегледа ни главен лекар завеждащ неонатология...казах и че малката се напъва по 24 часа ..дори докато спи...и извива глава и телце...каза,че е с лек рефлукс но заради напъните от коликите повръща ..каза да вдигнем още матрачето на 45 градуса да бъде,А не на 30...затова и се задавя,защото си извърта главата и отива и в нослето...
Някой пишеше,че бебенцето повръща 2 часа след храна...и при нас е така...случва се да потече малко от устичката и или завърне доста пресечено мляко...обикновено като е преяла тогава се случва...иначе почти всеки ден връща по малко мляко по няколко пъти след хранене...най вече когато суче лакомо или когато се напъва страшно много...дори докато я кърмя се напъва...
Кристалче имаме купени лефакс,колиеф,био амика,САБ симплекс...поръчах и газ бимби чакам ги да пристигнат..
Yan и аз имах по едно време разкървени,но давах да суче...
Иначе и мен ме болеше зверски поне 20 дни...леле изпитвах ужас като засучеше се надигах от леглото...неможех да си докосна зърното...а като захапеше беше чудесно ..
Това със замразяването на кърма и даването след 6тия месец ми звучи абсурдно...тя ще има ли хранителна стойност след 6месеца..
След секциото първия ден бях само на кисело мляко,а от втория ядах всичко...
Аз на третия ден още не бях пуснала газове и не бях ходила до тоалетна...биха ми нещо в задника и казаха да заминавам на разходка по коридора ..е след 10 минути пуснах газове,а след 30 бях в тоалетната ..после ми казаха да си купя еспумизан и преди всяко ядене да пия по 2т и си ходех по голяма нужда...
Мога ли аз да взимам б12 и Д докато кърмя?Изписаха ми и синкванон...мога ли да го взимам...
Иначе и аз да питам и още нещо...става въпрос за акото на бебка...знам че при кърмене е по рядко...жълто е има си топченца,но от самото начало има и някакви лепкави жилки ..нормално ли е...винаги има като лепило са

# 192
Момичета има ли някоя от вас отоци и високо кръвно след раждането. От няколко дни съм с толкова отекли крака, че не мога да си обуя обувките. Днес ни изписаха и от преди малко съм с кръвно 150-90 и съответно ужасно главоболие. Казаха ми да пия Допегит, но не съм сигурна колко е съвместим с кърменето. Получавам различни мнения…

# 193
обърни се към хематолог да ге правиш някой тромб . Не те плаща просто звучи не ок

# 194
И моята прекрасница от няколко дена е с колики и като напъва,понякога повръща, задавя се, през носа тръгва, ужас и половина.
Давам пробиотик, капки, лефакс.
Кърмата, съхранена във фризер, е годна 6 месеца. Отбелязваш върху плика/контейнера датата, когато я замразяваш. Хранителната й стойност се запазва, абсолютно никакъв проблем няма да се размрази и да се даде до 3 дена. Ако те притеснява все пак, може да й я слагаш при къпане във ваничката например.

Общи условия

Активация на акаунт