🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 681
  • 638
  •   1
Отговори
# 465
Изведох я за първи път в неделя, когато беше слънчево и тихо, директно за 20-30мин. Тогава беше 7 ден от раждането. С един вълнен ромпър и в слинга, отгоре с общ поларен суичер. Беше толкова приятно, не ми се прибираше. На мен ми беше много жега, тя също беше вряла после като я извадих. Оттогава са все мъгли, иначе бих я извеждала всеки ден.
А в момента се мъча да я събудя да яде, голяма мъка, едвам отлепва очи, цоква малко и пак заспива супер дълбоко, а гърдите ми ще гръмнат.

# 466
Аз вече я извеждам с количката по над час, но започнах по описаната схема точно, на терасата. Спи най-дълбоко навън.

# 467
Честито на всички нови мами!Да бъдат живи и здрави малките ангелчета ❤️
Ние все още се будим през 3 часа и си сучем...а сме на 45 дни...все още е ужасно жълта...дори очичките и са жълти...било кърмаческа жълтеница...
И аз се чудех как е възможно бебе да не спи с часове...от ден 15тинимсше вечери в които като се събуди към 2 и заспива чак в 7-8...сега е през деня..като се събудим към 3 и пак към 7 заспиваме...
Някой беше писал че не сади върнали теглото от раждането...при нас на един месец София беше точно колкото се беше родила...докато се научим да се кърмим ,а и беше изключително трудно,защото толкова бързо се изморяваше и заспиваше от тази жълтеница...а сега за 15 дни е качила 600 гр..
За акането и при нас си ака често...като п
Всички памперси са напишканки и имат по малко акано...а 3-4 имат обилно акано...
При нас от напъването от коликите пъпа изхвръкна ужасно...така,че ако забележите изхвръкване веднага се консултирайте и слагайте лепенка
Може ли да се пие б12 при кърмене

# 468
Привет и от мен!
Роди се и нашето юначе!
Още на 17, но нямам.сили и време да пиша.
Почнах да ви чета наред, но имам още:)сега ще наваксвам

Честити да са ни новородените бебчета и да са здрави! Честито на всички мами:)

# 469
Аз нашата дебеланка я извеждам още от 7 й ден директно навън, първите 2 пъти беше в двора за по 10 мин, а от 10 ден вече сме с количката навън по няколко часа, ако е хубаво времето🤗 чувства се много добре навън и спи непробудно, докато у дома е доста не спокойна и често се събужда! Вчера бяхме на преглед и вече сме 5150кг (20.12.2023 г е родена) , хапва на поискване АМ между 3-5 часа, тъй като тотално загубих битката с кърмата и с риск да ме линчувате 🤣🤣🤣 и аз и тя се чувстваме доста по-добре и доста наспани, като изключим нощните хранения успяваме да спим около 7-8 часа през ноща 🤗
За мен е важно тя се чувства добре и да се събужда в добро настроение, докато я кърмих мисията беше невъзможна, плаках няколко дни, пих чайове, добавки, всички храни за "кърма" но уви... После ме посъветваха често да съм на помпата по 30-40мин с редуване на гърдите... Отново без резултат и в крайна сметка сега всички сме доволни!
Честито на новите мами и бебоци❤️
Здраве и безоблачно небе за всички 💐

# 470
Може ли да се пие б12 при кърмене
Наде, В12 си остава сред един от най-важните витамини и след раждането, по време на кърменето. Щом малката е изцяло на кърма, е важно ти да нямаш дефицити, защото тя получава витамините от теб. Смело си го приемай, аз пия цял В-комплекс в метилирана форма.
Моята госпожица в слинга спи най-спокойно, освен в количката. Използвам го при крайни случаи, но не я оставям да будува толкова дълго време, малка е още…

# 471
  • София
Здравейте, Мами, снощи в 2:00 часа проплака Никола 🩵 Роди се 3300гр, 52см., нормално раждане. И двамата сме добре, а чувството да гушнеш рожбата си е неописуемо 🥰

# 472
  • София
Здравейте, Мами, снощи в 2:00 часа проплака Никола 🩵 Роди се 3300гр, 52см., нормално раждане. И двамата сме добре, а чувството да гушнеш рожбата си е неописуемо 🥰

Честита рожбичка 🤗 Да бъде много щастливо детенце Никола 🍼🐣🎊

# 473
Честити да са всички бебчета ,живи и здрави ,а мамите бързо да се възстановяват Blue Heart Heart Exl Прекрасни имена сте избрали всички Gift Heart

Относно излизането ,след изписването ,от 7я ден сме на терасата за по 5-6 мин , в на 10 я ден бяхме на консултация,на която бяхме пеша- 5-6 мин в посока до кабинета .От тогава всеки ден сме навън с количката за по 20-30 мин . Той е с цяло боди ,а отгоре с ватирания ромпър ,олекотена завивка за количката и шапчица ,но не вълнена и му беше окей ....
Вчера порйчах слинг от Сгушени ,днес го чакам и нямам търпение да го пробвам ,взех и удължител за якето.
Храненията нощем се водя по бебето,снощи яде в 9,30 заспа и се събуди чак в 5 за следващо хранене .Единствено през нощта се разхълца и дадох малко вода ,а той си продължи да си спи .. предната нощ обаче си ставаше на 3 часа и си се хранехме . Аз съм на мнение че той сам ще си изгради режима . С баткото стана когато беше на 5-6 месеца .Ставаше през 3-4 часа  и постепенно започна да спи от 10 вечерта до към 6-7 сутринта без да се буди. не съм опитвала да лъжа с вода или да го приспивам без да го нахраня .

# 474
Честито на всички родили мама!
Биозин мама може да се пие по време на кърмене нали? Аз пиех по едно хапче през цялата бременност но сега ме е малко страх да продължа а с гриповете напоследък ми се иска да си подсиля имунната система...

# 475
Еее, Криси, изпревари ме! Май последна ще си остана... Grinning Честита рожба, много да е здрав Никола, бързо възстановяване на теб! Разкажи като имаш време как протече второто раждане при теб. Heart
tiny_lilly - Честито и на теб! Леко и спокойно да върви оттук нататък! Heart

Аз вече съм толкова нетърпелива, ще се побъркам. От почти седмица имам тип родилни контракции, които от време на време и засичам, но цъ - до никъде не водят. Чак си питах и акушерката и тя каза,че е нормално при второ/трето раждане да се кани много време и накрая да стане бързо самото раждане, докато при първото по-често е както е било при мен - тръгва директно, но пък бавно. Ето, последните две нощи в 2ч имам по една суупер силна контракция, събужда ме чак и е доста болезнена,после след час още една и това е. През деня спорадично, вечер зачестяват, ама дотук.Менструалните болки не са ми спирали, тъпо ми е, че и глава ме боли като началната ми мигрена при цикъл, и това не мога да си обясня защо пък, няма логика, сега прогестеронът си е висок и не би трябвало естрогенът да ми прави бели. С храната няма да коментирам, защото съм си все зле, нямам търпение да родя и да мога да ям без да се чудя ще повърна ли, сега ли, после киселини ли.

Гледам, че сте обсъждали за режим на бебето и хранене - аз също съм привърженик на привързаното родителство, не оставям категорично бебе да плаче, вече има доста изследвания, които потвърждават, че нивото на стрес при бебетата остава, въпреки че се "научават" и привидно спират да плачат, спокойни са - просто се отказват един вид да хабят енергия, защото виждат, че няма ответна реакция. Като това важи в пълна сила за много малките бебета, после след годинка не мисля, че са правени проучвания, аз и тогава не съм оставяла да плаче, но специално много малките - до 6м, пък някои го правят и преди 3-тия (реално се води 4-ти триместър периода 0-3 месец,знаете), и  - който иска да потърси инфо. Казвам го съвсем ненападателно, разбира се, че всеки решава за себе си и своето семейство, но доста често с повече информация има хора, които си сменят мнението за този метод. Препоръчвам една много хубава книга тук - Мъдрата обич.
А за нощното хранене - нашата педиатърка, частната, защото с другата не обсъждах такива неща особено, си е на мнение, че стомахчето на бебето е супер малко, реално мисля, че се води колкото орехче в началото и то е истински гладно често, просто няма как да го "напълниш" за дълго време, млякото е бързо разградима храна за бебетата, също така. Кърмих си на поискване аз, ако беше на Ам детето - пак щях да давам, докато има нужда и през нощта.
Относно коликите - ако ви се опитва пробвайте боуен терапевт за бебе, даже мисля, че са безплатни на повечето места, при дъщеря ми 1- 2 пъти ходихме и сякаш имаше ефект, чувала съм и от други родители, че са доволни.

Kitty - може, то е чист лактоферин, пий си спокойно, аз също няма да спирам до пролетта най-вероятно с него.

# 476
Аа и аз още не съм родила. Grinning
С 3,5см разкритие съм,но нито една контракция. И първото бебе не искаше да излиза, като гледам и това...може би ще се съглася да ме подпомогнат малко..

# 477
И аз съм по същия начин със контракциите - спорадични, без да водят до никъде. Разкритието ми последно и то беше 3.5, та чакаме…

# 478
Аа и аз още не съм родила. Grinning
С 3,5см разкритие съм,но нито една контракция. И първото бебе не искаше да излиза, като гледам и това...може би ще се съглася да ме подпомогнат малко..
Иха, 3,5 е супер! Надявам се и аз да имам, хах. Бях на тонове в понеделник и АГ предложи да ме провери, ама отказах, не ми е приятен този преглед, а и няма смисъл, освен от любопитство при мен специално, понеже няма да се съгласявам скоро на помощ. Предния път отидох в болницата с 3,5, след като имах 6 часа изключително болезнени контракции - имах нужда на всяка мм да ме натиска на кръста, сега с четене разбрах, че май болката е била толкова силна специалн там на кръста, защото бебето беше застанало постериорно и реално натиска с тила точно назад. После в хода на раждането успяхме да я обърнем. Докато сега при контракциите дотук повече ме боли корема отпред, бебето е с гръб в дясно, иначе, така си седи от месеци.

# 479
Аз съм с 4-5 см.разкритие,изгладена и центрирана шийка,но никакви контракции.Лекарката ми вчера ме увещаваше да отивам да раждам,че съм била идеална за индукция,но аз реших да си изчакам,имам още време до термина.С първото ми дете направих пълно разкритие ден след термина,но така и не получих контракции,въобще не искаше да излиза и ми предизвикаха раждане,сигурно и сега ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт