🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 616
  • 638
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Честито за новите бебчета! Здрави и щастливи да растат  Simple Smile Никола е много хубаво име, аз много го харесвам. На Хъджис също бяха много изгодни в емаг и вчера ми дойдоха два големи пакета, и при нас много бързо вървят памперсите.

# 496
Записвам се с бебе Карина, родена на 18.01, 2 860кг , 49см в Англия ❤️ Леко раждане на всички очакващи!

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 16:25 от Mira❤️❤️❤️

# 497
Искам да попитам как давате газ бимби капките? И имате ли представа кога се изплаща майчинство и някъде мога ли да проверя?

# 498
Аз ги слагам в млякото.
За майчинството: доколкото обясниха нашите счетоводителки след болничния от личния лекар те оправят документите за него.
Ако при теб има нещо завъртяно питай в темата Майчинството счетоводно.

# 499
Аз ги слагам в млякото.
За майчинството: доколкото обясниха нашите счетоводителки след болничния от личния лекар те оправят документите за него.
А друго слагаш ли? Защото давам и Колийф и не знам мога ли да сложа и 2та вида капки?

# 500
Аз ги слагам в млякото.
А друго слагаш ли? Защото давам и Колийф и не знам мога ли да сложа и 2та вида капки?
Колийф са преди хранене, газ бимби след. Аз давам колийф+лефакс в изцедена кърма преди хранене, санколик капки преди това директно в устата може.

# 501
Благодаря за отговорите момичета Heart
Ако искате да видите колко са ви изплащали като болнични/майчинство и да видите и колко на ден ще ви е майчинството има опция в НОИ
по Егн и ПИК:  Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ

# 502
Момичета кога точно трябва да се подаде молба за детски. Аз родих на 11.01 казаха ми от другия месец . Това значи след 11.02 или мога и началото на месеца. Другото което е служителя ми каза,че иска доходи от февруари 2022до декември 2023? После ми каза за 12месеца назад. Това значи ли че трябва от януари 2024 за 12месеца назад

# 503
Ох, все повече ме обзема паниката. Май е вярно, че от второто раждане те е страх, точно защото знаеш какво предстои.
Тези с естествено раждане, да питам клизмата гадна ли е много, можахте ли да напъвате хубаво, мен ме е страх, че няма да имам сили и не знам как ще излезе бебето..... И после плацентата дали ще излезе добре.....

# 504
Ох, все повече ме обзема паниката. Май е вярно, че от второто раждане те е страх, точно защото знаеш какво предстои.
Тези с естествено раждане, да питам клизмата гадна ли е много, можахте ли да напъвате хубаво, мен ме е страх, че няма да имам сили и не знам как ще излезе бебето..... И после плацентата дали ще излезе добре.....
На мен също ми правиха клизма, бях секцио. Не е приятно, ама не е нещо кой знае какво. После се усеща все едно имаш много гадна диария и ходиш 2-3пъти и това е

# 505
  • София
При мен нямаше време за клизма, но и аз предния ден се побърках да ходя до тоалетната. Явно наистина е вярно, че тялото се чисти само. Иначе за плацентата при мен се роди малко по-бавно, но беше "много здрава" ...каквото и да значи това.

# 506
Изобщо не е кой знае какво клизмата, особено на фона на цялото раждане. Иначе ако използваш упойка би трябвало да не си изтощена от контракциите и да имаш сили да напъваш.
Ама колкото и сценарии да си представяш, няма да има нищо общо с нито един от тях, спокойно, всичко ще бъде наред, както с всички нас, които вече сме забравили какво беше Simple Smile

# 507
1 ден преди термина се появи и нашето юначе Simple Smile имах не особено болезнени контракции през 10-15 мин в рамките на 2 дни, накрая зачестиха на 5 мин и тръгнахме към болницата - приеха ме с 6см разкритие.
На мамите в очакване ще кажа - кураж, момичета, с концентрация и мобилизация нещата се случват лесно.

# 508
Момичета кога точно трябва да се подаде молба за детски. Аз родих на 11.01 казаха ми от другия месец . Това значи след 11.02 или мога и началото на месеца. Другото което е служителя ми каза,че иска доходи от февруари 2022до декември 2023? После ми каза за 12месеца назад. Това значи ли че трябва от януари 2024 за 12месеца назад
Аз родих на 12.12 и на 2.01 си подадох за еднократната помощ и за детските..просто чак тогава имах възможност ,а и бяха празници...като кажеш на работодателя бележка за детски те знаят какво да дадат...на мен ми дадоха за цялата 2023...отделно ако си ползвала болнични през бременността трябва да си знаеш и тези думи и да си ги запишеш ,че се попълват в молбата

А защо на секцио клизма.. ?

# 509
много болници още правят клизми. Моят доктор не практикува нито при естественно нито при секцио защото после само драми докато се осафериш от тая клизма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт