🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 662
  • 638
  •   1
Отговори
# 120
Честита радост , бъдете здрави с Карина Simple Smile

# 121
Честито бебче Карина,да ви е жива и здрава! Heart

# 122
Наде, какви капки изпробва до сега? Знам, че са доста видове .. нашата докторка изписа един вид и имат ефект, но пък аз не кърмя.
Нашия бебчо няма 20 дни, но в интернет си пише, че при доносени деца могат да започнат в началото на 2 седмица /при него някъде тогава се проявиха/.

# 123
Моята тапа си падна снощи, докато си вечеряхме с приятели навън 😄 Заедно с нея и водите и айде към болницата 🤭

Така се появи нашата радост Карина, 50 см, 3300гр .❤ Родих нормално и чакам всеки момент да ми я доведат и да ни отнесат в стаята 🥰

Честита радост ,да е жива и здрава бебе Карина,много хубаво име сте избрали 😊

Мишо е с жълтеница от тази нощ,но не е много . Още се борим да тръгне кърма ,но безуспешно за сега и все пак не се отказвам . Утре ни изписват ,днес ще сложат последна ваксина и изследвания за него и утре хайде вкъщи 😍

# 124
Честити бебоци, да са живи и здрави!

Какво представлява изтичането на водите? Много ли количество е,как разбирате, че са те?

# 125
Bubolina17  ти в понеделник ли роди? Аз също съм с торакс и се чудя кога ще ни изпишат.

Моята тапа си падна снощи, докато си вечеряхме с приятели навън 😄 Заедно с нея и водите и айде към болницата 🤭

Така се появи нашата радост Карина, 50 см, 3300гр .❤ Родих нормално и чакам всеки момент да ми я доведат и да ни отнесат в стаята 🥰

Мишо е с жълтеница от тази нощ,но не е много . Още се борим да тръгне кърма ,но безуспешно за сега и все пак не се отказвам . Утре ни изписват ,днес ще сложат последна ваксина и изследвания за него и утре хайде вкъщи 😍

# 126
Честита Карина! Да е здраво и много весело бебче!

Delilah, аз съм днес точно седмица след термин. Вчера бях на тонове и пак нищо, измериха главата че е вече 10см. Аз бих изчакала още една седмица по принцип ако всичко е наред, но утре искат да ме приемат за наблюдение, като още не говорим за предизвикване. Аз искам да го избегна, ако може, но не на всяка цена естествено. До колкото знам са по-силни болките при контракции, но нямам още база за сравнение.

# 127

Какво представлява изтичането на водите? Много ли количество е,как разбирате, че са те?
Честити бебчета❤️

Като тръгнат да ти изтичат водите се усеща като пукване в теб и ти става много топло , като количество не помня колко мл са но няма как да го сбъркаш не е като да пишкаш малко . Дано да съм ти обяснила ясно по това което помня😶‍🌫️. Аз родих в събота😁

# 128
  • София
Здравейте,  ние от вчера сме си у дома. Ще се върна да чета назад. Честито на всички вече родени бебета, да растат здрави и щастливи,  бързо възстановяване на майките.
При нас кърменето не е достатъчно, суче дълго,  но не му стига.
При мен на 2 ми падна тапата и на 06.01 през нощта към 2 часа ми изтекоха  водите
 айде към болницата. Секциото мина добре, този път първото ставане беше екстра.  Още от следващия ден бебчето си е по цял ден при мен. В болницата всичко беше супер- всички мили, любезни, усмихнати, грижовни. В крайна сметка родих 23 дни по-рано, бебчо се роди 2900 и 48 см, изписаха ни 2800.
Единствено си бях обещала да не се тормозя този път за кърменето,  но пак ми е кофти, въпреки всичко. Иначе малкия е много лаком Simple Smile

# 129
Аз понеже идвам от мамолог, да ви кажа мнението на медицинско лице все пак - това, че няма как да няма достатъчно кърма са глупости. Това само консултантите го повтарят като мантра, лекарката каза, че може да няма никаква кърма или малко такава,което не е заради медицински проблем, просто организъм. Тъй че ми олекна,ако има има,ако не здраве да е.

# 130
  • София
Аз понеже идвам от мамолог, да ви кажа мнението на медицинско лице все пак - това, че няма как да няма достатъчно кърма са глупости. Това само консултантите го повтарят като мантра, лекарката каза, че може да няма никаква кърма или малко такава,което не е заради медицински проблем, просто организъм. Тъй че ми олекна,ако има има,ако не здраве да е.

На мен една мамоложка преди няколко години,  без да искам ме пита - дали съм успяла да кърмя. Казах и , че ми е болна тема, 3 месеца борба, консултанти  и т.н. , детето не наддаване и на месец беше 3400, а се роди 3500, имаше жълтеница и доста спеше ,буден го да яде и през нощта,  пиех и ядях разни неща за кърма, в крайна сметка- 3 месеца и мина на адаптирано мляко,  но аз изпаднах в депресия и се обвинявах. И след толкова години,  тя ми обясни- физиологично имам особеност и затова не съм могла,  не е моя вината.

# 131
Точно така. С миналата бременност ходех на училище за родители и слушах през седмица консултанти по кърмене, които реално не са медици, а доброволци. Повтаряха, че винаги ама винаги може да кърмиш,но трябва упорство. Едната имала 5 деца и 5те е кърмила. Е това не значи, че при всеки е така. Много почнах да им се ядосвам, че промиват мозъците на родилките и ги карат да се депресират с тези си твърдения. Много искам да ги попитам ( Ася Демирева или който и да е ) ако майката има анемия тип В12 , как по - точно кърмата й ще съдържа В12 и съответно и бебето ще го набавя. Никак.. ама ми е интересно какво биха обяснили при подобни състояния..
 При мен сега мамоложката огледа каналите и каза, че са тънки, може и от това да съм нямала. То няма какво да се направи - физиология. Ще видим сега как е.

# 132

При мен чух пук и почна да тече нещо и аз в шок , напиках ли се какво стана …. Но не различно е , няма как да се обърка , стана едно голямо петно на чершафа и отидох в банята където продължи да тече , веднага се облякох и тръгнах към болницата , като постоянно ми течеше , докторката каза щом като вървиш тече , води са идвай Simple Smile няма как да не разбереш , аз също се притеснявах дали ще разбера Simple Smile

# 133
Да в Понеделник родих ,можело и днес ,но нямаше как да се организираме за днес,пък и още една нощ ще съм по спокойна да ни наблюдават . Ти кога роди?

Bubolina17  ти в понеделник ли роди? Аз също съм с торакс и се чудя кога ще ни изпишат.

# 134
Имам въпрос към родилите секцио мами. Как сте с ходенето по голяма нужда? Аз чак на 4тия ден след операцията успях да отида и то след свещичка и рициново масло. След това след още 3дни и сега пак ми е 3ти ден, в който ме боли стомах, но не мога да отида.. пих пак рициново масло и сега чакам. При вас какво е положението?
Още на следващия ден, в болницата, нямала съм проблеми. Споделете с лекаря си, важно е.

Общи условия

Активация на акаунт